Mój kolejny quad tym razem nowy z rejestr, budżet 33-40 tys
Re: Mój kolejny quad tym razem nowy z rejestr, budżet 33-40
Łukasz z całym szacunkiem do X8 ale nawet Rincon go wyprzedzał
Ozo Drapers Squad
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Lukasz, oczywiście do 800 mu brakuje ale odejście jest b dobre i na poziomie powyżej Kq czy g700. Głównie różnica jest wyczuwalna powyżej 70km/h. 500ka ma skrócone przełożenia. Wpadnij do mnie zanim go nie sprzedam to sobie wyrobisz opinie. Spójrz na film, jak wchodzi na podjazdy to są na prawdę strome podjazdy około 40stopni i nawet na chwilę obroty mu nie spadają.
Silnik zupełnie inaczej chodzi niż w X8, reakcja na gaz jest huraganowa i kręci się jak wściekły. Chodzi lepiej niż X8 Adama. Oczywiście na asfalcie na prostej X8 go wyprzedzi bobma większy vmax
Silnik zupełnie inaczej chodzi niż w X8, reakcja na gaz jest huraganowa i kręci się jak wściekły. Chodzi lepiej niż X8 Adama. Oczywiście na asfalcie na prostej X8 go wyprzedzi bobma większy vmax
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Fura gwizda a kierowca ....Ikar pisze:Łukasz z całym szacunkiem do X8 ale nawet Rincon go wyprzedzał
Z całym szacunkiem ale nie dam opluć X8
Mój chodził takim ogniem że głowa mała.
Może te inne nie są odblokowane czy coś ?
Jacek właśnie tak myślę czy nie wpaść do Warszawy.
Może HIT-QUAD coś będzie miał? Czy nawet nie warto tam jechać?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
DKfan a w czym wg Ciebie dokładnie jest "inne" zestopniowanie CVT?
Czy to nie jest kosztem obrotów vs. np 800? Niższa moc - lecimy na trochę wyższych obrotach aby nadrobić?
Łukasz jedno to kwestia przelicznika mocy do masy, która CFX8 ma więszą na 1 kg masy własnej mimo że jest klocem co w teorii dawać by mogło jej przewagę.
A druga sprawa to cała reszta. Co sprawia że jeździ się jednym lepiej innym gorzej.
Ty jeździsz inaczej niż spora część z nas. Dla Ciebie moc, wysoka prędkość max a tym samy podróżna przelotowa, stabilność na prostej, pakowność i komfort ważniejsze zapewne są niż masa /lekkość, kąty natarcia, prześwity, 3 stopniowe wspomagania itp rzeczy
Po X8 w Twoich potrzebach to musi być jakies 800/1000 wg mnie.
Ale może się mylę. Pojeździj potestuj, bardzo ciekawią mnie Twoje spostrzeżenia i wnioski w kierunku turystyki.
Powodzenia
Czy to nie jest kosztem obrotów vs. np 800? Niższa moc - lecimy na trochę wyższych obrotach aby nadrobić?
Łukasz jedno to kwestia przelicznika mocy do masy, która CFX8 ma więszą na 1 kg masy własnej mimo że jest klocem co w teorii dawać by mogło jej przewagę.
A druga sprawa to cała reszta. Co sprawia że jeździ się jednym lepiej innym gorzej.
Ty jeździsz inaczej niż spora część z nas. Dla Ciebie moc, wysoka prędkość max a tym samy podróżna przelotowa, stabilność na prostej, pakowność i komfort ważniejsze zapewne są niż masa /lekkość, kąty natarcia, prześwity, 3 stopniowe wspomagania itp rzeczy
Po X8 w Twoich potrzebach to musi być jakies 800/1000 wg mnie.
Ale może się mylę. Pojeździj potestuj, bardzo ciekawią mnie Twoje spostrzeżenia i wnioski w kierunku turystyki.
Powodzenia
V2.....sound of madness
- oolsztyniak
- Moderator
Na razie wiem tyle, że renegadem jechało mi się strasznie niepewnie.
Ma bardzo dużą moc co mi się podoba ale pewność za kierownicą była zdecydowanie mniejsza niż w CF do której de facto bardzo się przyzwyczaiłem. W ogóle dla mnie to jakoś mało stabilny quad ale to pewnie kwestia wyczucia i przyzwyczajenia. No i brak bagażnika ... To jakaś masakra
Ma bardzo dużą moc co mi się podoba ale pewność za kierownicą była zdecydowanie mniejsza niż w CF do której de facto bardzo się przyzwyczaiłem. W ogóle dla mnie to jakoś mało stabilny quad ale to pewnie kwestia wyczucia i przyzwyczajenia. No i brak bagażnika ... To jakaś masakra
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- DKfan
Z używanych nic godnego nie mają w tej chwili ani na Cyprysowej ani w Szamocinie.
Uważam że w okolicach twojego budzetu są 2 nowe sprzęty godne zainteresowania. Nowe Renegade 570xxc ze wspomaganiem i na zawiasie Fox Podium albo Scrambler 850 w podstawowej wersji bez wspomagania.
Robert zestopniowanie to inne kąty talerzy i pewnie inna sprężyna. Jest dokłądnie tak jak mówisz chodzi na wyższych obrotach przy wysokich prędkosciach i stąd vmax na poziomie +/- 105km/h
Uważam że w okolicach twojego budzetu są 2 nowe sprzęty godne zainteresowania. Nowe Renegade 570xxc ze wspomaganiem i na zawiasie Fox Podium albo Scrambler 850 w podstawowej wersji bez wspomagania.
Robert zestopniowanie to inne kąty talerzy i pewnie inna sprężyna. Jest dokłądnie tak jak mówisz chodzi na wyższych obrotach przy wysokich prędkosciach i stąd vmax na poziomie +/- 105km/h
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
- oolsztyniak
- Moderator
Jest jeszcze 570 pro i 570 xmr ale z xmr chyba już zrezygnowałem.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
A wspomniany przez Jacka scrambler 850? Wygląda to ale to kwestia gustu. Jak jeździ? Wypróbuj zanim zdecydujesz.
Nie ma bagażników ale to jest do ogarnięcia.
Nie ma bagażników ale to jest do ogarnięcia.
V2.....sound of madness
- oolsztyniak
- Moderator
Podobno strasznie zwinna maszyna ten Scrambler
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
- DKfan
Bagazniki szczątkowe są, lepsze niż w Reni. Mozna zawsze dorobić u spawacza tak jak my dorobilismy do Renegade, koszt jest niewielki.Scrambek zwinny jak zwinny, zawias trochę gumiasty ale silnik na pewno nie zawiedzie bo X8 wciaga nosem. Podjazdy sie lepiej robi can-amami. Ale do jazdy typu CC czyli w podobie czegoś co praktykuje Łukasz to dobry wbór.
Zapytaj Pingwina za ile moze załatwić Scrambka 850 bez wspomagania, jak nie jest w stanie to można pogadać z Szamocinem, ostatnio mieli nówkę w dobrej cenie na poziomi o ile mnie pamięć nie myli 43k.
Zapytaj Pingwina za ile moze załatwić Scrambka 850 bez wspomagania, jak nie jest w stanie to można pogadać z Szamocinem, ostatnio mieli nówkę w dobrej cenie na poziomi o ile mnie pamięć nie myli 43k.
M&M sQuad
M&M sQuad