Nie moża wybic stworznia .

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
KonradS0018
Quad:: SHENKE 200
Imię: Konrad

Nie moża wybic stworznia .

Post autor: KonradS0018 » ndz 06 sty, 2013

Witam posiadam quada shenke atv 200 cc . Mam taki problem iz ostatnio quad po przejechaniu ok 1 km gasł i zaczął hamowac silnikiem . Pomyslałem ze moze to byc zwiaze cos z tłokiem . Jednak sie nie myliłem . zatarty był stworzeń nie dał sie ruszyc tłokiem na stworzniu był ciagle sztywny nie dał sie wybic dopiero po kilku probach i smarowaniem WD 40 . Gdy udał sie wybic ten stworzen . chciałem go włozyc w tłok lub korbowód ale nie chciał wejsc jak był by za duży jego srednica wynosci 15 cm tak jak no nowym , zamowiłem nowy tłok cylinder pierscienie stworzen i na starym stworzniu 1 cm wygladał jak nowy wiec probowałem go włozyc w korbowód niechcciał nawet 1mm wejsc korbowód od stworznia jest porysowany po srodu ale na bokach jest ładny . Czekam na wasze odpowiedzi jak naprawicz ten korbowód . Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”