Piękny rok 2008 należy do Polarisa :D

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Polaris
Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Piękny rok 2008 należy do Polarisa :D

Post autor: KoKoS » śr 25 lip, 2007

Polaris zaprezentował nowości na 2008, na swojej zmodernizowanej stronie.
Oto link:
http://www.polarisindustries.com/en-us/ ... erview.htm

Jak widać Polaris co raz bardziej zaczyna wchodzić w sport. Wchodzi nowy model Outlaw 525 S ( dawny Predator ) oraz Outlaw 450 MXR :D Polaris Predator został gruntownie zmodernizowany, z silnika 500ccm teraz ma 525ccm od KTM-a, jego nazwa to Outlaw 525 S.
Teraźniejszy Outlaw z niezależnym będzie się nazywał Outlaw 525 IRS.
Outlaw 450MXR ma jednostkę również pochodzącą z stajni KTM-a, tak więc pogłoski o rozstaniu się tych dwóch koncernów to zwykłe plotki.

Również Polaris Hawkeye już nie będzie Hawkeyem a Sportsmanem. Teraz będzie Sportsman 400H.O. ( w budzie Hawkeye ) więc już będzie fajnie chodził. Z oferty został wycofany Sportsman 450. Nie będzie też już Sportsmana X2 800, teraz będzie tylko 500 ( jak teraz ) i 700.
Wersja 800 będzie dostępna jako Touring.
Dodatkowo, normalny Sportsman 800 EFi zyskał teraz dwie literki w nazwie, i nazywa się Sportsman 800 EFi H.O. ( High Output - podwyższona wydajność ), tak więc można z tego wywnioskować że silnik został wzmocniony :mrgreen:

Scrambler nadal jest taki sam Zero zmian, tylko kolory obudów uległy zmianie, co mnie cieszy :lol:

ZAPOWIADA SIĘ CIEKAWIE 8) Szczególnie jeśli chodzi o quady sportowe Polarisa z jednostkami od KTM-a :twisted: Japończycy idźcie lepiej jeść ryż :mrgreen: :mrgreen:
PoZdRo FoR All
odpalając potwora
moje poglądy się zmieniają, zaczynam inaczej myśleć...

iras61

Post autor: iras61 » czw 26 lip, 2007

Ryż jest zdrowy :lol: oby solidność szła w parze z ilością,a tu może być gorzej-i pozostanie genetyczmie modifikowana amerkańska kukrydza :lol:
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Post autor: KoKoS » czw 26 lip, 2007

To prawda, ja też lubie ryż muszę się do tego przyznać 8)

Polaris nigdzie nie napisał że nastawia się na ilość, zmienił tylko gamę pojazdów, wprowadził tochę nowinek technicznych i kilka nowych modeli.

Polaris dopiero wchodzi w świat sportowych 450'tek. Ale myślę że Outlaw 450MXR ma szanse zawojować na rynku i zrobić trochę zamieszania.
Silnik KTMa, w serii aluminiowe felgi z oponami Maxxis Razr MX, z przodu zawieszenie mające niespełna 26cm skoku a z tyłu 28cm skoku. Rozstaw osi prawie 129cm i waga 165kg. Jest czym pojeździć :lol:
PoZdRo FoR All
odpalając potwora

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » czw 26 lip, 2007

:D ale towszystko cieszy :mrgreen:
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
hawranek
Kontakt:

Post autor: hawranek » czw 26 lip, 2007

Dla scislosci to silniki od serii EXC 520 czy 525 czy nawet na 2008 rok 530 maja i tak 510 cm3. :) a nie tak jak wiekszosc mysli, ze im przybywa ;)
pzdr,
hawranek

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Tak, to prawda że mają 510ccm, ale nie sądzisz chyba że 510ccm od KTMa jest słabe :)
PoZdRo FoR All
odpalając potwora

Awatar użytkownika
hawranek
Kontakt:

Post autor: hawranek » czw 26 lip, 2007

W przypadku motocykla moc nie do wykorzystania, ale moment cos pieknego bo nie trzeba mieszac biegami. A w quadzie nie wiem :)

Awatar użytkownika
KoKoS
Kontakt:

Outlaw 525 wymiata jak zwariowany, 450 podobno również grzeszy mocą, no i waży 165kg :)

Jeszcze co do elastyczności, jak jeździłem Outlawem 525 to nie trzeba dużo redukować, na "torze" całe czas na 2-3 8)
PoZdRo FoR All
odpalając potwora

Awatar użytkownika
Marcolife

Post autor: Marcolife » wt 31 lip, 2007

do kogo należy 2008, to zobaczysz po premierze nowego skutera wodnego Yamahy :wink:
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!

Awatar użytkownika
hawranek
Kontakt:

Post autor: hawranek » wt 31 lip, 2007

Marco - lepiej koncz juz te wodne zabawki, bo wkrotce koniec sezonu i rozjezdzaj sie w 2 kolkach :P , bo niedlugo pajaki bedziesz mial w wydechu. Ja juz sie nie moge doczekac 530 EXC-R :D . A tereny sa do jazdy co widac na fotach.

pzdr,
hawranek
Załączniki
DSCN1382m.JPG
DSCN1369m.JPG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polaris”