osłony HDPE
- timi1
- Quad:: ...był X8 :( a jest out 570 max
- Imię: Tomek
osłony HDPE
Przymierzam się do montażu osłon spodu w mojej nowej gadzinie .
Od jakiegoś czasu oprócz aluminiowych dostępne są jeszcze osłony z plastiku HDPE, wyglądają bardzo przyzwoicie i z opinii sprzedającego są tak samo wytrzymałe co aluminiowe, natomiast są lżejsze. Czy ktoś użytkuje takowe i moze coś więcej powiedzieć, polecić/odradzić.
Od jakiegoś czasu oprócz aluminiowych dostępne są jeszcze osłony z plastiku HDPE, wyglądają bardzo przyzwoicie i z opinii sprzedającego są tak samo wytrzymałe co aluminiowe, natomiast są lżejsze. Czy ktoś użytkuje takowe i moze coś więcej powiedzieć, polecić/odradzić.
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: osłony HDPE
A myślisz że ci będa potrzebne? W naszym terenie to nie bardzo jest po co zakłądać wzmocnione osłony. Ja bym ząłożył tylko na tylną część ramy która jest nie osłonieta.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Na ostatniej eXpedycji podczas jazdy nocnej jechaliśmy rzeczką w której były bardzo duże kamienie, ja również bez osłon - miałem obawy że coś zepsuję ale się udało, podłączam się do pytania i czekam na opinię kolegi.
- timi1
...w naszych okolicach może faktycznie mało sie przydają ale mając podwozie zabezpieczone jakoś się lepiej czuję nawet przejeżdżając przez zwalone drzewo bujać sie na "gołym" podwoziu to tak trochę nieswojoDKfan pisze:A myślisz że ci będa potrzebne? W naszym terenie to nie bardzo jest po co zakłądać wzmocnione osłony. Ja bym ząłożył tylko na tylną część ramy która jest nie osłonieta.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Bujać się na drzewie jest niezdrowo bo zaraz pękną Ci stopnie
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- timi1
.. masz racje Łukaszu, gadzina lepiej się buja na wyciągarceoolsztyniak pisze:Bujać się na drzewie jest niezdrowo bo zaraz pękną Ci stopnie
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Jak jezdzisz powiedzmy bez wielkich kamieni to plastiki, po klodach plastik tez da rade, te wzmacniane to wydawanie kasy , sporej, na troche movcniejszy plastik, a jak ma byc teren konkretny, to amelinium i po temacie
-
- Quad:: g700 2014 plus zólte xxc 800 2015
- Imię: Robert
Nie mialem, dotykalem, sluchalem, co ludzie gadali.