nowy kymco 300 (maxxer lub mxu) czy cectek kingcobra?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
berek
Quad:: cectek kingcobra (?)

Re: nowy kymco 300 (maxxer lub mxu) czy cectek kingcobra?

Post autor: berek » pn 23 mar, 2015

powiem tak - boję się o wysokie przebiegi tych grizzly, suzuki itd - japońców.

Mam "na oku" tego mxu500 z przebiegiem 4 tys oraz jeszcze jednego mxu500 z przebiegiem 1,6 tys.

jestem totalnie nowy w temacie quadów - ale spodobała mi się ta zabawa i na pewno chcę coś kupić :) jedynie budżet mnie ogranicza - nie chciałbym przekroczyć tych 17 tys zł i kupić coś czego nie bede musiał od razu remontować :)

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: nowy kymco 300 (maxxer lub mxu) czy cectek kingcobra?

Post autor: DKfan » pn 23 mar, 2015

Na przebiegi nie patrz, nic nie mówią o quadzie. To działa trochę inaczej niż w samochodzie, jedynie może sugerować jakieś kombinacje z licznikiem jeżeli kilkuletni quad ma 1500km.
Pierwsze wrażenie wizualne czy sprzęt jest zadbany ale to powiedzmy 20% reszta to stan rzeczywisty mechaniki. Więc absolutnie nei sugeruj się przebiegiem, często zdarza się że quady z małym przebiegiem są straszliwe zamordowane po jeździe w ciężkich warunkach lub zaniedbane przez wlascicieli a większe nabiły przebieg latając turystycznie.
Ja swoim quadem robię rocznie ponad 2000km z czego większość dość szybkich przelotów turystycznych + piaskarnie + trochę błota w takich warunkach wszystko się mniej zużywa, np w zawieszeniu nie mam jeszcze żadnych luzów ani odpryśnięć lakieru n arami itd, jedyne ślady użytkowania to rysy na plastikach.
Jezeli MXU500 to IRS z niezależnym zawieszeniem z tyłu, wersje ze sztywnym tylnym mostem ma nieco gorsze własności terenowe a najuboższe wersje nie maja blokady mostu.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”