Pogaduchy o CF Off-Top

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: Pogaduchy o CF Off-Top

Post autor: DKfan » sob 05 wrz, 2015

Czoper pisze:CF moto to dobry wybór i gdyby nie ASO był by to quad który zawojował by rynek quadowy ! Dlaczego?
Kupcie nowego quada w cenie CF 500 .
Kupić można ale raczej należy spodziewać się gorszej jakości i serwisu.
Czoper pisze: Kupcie nowego quada w cenie X8 jest takowy na rynku ? Ano nie !!
Ano tak.
W tej cenie Outlander 570L w wersji max 3k droższy niż X8 w wersji krótkiej w tej samej cenie.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Czoper
Quad:: can am outlander XTP 1000
Imię: Piotr

Post autor: Czoper » sob 05 wrz, 2015

500 to nie 800 Jacku porównania dotyczą pojemności do ceny !! Więc nie mieszaj
Wolność każdego Człowieka jest wartością nadrzędną......
<www.atvmoto.pl>

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » ndz 06 wrz, 2015

DKfan pisze:
Czoper pisze:CF moto to dobry wybór i gdyby nie ASO był by to quad który zawojował by rynek quadowy ! Dlaczego?
Kupcie nowego quada w cenie CF 500 .
Kupić można ale raczej należy spodziewać się gorszej jakości i serwisu.
Czoper pisze: Kupcie nowego quada w cenie X8 jest takowy na rynku ? Ano nie !!
Ano tak.
W tej cenie Outlander 570L w wersji max 3k droższy niż X8 w wersji krótkiej w tej samej cenie.
Nie ma takiego czegoś jak X8 w wersji krótkiej:)

Panie Jacku, niech Pan nam napisze ile to kilometrów zrobił Pan na X8 ?

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » ndz 06 wrz, 2015

Nie tyle pojemności co mocy a ta jest podobna jak nawet nie większa w przypadku outlandera L
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » ndz 06 wrz, 2015

Czoper pisze:Pamiętam. .... i gdyby twój quad był w dobrym ASO....nie miał byś tylu problemów. ..bo dobre ASO plus diler wymienili by quada już dawno aby smrodu nie było a Ty byś był zadowolony .Twój quad jest bardzo ładny ale.... ktoś go sprowadził sprzedał a jak kłopot to Twój bo już sprzedany !! Mnie zabrali w CF gwarancję bo zrobiłem 50 km więcej niż książka przewiduje.....
Wszystko by się zgadzało. Typowa sytuacja .... aby sprzedać.

Na x8 też potrzebowali czasu, aby je dopracować. W pierwszych modelach padały silniki. Być może pomarańcza Łukasza jest już po lifcie.

I niech dalej mu tak służy. :D

Awatar użytkownika
Czoper

Post autor: Czoper » ndz 06 wrz, 2015

I tak jest Cezar
<www.atvmoto.pl>

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » ndz 06 wrz, 2015

Supriseme pisze:
Otóż to, Outlander L daj emożliwość wyboru pomiędzy krótką, a drugą wersją. Wiele osób jeżdzacych X8 jeżdzi 2 osobowym pojazdem chociaż nie musi ani nie chce.
Supriseme pisze: Panie Jacku, niech Pan nam napisze ile to kilometrów zrobił Pan na X8 ?
Szanowny Panie Kolego, zrobiłem wiecej km X8 niż Pan Outlanderem L, co wiecej ja również jeżdziłem Renegade, Outlanderem XXC, Outlanderem G2 i G2L CF500, CF X8. Mogę te pojazdy porównywać ze sobą, nie wspominając o kilku innych które w tym porównaniu nie mają znaczenia.
W X8 dość regularnie grzebię i za niektóre rozwiązania projektant powinien dostać w mordę, na za dren do spuszczania wody.
Ikar pisze:Nie tyle pojemności co mocy a ta jest podobna jak nawet nie większa w przypadku outlandera L
Otóż to , każdy kto ma jakąś wiedzę o sportach motorowych wie że kluczem do zwyciestwa jest stosunek mocy do masy, ukłąd kierowniczy i zawieszenie.
Jak więc wyglądają fakty.

Krótki Outlander L 48KM 319kg wagi 6,645kg na 1KM
Długi Outlander L 48KM 336kg czyli 7Kg na 1KM
X8 397kg i 62 KM stosunek mocy do masy 6,4kg na 1KM

Jak widać krótki Out nieczym nie ustępuję X8 a długi minimalnie. Pozostaje jeszcze zawieszenie A arm które bije na głowę klasyczne rozwiązanie z X8, viscolock i różnica w jakości wykończenia.

Odpowiedzia jest określenie do czego ktoś potrzebuje quada i czy jest sens wydawać tyle samo na X8 co na Outlandera.Jaką przewagę ma X8 nad 570L oprócz możliwości pochwalenia się że jeździ się 800 (o mocy 650ki).
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

robertmuszka
Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
Imię: Robert

Post autor: robertmuszka » ndz 06 wrz, 2015

Nie sprzęt a technika.......
Ale na x8 to i technika w rajdzie przeprawowym na wiele sie nie zda, bo to ciężka maszyna i tyle.

Awatar użytkownika
Supriseme
Quad:: X8, Scrambler 1000xp
Imię: Szymon

Post autor: Supriseme » ndz 06 wrz, 2015

DKfan pisze:
Supriseme pisze:
Otóż to, Outlander L daj emożliwość wyboru pomiędzy krótką, a drugą wersją. Wiele osób jeżdzacych X8 jeżdzi 2 osobowym pojazdem chociaż nie musi ani nie chce.
Supriseme pisze: Panie Jacku, niech Pan nam napisze ile to kilometrów zrobił Pan na X8 ?
Szanowny Panie Kolego, zrobiłem wiecej km X8 niż Pan Outlanderem L, co wiecej ja również jeżdziłem Renegade, Outlanderem XXC, Outlanderem G2 i G2L CF500, CF X8. Mogę te pojazdy porównywać ze sobą, nie wspominając o kilku innych które w tym porównaniu nie mają znaczenia.
W X8 dość regularnie grzebię i za niektóre rozwiązania projektant powinien dostać w mordę, na za dren do spuszczania wody.
Ikar pisze:Nie tyle pojemności co mocy a ta jest podobna jak nawet nie większa w przypadku outlandera L
Otóż to , każdy kto ma jakąś wiedzę o sportach motorowych wie że kluczem do zwyciestwa jest stosunek mocy do masy, ukłąd kierowniczy i zawieszenie.
Jak więc wyglądają fakty.

Krótki Outlander L 48KM 319kg wagi 6,645kg na 1KM
Długi Outlander L 48KM 336kg czyli 7Kg na 1KM
X8 397kg i 62 KM stosunek mocy do masy 6,4kg na 1KM

Jak widać krótki Out nieczym nie ustępuję X8 a długi minimalnie. Pozostaje jeszcze zawieszenie A arm które bije na głowę klasyczne rozwiązanie z X8, viscolock i różnica w jakości wykończenia.

Odpowiedzia jest określenie do czego ktoś potrzebuje quada i czy jest sens wydawać tyle samo na X8 co na Outlandera.Jaką przewagę ma X8 nad 570L oprócz możliwości pochwalenia się że jeździ się 800 (o mocy 650ki).

W koncu konkretnie Panie Jacku i w koncu nie czuje Hejtu.
X8 to moj pierwszy quad i zostal kupiony po moim zdaniem konkretnym zapoznaniu sie z rynkiem i z kolegami na tym forum i jak Pan zapewne zauwazyl nie sluchalem bezpodstawnego "hejtu" i nie zawiodlem sie na X8, mimo kiepskiego serwisu ktory osobiscie doswiadczylem. Jednak lubie grzebac w "sprzecie"( jakkolwiek to zabrzmialo ) i wiekszosc konserwacji robie sam i to ma duzy wplyw na zywotnosc maszyny. Jednakze od jakiegos czasu brakuje mi Blota stad moja decyzja o sprzedaniu X.

Troche mimo wszystko smieszy mnie podejscie wlascicieli Firmowych maszy z pogarda patrzacych na nasze maszyny i po cichu latajacych niedoskonalosci swoich "firmowek". Dla nich China zostanie tylko china a ich "firmowka" nie wazne ile razy ich zawiedzie zawsze bedzie Naj, Naj.

Awatar użytkownika
Czoper

Post autor: Czoper » ndz 06 wrz, 2015

Dla mnie quad to quad oby się nie psuł i nie ma znaczenia firma tylko to jak jeździmy i w jakim terenie ale to już wywody.... i dyskusja akademicka a tak naprawdę każdy cieszy się z tego co ma !! Każdy mój quad mnie cieszył i tylko do jednego straciłem serce choć go bardzo lubiłem a w błocie był ogień, lekki zwinny ..... lubię cie Jacku za te wyliczanki ale sam kupiłeś 800.....ale już kończę dyskusję wyższości jednego nad drugim.... pojeździmy lepiej !
<www.atvmoto.pl>

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”