obława policji na quadowców Góra Kalwaria
odkopie troche ten temat, bo ostatnio po dluuugiej przerwie quadowej wybralem sie nad Wisle i kurde pustki. az oczy przecieralem ze zdziwienia.
W miedzyczasie dolozylem do quada kierunki i klakson, jednak z tego co widze oblawa jest za kazde zjechanie z asfaltu :/ To jest juz chore naprawde.
Aha z ostatniej chwili, bo wlasnie ogladam TVN Turbo... Policja zapowiada wzmozone kontrole quadow, ze wzlgedu na coraz wieksza ilosc wypadkow i konkretny wypadek smiertelny nad Wisla. Zaraz sie zacznie niestety:/ koniec wolnosci
W miedzyczasie dolozylem do quada kierunki i klakson, jednak z tego co widze oblawa jest za kazde zjechanie z asfaltu :/ To jest juz chore naprawde.
Aha z ostatniej chwili, bo wlasnie ogladam TVN Turbo... Policja zapowiada wzmozone kontrole quadow, ze wzlgedu na coraz wieksza ilosc wypadkow i konkretny wypadek smiertelny nad Wisla. Zaraz sie zacznie niestety:/ koniec wolnosci
Jezdze z ssquadem ;)
- prezziguzzi
- Kontakt:
Powiem tak.Jeżdze pare rezy w tygodniu i ani razu nie spotkałem policji w terenie.Raz mnie zatrzymali na Grochowskiej i dali mandat ale tylko dla tego że mijałem deogówke bez kasku.Jak się okazało jednak trzeba jeżdzić w kasku po to żeby panów policjantów nie denerwować.(byłem na Waliców sa na to odpowiednie przepisy).
- Grzesiek G
ITAL jestes w błędzie jeżeli masz quada zarejestrowanego jako pojazd samochodowy inny musisz miec kask ,jest to pojazd ODKRYTY , i nie pomogą tłumaczenia ze przecież w samochodzie CABRIO nie jezdzi sie w kasku, bo po to quada rejestrują jako INNY. dużo sprzedawców wprowadza w bład tak twierdząc, tylko zarejestrowanie quada jako ciągnik rolniczy upowaznia cie do jazdy bez kasku. normalny policjant-milicjant nie za bardzo sie orientuje ala drogówka juz ci wytłumaczy
Nie podniecaj sie kolego - jest tak jak pisze Ital.Miałem niejedną kontrolę i wszystko było oki,kask swoją drogą - zawsze w nim jeżdzę poprostu bezpiecznie jest i tyle w tym temacie.Homologacja ramy,hmmmmmm coś nowego,kto to wymyślił w pojeżdzie zarejestrowanym i już dopuszczonym do ruchu z homologacją .Bajki to nie na tym forum.