Pogaduchy o CF Off-Top
Re: zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad
Koledzy poszukuję cf moto 500 LONG kolor pomarańczowy, przeglądnąłem allegro i otomoto i obdzwoniłem wszystkich i nie ma nigdzie nowej z 2014. Czy ktoś coś pomoże podpowie?
Tylko jeszcze musi być jakikolwiek ECU. A 500 tka ma komputer na siedzeniu połączony kciukiem ze sprzętem. Prosty gaźnik bez elektroniki - dobra stara szkołaDKfan pisze:W większości jest zapis w liczniku i w ECU, ponadto odpięcie licznika zostawi ślad w ECU jako błąd więc jeżeli ktoś podepnie kompa do przeglądu to błąd zobaczy. Więc albo trzeba wybierać serwis który oszukuje przy przeglądzie (swoją drogą trafił swój na swego), albo pogodzić się z tym faktem albo dać sobie 1000km na ujawnienie się ewentualnych usterek a później rezygnacja z gwarancji i serwis na własną rękę. Ja jestem zwolennikiem tej ostatniej metody
V2.....sound of madness
Raczej tak bo tam są uszy do mocowania ramion i nimi możesz przywalić czasami w coś od spodu.dzik_waw pisze: Powiedzcie mi czy płyta pod pług bardzo zmniejsza prześwit?
Czy na pewno opłaca się brać blachy pod quada i czy można je prosto samemu zamontować?
I takie finalne pytanie- odliczaliście na firmę pełen vat czy 50%?
50% Vatu odliczyć chyba najlepiej żeby nie tłumaczyć się z każdego przejechanego kilometra i zakupionego na niego litra paliwa.
Ale możesz całośc jak się wytłumaczysz.
V2.....sound of madness
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Bardzo nie ale na dole wystają uszy do mocowania pługa więc zdarzają się problemy z zawieszaniem na twardych przeszkodach, np leżących drzewach.dzik_waw pisze: Powiedzcie mi czy płyta pod pług bardzo zmniejsza prześwit?
Czy na pewno opłaca się brać blachy pod quada i czy można je prosto samemu zamontować?
W warunkach jazdy po terenach Mazowsza metalowe osłony spodu są zbędne, plastikowe są całkowicie wystarczające.
Macie racje Panie Robercie, CF500 jest na gaźniku więc ECU jest co najwyżej w telefonie kierowcy. Jest szansa na wykonanie myku z prędkościomierzem. Chociaż ciekawe czy nie nie ma jakiejś plomby na możliwych do odłączenia miejscachRobsson pisze: Tylko jeszcze musi być jakikolwiek ECU. A 500 tka ma komputer na siedzeniu połączony kciukiem ze sprzętem. Prosty gaźnik bez elektroniki - dobra stara szkoła
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Z tego co wiem, to komputer ma Pingwin i chyba tylko Pingwin, nikt więcej się nie chwalił i raczej nikt nie inwestuje w takie rzeczy bo tanie nie są.DKfan pisze:W większości jest zapis w liczniku i w ECU, ponadto odpięcie licznika zostawi ślad w ECU jako błąd więc jeżeli ktoś podepnie kompa do przeglądu to błąd zobaczy. Więc albo trzeba wybierać serwis który oszukuje przy przeglądzie (swoją drogą trafił swój na swego), albo pogodzić się z tym faktem albo dać sobie 1000km na ujawnienie się ewentualnych usterek a później rezygnacja z gwarancji i serwis na własną rękę. Ja jestem zwolennikiem tej ostatniej metody
Odpięcie licznika ślad może zostawić ale Ty możesz zgłosić wadliwe działanie prędkościomierza bo zdarzały się przypadki, że na postoju nabijał kilometry a później zdechł totalnie. Nawet słyszałem o praktyce jednego z serwisów, żeby do momentu wymianu czujnika na nowy stary odłączyć przez co kilometrów nabijał nie będzie.
Plomby nie ma żadnej, dwie kostki zabezpieczone spinką.DKfan pisze:Jest szansa na wykonanie myku z prędkościomierzem. Chociaż ciekawe czy nie nie ma jakiejś plomby na możliwych do odłączenia miejscach
U mnie odliczone jeszcze było 100% VAT'u ale to przed wejściem tych chorych przepisów. Znam takich co odliczają 100% VAT'u przy zakupie a z paliwa w sezonie wakacyjnym nic tylko w zimowym jako "odśnieżanie". Żeby nie tłumaczyć się z każdego przejechanego kilometra praktykują to co patrz wyżej.dzik_waw pisze: I takie finalne pytanie- odliczaliście na firmę pełen vat czy 50%?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Pozwolę sobie wrzucić trzy grosze - zależy od rozwiązania które przyjmiesz.DKfan pisze:Bardzo nie ale na dole wystają uszy do mocowania pługa więc zdarzają się problemy z zawieszaniem na twardych przeszkodach, np leżących drzewach.dzik_waw pisze: Powiedzcie mi czy płyta pod pług bardzo zmniejsza prześwit?
Masz płyty pod wyciągarkę które nie obniżają w ogóle quada a zarazem nie zmuszają do demontażu poza sezonem
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
osobiście odpisywałem 50 % VAT i amortyzacja tylko w zimie
Wolność każdego Człowieka jest wartością nadrzędną......
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
- DKfan
Te które osobiście znam (Prestige) nie mają w ofercie modelu do cf500, trzeba przerabiać mocowanie. Chyba że masz na myśli jeszcze jakiegoś innego producenta.Zmora1966 pisze:Pozwolę sobie wrzucić trzy grosze - zależy od rozwiązania które przyjmiesz.DKfan pisze:Bardzo nie ale na dole wystają uszy do mocowania pługa więc zdarzają się problemy z zawieszaniem na twardych przeszkodach, np leżących drzewach.dzik_waw pisze: Powiedzcie mi czy płyta pod pług bardzo zmniejsza prześwit?
Masz płyty pod wyciągarkę które nie obniżają w ogóle quada a zarazem nie zmuszają do demontażu poza sezonem
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- walek1978
- Quad:: CF Moto 500, X8
- Imię: Marcin
Zygo pasują i do 800 i do 500...
- DKfan
To będą ok, one mają przedni montaż pługu nie dolny
M&M sQuad
M&M sQuad