plyn z chlodnicy w oleju ltz 400 pomocy ....

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ChriS1984
Kontakt:

plyn z chlodnicy w oleju ltz 400 pomocy ....

Post autor: ChriS1984 » ndz 07 wrz, 2008

siema

dzisaj w ta pechowa niedziele :( stała sie dziwna rzecz a mianowicie jak jeździłem suzia to zaczęła ona sie dusić na wolnych obrotach i w ogolę nie miała "kopa" i tknęło mnie aby sprawdzić stan oleju i wywaliła na mnie maź koloru kawa z mlekiem. płyn z chłodnicy dostał sie do oleju i teraz chciałbym sie dowiedzieć czy ktorys z was spotkał sie z czymś podobnym i co to może być i jeżeli to możliwe ile ten remont będzie kosztować

pozdrawiam i liczę na odpowiedz

Krzysiek

Awatar użytkownika
Strugal

Post autor: Strugal » ndz 07 wrz, 2008

uszczelka pod głowica poszła
Nie przegrzałęs go??
[size=75]Jesli mieszkasz na prowincji, znasz prawdziwe, mocne przeżycia i gardzisz mieszczańską manierą, doskonale wiesz co czuję,gdy zasiadam za kierownicą mojego quada.Szacunek dla wszystkich, którzy kumają o co w tym wszystkim chodzi.[/size]

Awatar użytkownika
ChriS1984
Kontakt:

Post autor: ChriS1984 » ndz 07 wrz, 2008

no niby nie bo zadna kontrolka sie nei swiecila i jezdzilem chwile , a zaciekawilo mnie to ze wentyl od chlodnicy sie nie wlaczyl a trudna jest wymiana tej uszczelki ??

grzesiekkfx
Quad:: kawasaki KFX400
Imię: Grzesiek

Re: plyn z chlodnicy w oleju ltz 400 pomocy ....

Post autor: grzesiekkfx » pn 01 paź, 2012

siema przyjacielu w niedoli...

jak możesz to napisz co było przyczyną twojej usterki bo ja mam to samo i nie wiem o co kamman... :cry:
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Progress
TranS-Squad Team
Quad:: Honda TRX 450r Sportrax
Imię: Adrian

Re: plyn z chlodnicy w oleju ltz 400 pomocy ....

Post autor: Progress » wt 02 paź, 2012

Kolego jesteś pewien że ta mieszanina to olej z płynem chłodniczym a nie olej z wodą z zewnątrz ? ( tzn rozumiem że zauważyłeś znaczny ubytek płynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym ?)
Jeżeli tego dnia "pływałeś" gdzieś swoim sprzętem to brał bym także pod uwagę opcję że woda dostała się z zewnątrz jest na to kilka sposobów ale ostatnio susza panuje więc pewnie to niestety uszczelka.

Mogłeś go przegrzać już wcześniej a nadwątlona już uszczelka nie daje rady. Ciekawe jest to że się wentyl nie włączył moze właśnie jemu zawdzięczasz przegrzewanie.
Musisz spr czy jest z nim wszystko ok.
TranS-Squad Team

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”