Oslona przegubu (manszeta) - awaria w terenie
Oslona przegubu (manszeta) - awaria w terenie
Witam,
Podczas wczorajszej przejazdzki nad Wisla uszkodzilem oslone przegubu wewn. z tylu w Kodiaku - tzw. manszete. Zanim zauwazylem to niestety troche przemielilem w blocie i piachu tak, ze powstala zabojcza pasta scierna wymieszana ze smarem. Doturlalem sie do domu, ale pod koniec juz dziwne odglosy dobiegaly z przegubu (takie cykanie co jakis czas). Pytanie do fachowcow lub co mieli podobne przypadki:
- czy da sie jeszcze ten przegub uratowac?
- jak go wyjac i wymienic manszete?
- namiary gdzie ewentualnie to zrobic w jakims serwisie?
pzdr,
hawranek
Podczas wczorajszej przejazdzki nad Wisla uszkodzilem oslone przegubu wewn. z tylu w Kodiaku - tzw. manszete. Zanim zauwazylem to niestety troche przemielilem w blocie i piachu tak, ze powstala zabojcza pasta scierna wymieszana ze smarem. Doturlalem sie do domu, ale pod koniec juz dziwne odglosy dobiegaly z przegubu (takie cykanie co jakis czas). Pytanie do fachowcow lub co mieli podobne przypadki:
- czy da sie jeszcze ten przegub uratowac?
- jak go wyjac i wymienic manszete?
- namiary gdzie ewentualnie to zrobic w jakims serwisie?
pzdr,
hawranek
- BadAmstaff
- Kontakt:
- BadAmstaff
- Kontakt:
Kosztuje pewnie około 300euro regeneracja sie do niczego nie nadaje tydzień pojeździsz i znów sie wytrze nie ma co narazie jak kolega mówi duzo smaru i wio konniku
Ale beznadzieja z całą pół osią totalnie do d*** u mnie jest tylko sam przegub do wymian jeśli sie rozsypie bo półśki mam na frezie i są zabezpieczane w srodku zygerami
Ale beznadzieja z całą pół osią totalnie do d*** u mnie jest tylko sam przegub do wymian jeśli sie rozsypie bo półśki mam na frezie i są zabezpieczane w srodku zygerami
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800
witaj Hawranek. ja w swoim suzuki Eiger miałem neidawno to samo tylko z przodu. niestety ja zauwazyłem to dopiero po tym jak przegób sie rozleciał. wg suzuki powinienem zmieni całą pół oś za 1,5 tyś poniewaz mniejszych częsci nie ma ale w Ameryce są one dostępne. prześlę Ci link do strony na pw jak nei zapomnę.
Wydaje mi sie ze koszyczek w przebóbie mógł juz się posypa cały bo jest to dosy delikadna częśc. musisz to rozebrac i pokazac fachowcowi by to ocenił. jeśli chcesz specjalisi od przegubów znajduja sie na ulicy brzoskwiniowej niedaleko Michalina - musiałbyś poszukac na mapie. ja zamówiłem z ameryki cały przgób na 200 dolarów i wszystko pięknie działa.
Wydaje mi sie ze koszyczek w przebóbie mógł juz się posypa cały bo jest to dosy delikadna częśc. musisz to rozebrac i pokazac fachowcowi by to ocenił. jeśli chcesz specjalisi od przegubów znajduja sie na ulicy brzoskwiniowej niedaleko Michalina - musiałbyś poszukac na mapie. ja zamówiłem z ameryki cały przgób na 200 dolarów i wszystko pięknie działa.