Oponki wanda do 500-tki

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
michalek206
Quad:: polaris xp 850
Imię: Michał

Re: Oponki wanda do 500-tki

Post autor: michalek206 » pt 10 lip, 2015

Wczoraj zaliczyłem pierwszą jazdę.Jeżeli chodzi o cf-kę to jeśli chodzi o przeprawówki to fajnie mieć jednak 26" rozmiar.Opony bardzo miękkie , jak jest ściółka i piasek to łatwo złapać poślizg , na błocie jeszcze nie testowałem , na niskiej prędkości wali po kierownicy jak cholera.Powiedzcie mi jaki duży bieżnik mają mayhemy? bo następne oponki pewnie wziąłbym właśnie takie do testów,póki co upale te zille , ciekawe ile wytrzymają.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pt 10 lip, 2015

Mayhemy mają bieżnik głębokości 1 cala.
Na piasku Zille nie tyle łapią poślizg co tracą trakcję.
Na niskiej prędkości wali w kierownice z racji braku klocków na środku opony
Szkoda że nie chciałeś wziąć Mayhemów
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

michalek206
Quad:: polaris xp 850
Imię: Michał

Post autor: michalek206 » pt 10 lip, 2015

DKfan , nie tyle że nie chciałem mayhema , tylko napatoczyły się zille w dobrej cenie.Generalnie to mocno się zastanawiałem nad tymi wandami żeby sprawdzić na własnej skórze co to jest warte , ale po opiniach ludzisk i zebraniu plusów i minusów doszedłem do wniosku że jednak nie warto.Mayham dużo więcej wytrzymuje niż zilla? jak się ma porównanie tych dwóch opon do siebie ?

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » pt 10 lip, 2015

Mayhem tak nie bije bo ma klocki wydłużone na centralną część opony, lepiej prowadzi się przy szybkiej jeździe, robi 2-3 krotnie dłuższe przebiegi niż Zilla. Reszta parametrow jak dla mnie taka sama. Zilla w mojej opinii nadaje się do technicznej jazdy do jazdy mieszanej zdecydowanie mniej. Z tych dwóch opon najlepsza jest trzecia MudLiteXL ale jej nie polecam bo zużywa się równie szybko jak Zilla za to jeszcze lepiej radzi sobie w czasie szybkiej jazdy
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

michal1982
Quad:: cf moto 500
Imię: michał

Post autor: michal1982 » śr 19 sie, 2015

Kolego kopiłem je na allegro i jestem zadowolony trochę twarde ale dają rad :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”