nie można zmienić biegu
nie można zmienić biegu
Witam
Mam taki problem po wymianie łożyska w skrzyni biegów i po złożeniu już wszystkiego nie wchodzą mi biegi jak dokręcę karter dodam ze nie miałem uszczelki i
składałem to na sylikon. Czy brak owej uszczelki która ma swoja grubość nie powoduje tego ze za ścisło jest spasowany kartek? Ktoś poradzi?
Mam taki problem po wymianie łożyska w skrzyni biegów i po złożeniu już wszystkiego nie wchodzą mi biegi jak dokręcę karter dodam ze nie miałem uszczelki i
składałem to na sylikon. Czy brak owej uszczelki która ma swoja grubość nie powoduje tego ze za ścisło jest spasowany kartek? Ktoś poradzi?
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: nie można zmienić biegu
myślę że uszczelka nie powinna mieć na to wpływu sylkon jest ok
Ostatnio zmieniony ndz 07 wrz, 2014 przez Marcin ATV SWAP Garage, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
jednak to uszczelka ma swoja grubość bo już po sprawie usiadłem i sam wykonałem uszczelkę i wszystko działa jak trzeba
U mnie było to samo. Brak uszczelki powodował dokładnie identyczny problem 

U mnie tez to samo bylo kiedy dalem uazczelke biegi wbijam jednym palcem:)
-
to dowód na to że nie jestem expertem w oryginalnych silnikach LS myślałem że ta uszczelka nie jest aż tak gruba by robiło to taką różnicę hehe
czasem trzeba pewien temat przerobić by wiedzieć o co kaman 

uszczelka ma 0,6mm
Ja za pierwszym razem zrobilem uszczelkę z tektury którą jest na końcu bloku technicznego dodalem sylikon i biegi trzeba bylo butem wrzucać, zamowilem oryginalna i problem zniknal
-
straszne małe pole manewru faktycznie nie zła precyzja bo 0,6 mm to nie wiele
szkoda tylko że z taką precyzją silniki nie wytrzmują 100 tyś 

- d_felini
- Quad:: Lucky Star 250
- Imię: Darek
Witajcie
U mnie skrzynię robili chłopaki w przydomowym garażu ( nie w profesjonalny serwisie) i widzę teraz że prawdopodobnie nie mam uszczelki tylko sylikon.
Na zimnym faktycznie biegi wchodzą ciężko, na ciepłym już ok.
Nawet jestem skłonny do założenia tej uszczelki ( kupiłem przy okazji innych rzeczy).
Pytanie brzmi czy można to zrobić bez spuszczania oleju, przewracając Lucka na bok??
Czy jest to prosta czynność, czy lepiej zlecić majstrowi ( wydaje się prosta
)
Pozdrawiam
Darek
U mnie skrzynię robili chłopaki w przydomowym garażu ( nie w profesjonalny serwisie) i widzę teraz że prawdopodobnie nie mam uszczelki tylko sylikon.
Na zimnym faktycznie biegi wchodzą ciężko, na ciepłym już ok.
Nawet jestem skłonny do założenia tej uszczelki ( kupiłem przy okazji innych rzeczy).
Pytanie brzmi czy można to zrobić bez spuszczania oleju, przewracając Lucka na bok??
Czy jest to prosta czynność, czy lepiej zlecić majstrowi ( wydaje się prosta

Pozdrawiam
Darek