Nietypowy dylemat

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
demo3

Nietypowy dylemat

Post autor: demo3 » śr 10 mar, 2010

Witajcie Jestem nowy na forum. Dopiero chce zacząć swoją przygodę z quadami tak na poważnie. zawsze przy jakichś okazjach tylko jeździłem. Chce kupić sobie quada. jednak mój dylemat jest o tyle nietypowy że quad będzie wykorzystywany również do zadań ratowniczych. Sprawa wygląda tak że mam na początku zamiar jeździć po terenie takim jak drogi leśne czy polne, czasem trochę bardziej w las no i jak już wspomniałem czasem jako sprzęt ratowniczy a dokładniej będę chciał sklecić do niego przyczepkę aby móc przewieść kogoś nieprzytomnego na zabezpieczeniach medycznych. Ja osobiście mam już trochę latek na karku tak wiec z finansami nie jest aż tak źle ale chciał bym zamknąć sie z quadem w sumie max 7000 zł. nie wiem czy to ważne ale ważne 90 kg i mam 185 cm wzrostu. Na początku mógł by być to używany sprzęt bo mam dostęp do warsztatu i paru znajomych znających się na mechanice więc z naprawami nie będzie takiego problemu.... jaki sprzęt mi polecacie? (mam nadzieje ze dość czytelnie to napisałem)
Ostatnio zmieniony śr 10 mar, 2010 przez demo3, łącznie zmieniany 1 raz.

demo3

Re: Nietypowy dylemak

Post autor: demo3 » śr 10 mar, 2010

jeszcze jak by mógł mi ktoś napisać czy będzie różnica dla mnie czy napęd będzie poprzez łańcuch czy mosty?

bad_dino
Quad:: g660

Re: Nietypowy dylemat

Post autor: bad_dino » pt 12 mar, 2010

Ja do kiedys stanalem przed podobnym dylematem, chcialem miec quada do wszystkiego i w las i do pracy wtedy wybralem honde foreman 400 a pomogl mi w tym ten artykuł http://www.atvpolska.pl/index.php?s=art ... ails&id=10
dobry silny i nie zawodny a przy tym prosty.
www.dkmklima.pl ,www.dkmsport.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”