na ssaniu gasnie

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
fotek5
Quad:: EGL Shine Lyda 203e-6a
Imię: Fotek

na ssaniu gasnie

Post autor: fotek5 » sob 30 lis, 2013

Witam jestem tu nowy i myślę że się zakolegujemy.

problem tkwi w tym ze czy zimny czy ciepły jeśli naciągne ssanie to gasnie i nie ma szans go utrzymac na obrotach. przydaloby sie ssanie na zimnym silniku. gdzie moze lezec przyczyna?

ten.nowy
Quad:: Kingway Jumper 250
Imię: Jacek

Re: na ssaniu gasnie

Post autor: ten.nowy » ndz 01 gru, 2013

Czekaj czekaj jeśli dobrze zrozumiałem to chodzi Ci o to że silnik gaśnie na włączonym ssaniu ?
Raczej to dobrze a szczególnie na włączonym silniku.
Opisz problem dokładniej w sensie, przy odpalaniu zimnego silnika na ssaniu nie odpala czy odpala?
Jak silnik jest ciepły to na włączonym ssaniu ma gasnąć więc to nie jest problem.
Tak w ogóle to ssanie jest do odpalania na zimnym silniku po odpaleniu powinno się wyłączać ssanie bo zaleje silnik i zgaśnie

fotek5
Quad:: EGL Shine Lyda 203e-6a
Imię: Fotek

Post autor: fotek5 » ndz 01 gru, 2013

odpali od strzalu na ssaniu ale musze go trzymac bardzo mocno na gazie bo inaczej zgasnie, samodzielnie nie bedzie silnik pracowal, jak wylacze ssanie to chodzi samodzielnie lecz ma tak niskie obroty ze prawie gasnie, po 1 minucie jest juz w miare ok. niby na ssaniu ma miec sporo podwyzszone obroty i po 1 minucie mozna juz wylaczyc ssanie a u mnie trzeba go trzymac mocno na gazie bo inaczej dlawi gasnie na ssaniu

Piotrek79
Quad:: Kymco KXR 250

Post autor: Piotrek79 » ndz 01 gru, 2013

Gaznior do ustawienia.

ten.nowy
Quad:: Kingway Jumper 250
Imię: Jacek

Post autor: ten.nowy » ndz 01 gru, 2013

Gaźnik sobie wyczyść porządnie i wyreguluj to po pierwsze po drugie sprawdź filtr powietrza czy nie jest zatkany albo zabłocony.
Radziłbym też wymianę świecy na nową i powinno działać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”