Początek przygody - Jaki quad ?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
valdermus

Początek przygody - Jaki quad ?

Post autor: valdermus » ndz 17 mar, 2013

Na początku chciałbym wszystkich pozdrowić i przywitać :oops:

Wstąpiłem w szeregi tego forum ponieważ zaczynam swoją przygodę z quadami. Nazbierałem trochę kaski i chciałbym zakupić ten pojazd.

Quad ma służyć do jazdy - po lasach, podmokłe tereny i pola - także cały czas będzie nie równo ;)
Oczekuję od Quad-a aby był w miarę bezawaryjny a gdy już się coś zepsuje abym nie miał problemów z kupnem części.

Kwotę jaką mogę wyłożyć to 10tyś. Tydzień temu jeździłem na cf 500 i bardzo przyjemnie mi się nim jeździło i zastanawiam się czy go nie kupić.

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Początek przygody - Jaki quad ?

Post autor: Ikar » ndz 17 mar, 2013

Sprawdź PW
Ozo Drapers Squad

wojo
Quad:: W trakcie szukania :)
Imię: Radek

Post autor: wojo » pn 18 mar, 2013

Jak w temacie :) i jak kolega VALDERMUS, jestem tu nowy :) i również mam zamiar kupić quada myślę ze do kwoty 14 tyś. tyle że dodatkowo quad używany by był jako koń pociągowy :) może nie dosłownie ale na działce do użytku domowego i czasem lekko pojeździć bez "KATOWANIA" oczywiście jakąś przyczepkę doczepić przewieść nie wielkie kilogramy myślałem o kupnie Yamaha Grizzly 660 , 2002 rok . za cenę 13,900 bo taki znalazłem. Nowe są zbyt drogę i jak na początek czytałem na quadziku sporo osób się wypowiada że lepiej jest kopić używany tak wiec takiego szukam :) z tym że nie słabszym niż 500 cm . Bardzo bym był wdzięczny za pomoc . Wole się wstrzymać z kupnem i poradzić się FANATYKÓW z góry dziękuje i pozdrawiam .

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » pn 18 mar, 2013

Myślę Wojo, że będzie to dobra propozycja. Niemniej jednak cena jest ciut za duża jak na taki starszy egzemplarz.

Do listy dorzuciłbym jeszcze Kingquada 700
Ozo Drapers Squad

wojo

Post autor: wojo » wt 19 mar, 2013

Szukałem Kingquada ale jakoś nie mogę wyszukać w cenie poniżej 14-15 tys.

Już chodzę po forach od wczoraj czytam wszystko na temat Grizzly i jakoś do niego tak się zaczynam przekonywać. Ten egzemplarz za 13.900 wygląda jak nowy wiec nie wiem sam. Tak jak pisałem wcześniej jestem dosłownie leszczem jeśli chodzi o quady dlatego szukam pomocy na forum.Przepraszam za te wszystkie pytania ale powoli zaczynam być zrezygnowany :/
Niżej podaje link do quadów które znalazłem w mojej okolicy w komisie.Bylem tam i nie wyglądają źle ale ich nie odpalałem bo byłem na chwile przelotem. Warte uwagi i ceny ??

http://vipkomis.otomoto.pl/yamaha-grizzly-leon-500-660-700-na-fullu-nowa-M3535616.html
http://vipkomis.otomoto.pl/yamaha-grizzly-nowka-sztuka-M3502240.html

Nie wiem czemu za 500 jest taka niska cena za 2012 r. a za 2002 tylko że 660 ??
Może ktoś mi to wytłumaczyć ??

Proszę o pomoc. Z góry dziękuje . Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » wt 19 mar, 2013

Pierwszy koło Yamahy nawet nie stał. Drugi mocno podpicowany, krzywy, pewnie po przejściach. Na atvpolska niezbyt pochlebne opinie o tym sprzedawcy, więc nie polecam. Jak ktoś sprzedaje chińskiego quada, z naklejkami Yamaha, to raczej nie jest godny zaufania.
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
Chochol
Quad:: POLARIS
Imię: Michal
Kontakt:

Post autor: Chochol » wt 19 mar, 2013

Od tego komisu daleko, jechalem tam 400km obejzec Suzuki, a na miejsu sie okazało ze to Yamaha ;) Odradzam cokolwiek by tam nie bylo

wojo

Post autor: wojo » wt 19 mar, 2013

To no już nie wiem co mam szukać. Kupie coś dobrego do kwoty 14 tyś? Chinola to raczej bym nie chciał trochę się naczytałem o nich chodź tak jak pisałem jestem "TĘPY" co do quadów wiec może jest inaczej. Do dziś szukałem czegoś tylko do prac wokół działki i do rekreacji ale po oglądaniu "FILMIKÓW" z rajdów chyba kiedyś bym się wybrał na jakąś imprezę quadzikowcow i pobawił bym się w błocie. Wiem jestem nowy i nie mam doświadczenia w quadach wiec może ktoś mnie zjechać za to ze to nie dla AMATORÓW którzy nigdy nie siedzieli dobrze nawet na quadzie. Ale może jak nabiorę doświadczenia kiedyś bym się wybrał. Tak wiec jeszcze raz prośba o pomoc w poszukiwaniu. Czego szukać?? Czytałem tez na forum TEMAT na co patrzeć przy zakupie itd. itp. ale nie ma to jak pytanie do użytkowników QUADA.

Z Góry dzięki.

Awatar użytkownika
Ikar

Post autor: Ikar » wt 19 mar, 2013

Pozostał bym przy kingquadzie 700 i grizzly 660, na pewno będziesz zadowolony. Pamiętaj jak będziesz przekonany co do jakiegoś egzemplarza, zabierz ze sobą mechanika, który zajmuje się quadami. To może pozwolić uniknąć dużych kosztów w przyszłości.
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Chochol
Quad:: POLARIS
Imię: Michal
Kontakt:

Post autor: Chochol » czw 21 mar, 2013

Na twoim miejscu nie ruszałbym sie po quada bez mechanika quadowego, usługa taka to koszt od 80-150zł (zalezy od km tez).

Za 14 mozna znalezc fajna maszynke, zobacz za Honda 500, naprawde mało awaryjny sprzęt. Mozesz tez poszukać Polarisa Sportsmana 500. Te sprzęty są dosyć dobre, ramy nie rdzewieją, a silniki są dosyc trwałe. Nie są to demony przyspieszenia jak Canam ale dają bardzo dużo frajdy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”