Pogaduchy o CF Off-Top

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Re: Pogaduchy o CF Off-Top

Post autor: Wojtekski » czw 15 paź, 2015

Nie ma żadnego zabezpieczenia wd 40 i delikatnie tłuć w te jabłko i musi zejść potem spawacz i składasz miałem to samo tylko przebieg chyba z 800 km i mi poszło .Sprężyny sciągnij zaznacz tylko na jabłku i na tłumiku abyś wiedział jak ma być pospawana i odbijesz tą część z jabłka.

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » czw 15 paź, 2015

Udało się :-) co prawda dopiero dziś przeczytałem Wasze wpisy i wybilem tłumik na sucho. Wziąłem większy młotek i większy przecinak, dwie minuty roboty i tłumik zdjęty.
Dziś zawioze do pospawania, jabłko od tłumika zostało na miejscu tyle, że pęknięcie jest prawie na całej długości. Powiem dla spawacza że ma być tak jak jest.
Myślicie żeby sprężyny od tłumika przy okazji wymienić na nowe? Nie są jakoś wyjątkowo luźne ale może i czas też na nie?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
rzeznikczek
Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
Imię: Robert

Post autor: rzeznikczek » sob 17 paź, 2015

czy Ktoś ma zrobione wyniesienie chłodnicy na przednim bagażniku?
ostatnio zrobiłem i mogę pokazać parę fotek, jakich materiałów użyłem z Agromy :D
lub nowy temat mogę zacząć. Ktoś zainteresowany ?

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » ndz 18 paź, 2015

No jasne pokazuj !!
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » ndz 18 paź, 2015

Zrób nowy temat, bardzo ciekawa i unikalna modyfikacja jak na CF500
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
darekp
Quad:: cf moto 500L
Imię: Darek

Post autor: darekp » ndz 18 paź, 2015

pomysł ciekawy , wstawiaj:)

ale czy do tego quada ma to sens? Czysta i co najważniejsze sprawna chłodnica po 7 godzinach jazdy u mnie nie doszła nawet do połowy. Wiem, że zależy gdzie jeździmy ale 45 km na 6 godzin to też nie mówimy, że quad jechał spokojnie.
Wg mnie sztuka dla sztuki, ale i tak brawo za włożoną prace :oklaski:

Awatar użytkownika
Ikar

Nie wiem gdzie napisać :) wiec pisze tu i przestrzegam bo podobne kwiatki zdarzają sie rownież w temacie quadow.

Sprzedaje autko, wystawione jest na otoMoto. Napisał do mnie ktoś posługujący sie angielskim na samym początku juz sie zdemaskował bo napisał ze ogłoszenie z olx a auto ustawione na otomoto :) kontynuowałem wiec rozmowę oto dzisiejszy kwiatuszek :)
Thanks for your response. 15500 PLN is a nice and acceptable price. I will be adding the 3.9% PayPal surcharge to the total amount i will be paying you. So i will be paying directly into your PayPal account without any delay, and i hope you have a PayPal account.

If you have one already, just send me the address to send it to, which is the email address you use for it or you can send me a PayPal money request, so once i receive the details i will go ahead with the payment through PayPal and then i will contact my shipping company after you get the payment. I will need your home address for the merchandise to be Picked Up by the Shipping Company.

Have a nice day.
Eric.
Z tego co pamietam chyba Sławek miał kiedyś podobny temat ;) uważajcie na swoje maszyny oszustów i cwaniaków nie brakuje :))

P.S. Moze ktoś szuka dieselka :D
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Tomek_LS500cb
Quad:: lucky star 500cb
Imię: Tomek

Post autor: Tomek_LS500cb » ndz 18 paź, 2015

Ikar powiem ci jedno... zaden angielsko jezyczny nie napisal by tego w taki sposob... jest to typowy "jezyk angielski" pisany przez polaka... typowo przetlumaczone... moge sie zalozyc ze jest to ktos z polski ... oni nie pisza doklada angielszyzna ale w wiekszosci pisza skrutami i ich budowa zdan jest calkiem inna... wiem cos na ten temat bo od ok 10 lat posluguje sie tym jezykiem przebywajac za granica i wiem ze pisownia typowego jezyka angielskiego ktorego my sie uczymy znacznie sie rozni od tego potocznie uzywanego... takze ostroznosc ostroznosc ostroznosc!!!! I uwaga na oszustow....
Nie podawac osobom podejzanym konta pay pal... mi ostatnio wlamali sie na pay pala i ktos zrobil sobie zakupy na ok €400...oczywiscie po zgloszeni wlamania kasa zostala zwrocona ale klopot juz byl ;)

;)

Awatar użytkownika
rzeznikczek
Quad:: CF Moto 500 BE, 550. X8 :D
Imię: Robert

Post autor: rzeznikczek » ndz 18 paź, 2015

ok troche mi to zajmie, ale założe nowy temat. dodam 4 zdjęcia na poczatek w tym temacie.
podoba się ?
Załączniki
WP_20150911_15_44_47_Pro.jpg
WP_20150913_14_18_11_Pro1111.jpg
WP_20150913_17_42_02_Pro1111.jpg
WP_20150918_16_40_30_Pro1111.jpg

Awatar użytkownika
Ikar