Pogaduchy o CF Off-Top
- sebavfr
- Quad:: Polaris sportsmen 570
- Imię: Sebastian
Re: Pogaduchy o CF Off-Top
Jacku gratulacje z zakupu gada aby dobrze się sprawował i dał ci dużo frajdy.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Dzięki Seba, mam nadzieję że nie będę bardzo zawiedziony, sprzęt w sumie ma być testem czy Renegade mi podchodzi, a z wrodzonej skomentował szkoda mi było sprawdzać na nowym egzemplarzu który po pierwszym miesiącu traci 5 tys na wartości. Nie ukrywam tez ze w naszym towarzystwie nie jesteśmy zwolennikami szybkiej jazdy po szutrach czy drogach gruntowych, tam się relaksujemy bo stanowią one dojazdowki do miejsc w których jeździmy przeprawowo, błoto, woda, górki tam raczej dużej prędkości nie rozwijamy a moc jest potrzebna chwilowo. Dlatego mam nadzieje ze niedogodność o której piszecie będzie mi rzadko doskwierala. Na wyjazdach typu Winter party na pewno się spotkamy i to ja będę w roli wyprzedzanego nie wy, jedziemy tam nie po wyniki ale spotkać się ze znajomymi i dla higieny poznać nowe tereny.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
NIe wiecie czy można gdzieś kupić emblematy CF które są na kierownicy i z przodu? Andrzej?
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
dziś cały dzień zeszedł mi na montażu płyty do CFki... musiałem dużo przerabiać, docinać i kombinować z wyciągarką...ale efekt jest ok
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
Skoro CF gdzieś zniknęło w tym wątku, to akurat powiem, że wczoraj szwagier nabył AEON Crossland 300 za 6000zł gotowy do jazdy.
Wiem, wiem, że szału nie ma w porównaniu do w.w, ale wczoraj się trochę na piasku i szutrze pobawiliśmy.
Jest bardzo żwawy jak na taki mały, tylko trochę go nosi na prostej. Za to ma bardzo dobry skręt i nie potrzebuje EPS
V-max to 80km/h
Wiem, wiem, że szału nie ma w porównaniu do w.w, ale wczoraj się trochę na piasku i szutrze pobawiliśmy.
Jest bardzo żwawy jak na taki mały, tylko trochę go nosi na prostej. Za to ma bardzo dobry skręt i nie potrzebuje EPS
V-max to 80km/h
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Kontakt:
Robot, robotem ale na.......... Quadzie
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Skończyły mi się klocki i z tyłu chyba też
Wymieniał ktoś sam? Dużo roboty poza problematycznym odpowietrzeniem tylnego hamulca?
Z załączonym napędem 4x4 mam świerszcza w przednim moście, piszczy jakby ptaszki śpiewały ma ktoś podobnie?
Wymieniał ktoś sam? Dużo roboty poza problematycznym odpowietrzeniem tylnego hamulca?
Z załączonym napędem 4x4 mam świerszcza w przednim moście, piszczy jakby ptaszki śpiewały ma ktoś podobnie?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- sebavfr
- Quad:: Polaris sportsmen 570
- Imię: Sebastian
Jeżeli nie wypadnie ci tłoczek to nie powinny ci się zapowietrzyć hamulce.
Dobrze spryskać brake cleaner rozkręcić wyczyścić, wymienić i skręcić nie zapomnij użyć kleju do gwintu.
Dobrze spryskać brake cleaner rozkręcić wyczyścić, wymienić i skręcić nie zapomnij użyć kleju do gwintu.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
No właśnie klocków nigdy nie robiłem i nie wiem czy nie przysporzy mi to kłopotów
Może lepiej oddać komuś i popatrzeć jak to robi. Się pomyśli
Może lepiej oddać komuś i popatrzeć jak to robi. Się pomyśli
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Przód klocki to banalna wymiana, tył w sumie też tylko uważaj żeby nie wypadły Ci tłoczki bo będzie nie przyjemnie (mi się nie udało ich później doprowadzić do ideału).
Co do dyfra to kiedy wymieniałeś olej? Może wody łykło trochę? Ale to taki strzał bardziej.
Co do dyfra to kiedy wymieniałeś olej? Może wody łykło trochę? Ale to taki strzał bardziej.