Pogaduchy o CF Off-Top
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Pierwsze : nie wiem
Drugie : aż się wyleje
Trzecie : ja regulowałem w MotoDoktor w Ostródzie.
Drugie : aż się wyleje
Trzecie : ja regulowałem w MotoDoktor w Ostródzie.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
V2.....sound of madness
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
- Imię: Robert
dzieki
Na silniku jest nawet grawer "1.9 Litre " jak zdejmiesz maskownice to widać.
I tyle rzeczywiście wchodzi co do ml. Do filtra nie potrzebujesz klucza (tego z łańcuchem albo linką) spokojnie rękoma odkręcisz i z wyczuciem dokręć, będzie się trzymać. Ja właśnie wczoraj robiłem wymiankę oleju, dzisiaj albo jutro dyfry.
Kup sobie dużą strzykawkę i kawałek jakiejś rurki, zaoszczędzisz sobie miotaniem przekleństw podczas nalewania do dyfrów z lejków czy innych wynalazków .
Korek spustowy oleju nie jest zbyt wygodnie umieszczony jak masz duże dłonie to trochę się pomęczysz ale po 2 razie znajdziesz swój własny patent . Powodzenia
I tyle rzeczywiście wchodzi co do ml. Do filtra nie potrzebujesz klucza (tego z łańcuchem albo linką) spokojnie rękoma odkręcisz i z wyczuciem dokręć, będzie się trzymać. Ja właśnie wczoraj robiłem wymiankę oleju, dzisiaj albo jutro dyfry.
Kup sobie dużą strzykawkę i kawałek jakiejś rurki, zaoszczędzisz sobie miotaniem przekleństw podczas nalewania do dyfrów z lejków czy innych wynalazków .
Korek spustowy oleju nie jest zbyt wygodnie umieszczony jak masz duże dłonie to trochę się pomęczysz ale po 2 razie znajdziesz swój własny patent . Powodzenia
- rzeznikczek
- Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
dzieki za pomoc
a patetnt ze strzykawka jest mi znany
pozdro
a patetnt ze strzykawka jest mi znany
pozdro
- Robertos
- Quad:: CF MOTO 500
Szukałem postów dot. Rajdów - z marnym skutkiem. A mam zasadnicze pytanie do Was doświadczonych kolegów. Zjeździłem już dość duży teren wokół swojej miejscowości, z racji braku jakichkolwiek tras quadowych, lasy i pagórki już objechane. Na przyszły rok szykuję się na rajd w Drawsku Pomorskim - to jest najbliżej mnie. I tu jest właśnie pytanie: Czy będąc swoją fabryczną CFKą lekko się nie wygłupie? Czy w ogóle jest sens jechać tam tym sprzętem? Oglądam filmiki, czytam opinie o rajdach wraz ze składem osobowym i maszynami - Cfek tam jak na lekarstwo... Dzięki za odpowiedzi i wskazówki, aha. PS. Czy faktycznie druga osoba jest koniecznie potrzebna podczas wystartowania w najniższych klasach? (np. Adventure itp.). Do Extreme nie ustępliwie dążę
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Chcesz jechać 500? no wyzwanie ..ale nie moc ma znaczenie. Osobiście jestem zdania że jak masz ochotę jechać to jedź! Nikt ci nie karze odrazu zdobywać szczytów a jest to fajna okazja żeby się sprawdzić, zobaczyć czy ci sie to podoba czy nie.
Oczywiście na początek polecam jednak zawsze klasę Adventure - choć w przypadku PPP to po prostu startujesz w Pucharze a nie w klasie Mistrzowskiej. Zakładam że jak piszesz o Drawsku to własnie o tym rajdzie.
Dodatkowo niestety start w tym rajdzie wymusza posiadanie team partnera, więc musisz znaleźć kogoś kto z Toba pojedzie, kogoś z kim możesz wspólnie potrenować i "zgrać się"
Na twoim miejscu na początek szukał bym coś prostszego niż PPP.
Pozdrawiam,
Oczywiście na początek polecam jednak zawsze klasę Adventure - choć w przypadku PPP to po prostu startujesz w Pucharze a nie w klasie Mistrzowskiej. Zakładam że jak piszesz o Drawsku to własnie o tym rajdzie.
Dodatkowo niestety start w tym rajdzie wymusza posiadanie team partnera, więc musisz znaleźć kogoś kto z Toba pojedzie, kogoś z kim możesz wspólnie potrenować i "zgrać się"
Na twoim miejscu na początek szukał bym coś prostszego niż PPP.
Pozdrawiam,
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
ooo Sławek jak dawno nic nie pisałeś już myślałem ,ze coś się stało ! Osobiście też bym mu polecił coś łatwiejszego niż Drawsko na pierwszy ogień
Ostatnio zmieniony śr 18 lis, 2015 przez Czoper, łącznie zmieniany 1 raz.
Wolność każdego Człowieka jest wartością nadrzędną......
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Oj,,.,straszny zakret w pracy mam i dlatego troche zluzowalem sprawy Quadowe.
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
A tu się okazuje, że na jesień promocja z ATV Sweden - obniżka cen na CF 550 o całe 5 tyś złotych.