Pogaduchy o CF Off-Top
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
http://www.atvsweden.pl/index.php?wid=62
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
hmmmm, rozumiem że to nie dotyczy OT-0, czyli przy OT-2 (czyli na 1500km) - co oznacza że teraz będę miał - muszę ich przypilnować
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Fajny Pomysł Quadowych Bezdroży - akcja zima https://www.facebook.com/photo.php?fbid=595204783865930&set=a.543550142364728.1073741831.540414869344922&type=1&theater
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- robertw77
- Quad:: CF MOTO X8 Terralander
- Imię: Robert
Witam koledzy....
Tak zwane serwisy ASO dotyczące samochodow czy w naszym przypadku quadow wg mnie sa opieszałe ,miałem styczność w związku z moim quadem i jak dotad 2 razy dali ciala co do mojego quada ,pierwszego razu nie będę opisywal ale teraz drugi motyw dotyczyl wyciągarki o której teraz jest mowa do której gwarancja się nie dotyczy i nie obejmuje.....Mianowicie za serwis pozagwarancyjny wyciągarki zaplacilem niemala 100zł i gdy wyjechałem w teren zaznałem lekkiego szoka gdyż winda się rozwinela i już się nie zwinela,mechanik twierdzi ze wszystko wyczyscil wymyl i uszczelnil silikonem, a gdy po powrocie z terenu SAM się zabrałem ponownie za przegląd wyciągarki okazało się ze jakos nie zanalazlem ani zdziebka sladu silikonu którego to niby uzyl mechanik z serwisu do uszczelnienia ,otoz jeszcze okazało się ze,nie wiem jak tego dokonal ów mechanik urwal czy ukrecil przewody od szczotek elektrycznych od srobki FI 6mm do których sa przylutowane i tylko je przytknal tak ze na chwile przekazywaly prad do silnika i w dodatku winda była cala mokra w srodku od wody dodam ze po zbyt głębokiej wodzie nie jezdzilem po odebraniu sprzeta z serwisu....
Wiec koledzy użytkownicy CF X8 nic dziwnego ze dymaja nas w związku z gwarancyjnymi naprawami serwisowymi,,,każdy chce zarobić i w moim przypadku moje 100zł może wzbogaci Autoryzowany Serwis CF MOTO ale już ostatni raz i od tej pory sam serwisuje moja maszyne ...
Tak zwane serwisy ASO dotyczące samochodow czy w naszym przypadku quadow wg mnie sa opieszałe ,miałem styczność w związku z moim quadem i jak dotad 2 razy dali ciala co do mojego quada ,pierwszego razu nie będę opisywal ale teraz drugi motyw dotyczyl wyciągarki o której teraz jest mowa do której gwarancja się nie dotyczy i nie obejmuje.....Mianowicie za serwis pozagwarancyjny wyciągarki zaplacilem niemala 100zł i gdy wyjechałem w teren zaznałem lekkiego szoka gdyż winda się rozwinela i już się nie zwinela,mechanik twierdzi ze wszystko wyczyscil wymyl i uszczelnil silikonem, a gdy po powrocie z terenu SAM się zabrałem ponownie za przegląd wyciągarki okazało się ze jakos nie zanalazlem ani zdziebka sladu silikonu którego to niby uzyl mechanik z serwisu do uszczelnienia ,otoz jeszcze okazało się ze,nie wiem jak tego dokonal ów mechanik urwal czy ukrecil przewody od szczotek elektrycznych od srobki FI 6mm do których sa przylutowane i tylko je przytknal tak ze na chwile przekazywaly prad do silnika i w dodatku winda była cala mokra w srodku od wody dodam ze po zbyt głębokiej wodzie nie jezdzilem po odebraniu sprzeta z serwisu....
Wiec koledzy użytkownicy CF X8 nic dziwnego ze dymaja nas w związku z gwarancyjnymi naprawami serwisowymi,,,każdy chce zarobić i w moim przypadku moje 100zł może wzbogaci Autoryzowany Serwis CF MOTO ale już ostatni raz i od tej pory sam serwisuje moja maszyne ...
No i właśnie tu japonia wygrywa, nie ma gwarancji ale sie nie psuje
Ozo Drapers Squad
- DIABLO_W
- DIABLO TEAM ZGIERZ
- Quad:: CF MOTO 1000 OVERLAND,CF MOTO 1000 ,CF MOTO 850. CAN-AM 1000XTP & CF MOTO X8 EPS ,ACCESS 700EFI , CECTEK 500EFI I CF MOTO500
- Imię: Andrzej
Artur nie wiem czy dobrze cię zrozumiałemIkar pisze:No i właśnie tu japonia wygrywa, nie ma gwarancji ale sie nie psuje
czy chodzi ci oto iż bez serwisu robionego japonia będzie jeździła cały czas i się nie psuła
czy oto iż bez gwarancji ale serwis robiony samodzielnie czy przy pomocy kogoś kto się zna będzie jeździła i się nie psuła
Ja znam jedną osobę i to z naszego teamu co kupił nową G7 i cały czas serwisował w ASO w czasie gwarancji i po niej i przy około 4000km motor do remontu
Ja osobiście jeździłem paroma sprzętami i to nie markowymi tylko chiny czy tajwan i jeżeli czegoś sam nie zrąbałem nic samo się nie popsuło.
Serwis quada zawsze sam robiłem i robię żaden serwis mi się nigdy nie dotykał do sprzętu przypuszczam dlatego nie mam problemu
Mam nowy sam. kupiony w tym roku w salonie i też go nie oddałem i nie oddam do ASO na przeglądy itp: wiem co tam się dzieje z autami i wolę to sam zrobić lub dać zaufanej osobie
Oczywiście znam serwisy od quadów co robią jak należy i są profesjonalistami lecz nie będę ganiał do nich po sporo km. więc robię sam i sprawia mi to wiele zadowolenia
DIABLO TEAM ZGIERZ & ATV SWEDEN https://www.facebook.com/pages/CF-MOTO-Polska/833411190006502?fref=ts
Trochę się nie zrozumieliśmy bo pisałem z komórki chodziło mi o to 2gie.
Awaryjność japonii jest nadal mniejsza niż Cfki chodzi mi o wady fabryczne - po prostu sprzęty są produkowane już bardzo długo. Tak jak napisałeś może to być spowodowane przez to że osoby posiadające Japończyka same dbają o sprzęt, a Ci od CF moto muszą oddawać na serwisy do ASO, bo przecież kupując cfkę z gwarancją jesteś zobowiązany do utrzymania jej poprzez stawianie się na przeglądy w naprawdę różnym i dziwnym okresie - 500 km ? Po czym przez nieodpowiedzialnych serwisantów dzieją się różne dziwne rzeczy. Czasem nawet zdarza się tak, że oddajesz quada do ASO i odbierasz w gorszym stanie niż przed. A za przeglądy płacisz dobre 3 razy tyle za ile sam byś zrobił to sam.
Podobnie jak Ty quada robię sam i robię go dobrze - przez 2,5 roku ani razu mnie nie zawiódł.
Jakie wnioski mnie nachodzą :
- Kupujesz Japońca olej gwarancję, dbanie o maszynę i jej dopracowanie spowodują długą bezawaryjną egzystencję.
- Kupujesz Cfmoto, no i tu nie wiadomo bo można wpaść z pod deszczu pod rynnę.
Tak czy siak przy nowych sprzętach Japonia za 40 tyś, CFka za 33 tyś w ostatecznym rozrachunku wyjdzie podobnie, bo w cfce dochodzą przeglądy gwarancyjne albo głupie naprawy wywołane jej brakiem. Nie krytykuję CFki bo to fajny i już całkiem niezły sprzęt, ale jeszcze jej brakuje.
Awaryjność japonii jest nadal mniejsza niż Cfki chodzi mi o wady fabryczne - po prostu sprzęty są produkowane już bardzo długo. Tak jak napisałeś może to być spowodowane przez to że osoby posiadające Japończyka same dbają o sprzęt, a Ci od CF moto muszą oddawać na serwisy do ASO, bo przecież kupując cfkę z gwarancją jesteś zobowiązany do utrzymania jej poprzez stawianie się na przeglądy w naprawdę różnym i dziwnym okresie - 500 km ? Po czym przez nieodpowiedzialnych serwisantów dzieją się różne dziwne rzeczy. Czasem nawet zdarza się tak, że oddajesz quada do ASO i odbierasz w gorszym stanie niż przed. A za przeglądy płacisz dobre 3 razy tyle za ile sam byś zrobił to sam.
Podobnie jak Ty quada robię sam i robię go dobrze - przez 2,5 roku ani razu mnie nie zawiódł.
Jakie wnioski mnie nachodzą :
- Kupujesz Japońca olej gwarancję, dbanie o maszynę i jej dopracowanie spowodują długą bezawaryjną egzystencję.
- Kupujesz Cfmoto, no i tu nie wiadomo bo można wpaść z pod deszczu pod rynnę.
Tak czy siak przy nowych sprzętach Japonia za 40 tyś, CFka za 33 tyś w ostatecznym rozrachunku wyjdzie podobnie, bo w cfce dochodzą przeglądy gwarancyjne albo głupie naprawy wywołane jej brakiem. Nie krytykuję CFki bo to fajny i już całkiem niezły sprzęt, ale jeszcze jej brakuje.
Ozo Drapers Squad
- alfadraw
- Quad:: CF MOTO 800-2
- Imię: Łukasz
przy ostatecznym rozrachunku może ale przejedź się g700 a x8 to jest wielka różnica w jeździe.
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Andrzej ale nie każdy ma taką wiedzę na temat quadów jak Ty i co ma zrobić ten co ma serwis do du...y ? Ktoś mi kiedyś powiedział ,, zawsze kupuj quada od quadowca ,, i miał rację . A ja już wiem gdzie udam się na kolejny przegląd .
No racja jest, na korzyść miśka. Cf to cały czas sprzęt do rekreacji
Ozo Drapers Squad