Pogaduchy o CF Off-Top

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
dzik_waw

Re: zakup nowej cf 500 moj pierwszy quad

Post autor: dzik_waw » sob 08 sie, 2015

Ranid pisze:
dzik_waw pisze:Myślę nad 500 long, taki podstawowy model, raczej na rajdy jeździć nie będę. Bardziej szukam czegoś do odśnieżania i wyjazdów gdzieś w okolice Warszawy, więc nie potrzebuję Bóg wie czego ;)
Czyli widzę polecacie muddy- a jakie rabaty od nich dostaliście? Idzie się dogadać jakoś z nimi?
Brać felgi stalowe czy aluminiowe? Czymś się te wersje kolorystyczne się różnią?
Ja dostałem alusy,pług.tylny kufer Kimpex i darmową przywózkę 500km - to wszystko za 20,700zł,oczywiście płatność z góry na konto a quada dopiero pierwszy raz zobaczyłem w domu.Dodam tylko że mój quad na razie jeżdził tylko po wodzie i błocie na grubość opony dla tego się dobrze trzyma,ale odśnieżanie 0,5 ha ogarnia dobrze.
Czyli widzę, że raczej niewiele schodzą.
Właśnie powiedzcie mi- alusy mają inne gumy niż stalówki- w co zatem iść? Jakie są różnice?

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » sob 08 sie, 2015

A
Ostatnio zmieniony sob 08 sie, 2015 przez DKfan, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » sob 08 sie, 2015

Alus też się nie rozpadnie.
W cf jest opona innova chodź widziałem że i cst robi identyczny bieżnik i też do 500 montuja.

Jeszcze niedawno czytając posty piedestal był suzuki i yamaha teraz bez can ama nie podchodz i o nic innego nie pytaj. Cf zawsze było zlomem i zawsze nim będzie.
Moja jest oczywiście odosobnionym przypadkiem za to wytłumaczenie innych jest takie ze delikatnie jeżdżę.
Cf nie służy do jazdy w wodzie po kierownicę a na pewno nie wersja podstawowa bez przeróbek. Znam dwie w których siadły sondy ale i jeden i drugi właściciel przyznał się ze jeździł w głębokiej wodzie, jeden nawet stał w wodzie po kierownicę przez 20 minut. To nie jest sprzęt do ciężkich przepraw i to jest prawda. Nie oznacza to że CF to złom i tylko can am ma sens. Nie każdego stać na nowego outa za 70 tysi a kupić uzywke to loteria. Sam Jacek kupiłeś złom pomimo że wiedzę posiadasz. Dobrze ze sprzedawca Ci wymienił na inny ale prywaciarz kazał by Ci spadać.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

dzik_waw

Post autor: dzik_waw » sob 08 sie, 2015

Robsson pisze:Ja za wersję krótką 2014 na pocz tego roku z pługiem dałem 17,6.
Co do kół - jak sprzedawcy zależy to zamieni Ci je jak chcesz. Ja chciałem zamiast alu na tych jodłach, na których stały BE (zapomniałem nazwy) abuzzy na stalowych i tak dostałem.
Stalówki wyglądają słabo ale nie rozpadną się na pieńku czy kamieniu. Ale to zależy co kto woli.
A gdzie kupowałeś?

oolsztyniak pisze:Alus też się nie rozpadnie.
W cf jest opona innova chodź widziałem że i cst robi identyczny bieżnik i też do 500 montuja.

Jeszcze niedawno czytając posty piedestal był suzuki i yamaha teraz bez can ama nie podchodz i o nic innego nie pytaj. Cf zawsze było zlomem i zawsze nim będzie.
Moja jest oczywiście odosobnionym przypadkiem za to wytłumaczenie innych jest takie ze delikatnie jeżdżę.
Cf nie służy do jazdy w wodzie po kierownicę a na pewno nie wersja podstawowa bez przeróbek. Znam dwie w których siadły sondy ale i jeden i drugi właściciel przyznał się ze jeździł w głębokiej wodzie, jeden nawet stał w wodzie po kierownicę przez 20 minut. To nie jest sprzęt do ciężkich przepraw i to jest prawda. Nie oznacza to że CF to złom i tylko can am ma sens. Nie każdego stać na nowego outa za 70 tysi a kupić uzywke to loteria. Sam Jacek kupiłeś złom pomimo że wiedzę posiadasz. Dobrze ze sprzedawca Ci wymienił na inny ale prywaciarz kazał by Ci spadać.
Z drugiej strony na alle widzę wisi can-am 450 za 28 kafli i nie wiem czy cf moto jest tak opłacalne, szczególnie, że przegląd pierwszy jest po 100 km a następne co 400 i kosztują z tego co widzę 400-600 zł, to po 2 tysiącach kilometrach różnica w cenie się zwróci, biorąc jeszcze pod uwagę, że ma wtrysk. No i przy sprzedaży na pewno będzie inna cena, stąd nie wiem czy brać to cf moto. Z drugiej strony nie wiem czy chcę wydawać 30 kafli na sprzęt do odśnieżania i sporadycznych wypadów...

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Re: Pogaduchy o CF Off-Top

Post autor: Zmora1966 » sob 08 sie, 2015

raczej przekaźnik - ale jesteś pewny? to ni to że źle ci się linka zwinęła?
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtekski » ndz 09 sie, 2015

To i ja mam trafiony egzemplarz gdyż też się nie sypie.

Awatar użytkownika
Paweł_wawa
Quad:: Can - am Outlander 570 Pro + T, Can-am Outlander L 450

Post autor: Paweł_wawa » ndz 09 sie, 2015

Kolego dzik_waw ja też miałem podobny dylemat, musiałem zwolnić 250-kę dla syna kupując coś pełnowymiarowego z dolnej półki(bo przecież dużo się nie jeździ, zero ciężkiego terenu itd). Zaczęło się od przymiarek do 500-ki CF, już prawie ją kupiłem. Coś tam przedłużyło się z dostępnością wersji i zaczęło to ewaluować w kierunku najpierw tajwańskim ale wziąwszy pod uwagę niewielkie przeskoki cenowe przy lepszej reputacji i warunkach gwarancyjnych zacząłem brać pod uwagę arctic i can-am w słabszych wersjach. Stanęło na tym ostatnim, użytkuję outlandera 430 od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Jakość wykonania naprawdę wysoka, legendarny silnik - to musi dobrze się sprawować, oby tylko samemu tego nie zepsuć. W czasie zeszłotygodniowej, nieco cięższej wycieczki z kolegami z forum(na can-amach 800-kach) nie byłem ciężarem a mam seryjne, wąskie opony.
Weź tylko pod uwagę, że do ceny trzeba doliczyć wyciągarkę i kilka osłon, mniej jak 30tyś nie będzie(to zależy jeszcze od aktualnego kursu euro). Mnie się udało zmieścić w tej cenie z amerykańskim pługiem ale to była transakcja z dużym rabatem - sprzęt potargowy.

pzdr

Awatar użytkownika
Ranid
Quad:: CF Moto 500 long [był Grizzli 700]]
Imię: Mirek

Post autor: Ranid » ndz 09 sie, 2015

dzik-waw - jeżeli do sporadycznych wypadów i odśnieżania to podobnie jak ja za 20tyś będziesz miał pług pod kolor [mam mocowany na środku nie z przodu] oczywiście wyciągarkę a osłony alu wystarczą ci plastiki orginalne,ja byłem tylko na 1 przeglądzie 100km i więcej już się nie pokazałem bo oni poza wymianą olejów sprawdzili ciśnienie w oponach [nadymali jak do auta] i skasowali 450zł.Teraz wymieniam oleje wszystkie sam co 500km [do 3tyś musowo] jedyny plus to serwis zamontował mi filtr oleju od TICO [15zł] i do dzisiaj taki zakładamWe wrześniu będzie 2 lata [2400km] i nic się nie działo,jeżdzę turystycznie przeważnie asfalt z żoną i mieszkam w górach Stołowych quad daje radę.Decyzja należy do ciebie.

Awatar użytkownika
Robertos
Quad:: CF MOTO 500
Imię: Robert

Re: Pogaduchy o CF Off-Top

Post autor: Robertos » ndz 09 sie, 2015

Linka jest ok, jak zamieniam kable na wciągarce wtedy odwijam albo zwijam.

kosik10
Quad:: CF Moto 500 L
Imię: Krzysiek

Post autor: kosik10 » ndz 09 sie, 2015

Kolego RANID
Piszesz ze dużo jeździsz po asfalcie swoją cf moto 500.
Czy nic się nie dzieje z tylnym dyfrem?
No bo z tyłu napęd jest stały ciągle na dwa koła

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”