Pogaduchy o CF Off-Top
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Chodzi o te uszczelki od dekli plastikowych rozumiem ? ja z tym sobie inaczej poradziłem , ale ważny jest efekt aby nie ciekł olej po zabiegu . Myślałem że jeszcze coś innego wyjdzie .
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
napisz jak, u mnie zawsze silikon ratował sytuację
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
-
Ja zastosowałem bardzo prosty zabieg otóż kupiłem za całe aż 2 zł uszczelki gumowe i od góry przełożyłem przez śruby jako dodatkowa podkładka dociska ładnie dekiel a przy przekręcaniu dałem je delikatnie olejem żeby śruba ich nie wykreciłą , ładnie dekle doszły i odpukać sucho już od długiego czasu . Jeszcze ewentualnie można pomyśleć nad śrubami aby je delikatnie przerobić ale to więcej zabawy a tu 10 minut i po bólu .
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
My tu gadu gadu a jeździć trzeba
Jutro lecimy w teren z ogniskiem po drodze, pewnie będzie nas dwóch bo reszta to same mięczaki
Ale my nie wymiękamy, jeździć trzeba
Jutro lecimy w teren z ogniskiem po drodze, pewnie będzie nas dwóch bo reszta to same mięczaki
Ale my nie wymiękamy, jeździć trzeba
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
-
Właśnie też już się chce w teren a pogoda lipa . A drapki czekają na zdobywcę .
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Powiecie mi o jaką uszczelkę chodzi jakie plastikowe dekle ?
-
Artek chodzi o pokrywy zaworów i uszczelkę pod nimi .
- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Przecież wiem tylko was sprawdzam czy czujni jesteście .... nieee.. żarcik , nie grzebałem nic przy silniku stąd moje głupie pytanie ale już wiem o co chodzi dzięki .
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
to nic wielkiego...nie jesteśmy mechanikami tylko użytkownikami... gdyby w tym kraju każdy tak podchodził to każdy by był fachowcem w swojej dziedzinie a nie większość marnotą w wszystkich dziedzinach.
S
Dziś dumałem jak zamontować Ledlery żeby nie wiercić w plastikach i jest myśl mam nadzieję że się sprawdzi
S
Dziś dumałem jak zamontować Ledlery żeby nie wiercić w plastikach i jest myśl mam nadzieję że się sprawdzi
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
Siemka, wczoraj uczestniczyłem quadem w imprezie bardziej rekreacyjno-integracyjnej niż sportowej organizowanej przez klub 4x4 podlasie o nazwie Duch Puszczy 2013 gdzie startowało 160 aut 4x4 i 25 quadów , polegało na zdobyciu 100 pieczątek w czasie 7 godzin, quady startowały w tej samej klasie co auta "extreme" , było naprawdę piekielnie ciężko, było dużo wysokich podjazdów gdzie na czubku wisiała pieczątka i trzeba było odbić do karty przyplombowanej do quada , dużo błota które najpierw przeróżne zmoty ostro przeorały i quady w tym błocie już były bez szans, moje nowe opony nawet dały radę , chociaż gdy błota jest wyżej kolan to chyba żadne nie podołają , a wyciągarka dragon 3500 wszystko dzielnie ratowała ale kolega z canama 800 ma warna 3500 i była o niebo lepsza od dragona. Sam quad natomiast spisał się rewelacyjnie , nie było żadnej awarii , cały i zdrowy a ja dumny z nas obu dojechaliśmy na czas do mety, co prawda na wysokich podjazdach już przy samym końcu często brakowało mu już mocy i wyjazd ratowała winda. Aha i doszedłem do wniosku że na rajdzie tak samo jak sprawny i silny sprzęt jest ważny to także konkretna kondycja fizyczna, dziś ręce i nogi tak mnie bolą że masakra ale było warto, dalej będę usprawniał cf-kę i uczestniczył w podobnych imprezach, pozdrawiam Maciek