nie mogę przerejestrować quada
nie mogę przerejestrować quada
kupiłem quada zarejestrowanego i normalną sprawą jest że chciałem go przerejestrować na siebie okazało się że nie da rady mam twardy dowód kartę pojazdu ubezpieczenie a pan w wydziale komunikacji powiedział że nie da rady bo quad ma wbitą pełną moc gdyby to byl pierwsza rejestracja to zgoda ale przecierz jak pojazd jest zarejestrowany to nie powinno być problemu nie wiem może się nie znam jeżeli ktoś jest w temacie to proszę o jakąś podpowiedź jak mam to zrobić
Re: nie mogę przerejestrować quada
Na hamownie i zaswiadczenie o zmniejszeniu mocy do 15kW. Nie jestem w 100% pewny, ale chyba tak pójdzie. Dobrze by było gdyby ktoś potwierdził
Ozo Drapers Squad
Do tego jest jeszcze chyba potrzebne orzeczenie rzeczoznawcy.
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Wszystko zależy od WK. W niektórych nawet z zaświadczeniem z hamowni oraz z zaświadczeniem rzeczoznawcy nie przerejestrujesz quada. Powód jaki podają to pisemko z Ministerstwa Transportu że nie dopuszczane są przeróbki w silniku poza oficjalnymi importerami. Ale warto spytać w WK czy zaświadczenie z hamowni wraz z obniżeniem mocy będzie honorowane. Każdy urząd ma swoje widzimisie. Państwo w państwie.
a powiedzcie mi jakie to są koszty takiego zaświadczenia bo jeżeli wysokie to chyba zrezygnuję z rejestracji chociaż powiem wam że dzisiaj rozmawialem z jednym diagnostą i powiedział mi że jeżeli mam w dowodzie wpis SAMOCHODOWY INNY to powinni mi zarejestrować bez problemu że tylko pojazdy zarejestrowane jako quad muszą mieć poniżej 15kw ale może był koleś słabo poinformowany tak czy inaczej jeżeli nie byłby to wysoki koszt takiego zaświadczenia to będę załatwial jeżeli ktoś zna cenę to będe wdzięczny za odpowiedź
-
- Quad:: YAMAHA GRIZZLY 700 :)
- Imię: KRZYSZTOF
Potwierdzam wypowiedź IKARA . Przerabiałem kolego kiedyś TAKI SAM PROBLEM . Wszystko było tak jak i u ciebie i też miałem wbity ,,,SAMOCHODOWY INNY,,, i wszystkie dokumenty dowód karta i d*** , a jak powiedziałem w WK żę taki wpis jest w dowodzie ,to mi wywalił pismo z M.Transportu i pokazał że liczy się tylko KW... ile ma wpisane . Hamowni i innych żeczy nie przerabiałem , Sprzedałem poprostu gada taniej komuś komu to nie przeszkadzało a umowę spisałem z nowym właścicielem podając dane poprzedniego , czyli (POŚREDNIK ) . Chyba że się z gościem od którego kupiłeś , dogadasz i będziesz śmigał na jego papierach . Poszukaj w necie o pojazdach innych jakie są kategorie / lekka / ciężka / itd... tam będzie wszystko opisane jaki pojazd do jakiej kategorii jest przypisany
.......PATRZ W LUSTERKA !!! QUADY MOGĄ BYĆ WSZĘDZIE .......
.....TranS-Squad Team....
.....TranS-Squad Team....
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Za takie zaświadczenie płaciłem 150 zł dwa lata temu, bez oglądania quada. Jak jest teraz to nie wiem.
- Scorpion94
- Quad:: Can-Am XT 1000 SCORPION
- Imię: Krystian
Głowa do góry na pewno w tych czasach ,,,DA,,, się coś zrobić
Myślisz że mi uciekniesz? SCORPION i tak Cię złapie ;]
~~~~TranS-Squad Team~~~~
http://www.trans-squad-team.pl - NOWA STRONA
kontakt: ustawka@trans-squad-team.pl
Mój kanał na youtube.pl Zapraszam
http://www.youtube.com/user/oviperson?feature=mhee
~~~~TranS-Squad Team~~~~
http://www.trans-squad-team.pl - NOWA STRONA
kontakt: ustawka@trans-squad-team.pl
Mój kanał na youtube.pl Zapraszam
http://www.youtube.com/user/oviperson?feature=mhee
dzięki panowie za odpowiedzi jak się uda to zarejestruje a jak nie to i tak będę jeździł