siema
dzisaj w ta pechowa niedziele stała sie dziwna rzecz a mianowicie jak jeździłem suzia to zaczęła ona sie dusić na wolnych obrotach i w ogolę nie miała "kopa" i tknęło mnie aby sprawdzić stan oleju i wywaliła na mnie maź koloru kawa z mlekiem. płyn z chłodnicy dostał sie do oleju i teraz chciałbym sie dowiedzieć czy ktorys z was spotkał sie z czymś podobnym i co to może być i jeżeli to możliwe ile ten remont będzie kosztować
pozdrawiam i liczę na odpowiedz
Krzysiek
- Quad:: kawasaki KFX400
- Imię: Grzesiek
Re: plyn z chlodnicy w oleju ltz 400 pomocy ....
siema przyjacielu w niedoli...
jak możesz to napisz co było przyczyną twojej usterki bo ja mam to samo i nie wiem o co kamman...
pozdrawiam
jak możesz to napisz co było przyczyną twojej usterki bo ja mam to samo i nie wiem o co kamman...
pozdrawiam
- Progress
- TranS-Squad Team
- Quad:: Honda TRX 450r Sportrax
- Imię: Adrian
Re: plyn z chlodnicy w oleju ltz 400 pomocy ....
Kolego jesteś pewien że ta mieszanina to olej z płynem chłodniczym a nie olej z wodą z zewnątrz ? ( tzn rozumiem że zauważyłeś znaczny ubytek płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym ?)
Jeżeli tego dnia "pływałeś" gdzieś swoim sprzętem to brał bym także pod uwagę opcję że woda dostała się z zewnątrz jest na to kilka sposobów ale ostatnio susza panuje więc pewnie to niestety uszczelka.
Mogłeś go przegrzać już wcześniej a nadwątlona już uszczelka nie daje rady. Ciekawe jest to że się wentyl nie włączył moze właśnie jemu zawdzięczasz przegrzewanie.
Musisz spr czy jest z nim wszystko ok.
Jeżeli tego dnia "pływałeś" gdzieś swoim sprzętem to brał bym także pod uwagę opcję że woda dostała się z zewnątrz jest na to kilka sposobów ale ostatnio susza panuje więc pewnie to niestety uszczelka.
Mogłeś go przegrzać już wcześniej a nadwątlona już uszczelka nie daje rady. Ciekawe jest to że się wentyl nie włączył moze właśnie jemu zawdzięczasz przegrzewanie.
Musisz spr czy jest z nim wszystko ok.
TranS-Squad Team