Motocyklista po wypadku z niesprawną ręką szuka quada

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Re: Motocyklista po wypadku z niesprawną ręką szuka quada

Post autor: Ikar » sob 12 lip, 2014

LSa odpuść bo umrzesz z nudów... Zastanów się jeszcze nad kfx 700. LTRa też bym odpuścił.

Z moich propozycji : LTZ, Raptor 700, TRX 400, kfx 700, TRX 700

P.S. Jak znajdziesz coś w łódzkim odezwij się pomogę
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pn 14 lip, 2014

Olsztyn
http://quadzik.pl/forum/post119446.html#p119446
Coś podziałamy jak chcesz.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Kłosu
Quad:: Lucky Star 250 / Kymco MXU 300 R / Spyder RS
Imię: Mateusz

Post autor: Kłosu » śr 03 wrz, 2014

Wreszcie stalo sie! ;) Obejrzałem kilka quadów, m.in. raptora 450, 660, wolverine350, grizzly 350, a takze LS'a 250. I wszystkie duże gady przeraziły mnie mocą:O ciężko ogarnąć je jedną ręką.. Przynajmniej takie miałem odczucia na początku. Za to od razu przypadl mi do gustu LS :-) Na prawdę zrobił na mnie duże wrażenie. Spore gabaryty, fajny design, te 20KM daje radę, no i automat!!!! W moim przypadku (jednoręki bandyta) to rewelacja. Żadnych przeróbek..musiałem tylko przerzucić kierunki na prawą stronę kierownicy i mogę sobie legalnie śmigać. Jazda sprawia mi ogromną frajdę. A najważniejsze jest to, że mogłem wrócić to tego co kocham po dwuletniej przerwie. Co do samego egzemplarza, trafiłem chyba na niezbyt zmęczony. W zimę się go dopieśli i mam nadzieję, że trochę mi posłuży.

Dzięki wszystkim za porady !!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » śr 03 wrz, 2014

Super gratulacje, ale jako że jesteś motocyklistą wydaje mi się że szybko wrócimy do tematu :) tak czy siak doskonal technikę i do zobaczenia w terenie :)
Ozo Drapers Squad

Kłosu
Quad:: Lucky Star 250 / Kymco MXU 300 R / Spyder RS
Imię: Mateusz

Post autor: Kłosu » pn 18 kwie, 2016

Po długim czasie ponownie zagościłem na forum. Po drodze pojeździłem trochę Lucky Starem, w tej chwili jeżdżę już drugi sezon Kymco MXU 300 R. Z ręką coraz lepiej, ale do powrotu na motocykl jeszcze daleka droga :)
Chciałbym teraz "odczepić" jedno koło i przesiąść się na trajkę. Małymi kroczkami coraz bliżej jednoślada ;P
W ten sposób narodził się pomysł na Can Am Spyder'a!
I tu zwracam się przede wszystkim do samych użytkowników tych pojazdów lub osób, które miały z nim do czynienia. Oczywiście w grę wchodzi wersja z automatem. Przeczytałem, że automat przy pewnym zakresie obrotów sam przerzuca biegi zarówno w górę jak i w dół. Jednak chciałbym spróbować przełożyć przełącznik z kierunkami i biegami na prawą stronę i sam mieć nad nimi kontrolę. Czy jest to możliwe?? Jest tyle miejsca na prawej stronie kierownicy??

Aha, wiecie może, czy istnieje jakieś forum użytkowników Spyderów??
Pozdrawiam!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”