Moduł TUNINGOWY Kymco MXU500 IRS
-
- Quad:: KYMCO MXU500 IRS
Moduł TUNINGOWY Kymco MXU500 IRS
Witam,
Jak już zaznaczyłem w powitalni jeżdżę od dobrych dwóch lat modelem Kymco MXU 500 IRS, ogólnie zero problemów, tylko brakuje mu nieco mocy a w końcowym efekcie większej szybkości (90 km/h) dotyczy to mnie i moich kolegów z którymi wspólnie jeżdżę, wszyscy wiemy firma Kymco ustawiona jest na rekreację i stąd tego typu nastawienie, i tu nagle niespodzianka, pokazał się moduł tuningowy dla tego modelu z którym można się zapoznać
na ,,allegro,, znajdziecie bez problemu. Teraz moje pytanie czy ktoś z kolegów jeździ na takim module? jakie są tego efekty? Sam opis na stronie wygląda dosyć solidnie, włącznie z pokazaniem osiągów modułu standardowego i tuningoweg, zapraszam do merytorycznej dyskusji.
Jak już zaznaczyłem w powitalni jeżdżę od dobrych dwóch lat modelem Kymco MXU 500 IRS, ogólnie zero problemów, tylko brakuje mu nieco mocy a w końcowym efekcie większej szybkości (90 km/h) dotyczy to mnie i moich kolegów z którymi wspólnie jeżdżę, wszyscy wiemy firma Kymco ustawiona jest na rekreację i stąd tego typu nastawienie, i tu nagle niespodzianka, pokazał się moduł tuningowy dla tego modelu z którym można się zapoznać
na ,,allegro,, znajdziecie bez problemu. Teraz moje pytanie czy ktoś z kolegów jeździ na takim module? jakie są tego efekty? Sam opis na stronie wygląda dosyć solidnie, włącznie z pokazaniem osiągów modułu standardowego i tuningoweg, zapraszam do merytorycznej dyskusji.
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Re: Moduł TUNINGOWY Kymco MXU500 IRS
Ja rowniez zastanawialem sie jakis czas nad modulem, jednak dostepne tylko na amerykanskim rynku pojedyncze sztuki nie gwarantowaly odczuwalnej zmiany na lepsze. Kilku krotnie analizowalem ten temat z mechanikami i elektromechanikami scisle zwiazanymi z ATV i wyniki byly niezadawalajace. Po za tym nie bylo nikogo kto ta droge przeszedl, a co najwazniejsze mogl doradzic. Wnioski zapadly nastepujace czekamy na cos solidnego ale koniecznie ze zmiana wydechu i sprzeglem sportowym . Na pewno sprawdze ten z allegro i jeszcze wroce do dyskusjii...
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
-
- Quad:: KYMCO MXU500 IRS
Mam wrażenie że już na początku odchodzimy od tematu, patrząc na avator widzę Kymco model: 500i IRS (wtrysk), gdzie z kolei ja piszę o modelu MXU 500 IRS (gaźnik) i wszystko co jest do przeczytania wyżej nie dotyczy modelu który mnie interesuje, z całym szacunkiem dla samych chęci wypowiedzenia się na temat czegoś na czym się nie jeździ, będzie trudno przyjąć informacje jako obiektywne, co najwyżej subiektywne i to jeszcze nie do końca.wacoQ pisze: jeszcze wroce do dyskusjii...
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Oj kolega czepliwy, modelowo maszyny podobne a temat ciekawy wiec warto byłoby szeroko omówić ten temat jak jest już na forum, może inni też by skorzystali ale skoro nie, trudno dyskutuj z gaźnikowcami ....
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
Powodem nowego tematu jest fakt pojawienia się nowego pojazdu marki Kymco z silnikiem 700ccm w naszym kraju. Główny importer na terenie Polski wszedł w posiadanie pierwszej sztuk tego modelu....
NEHAL
-
- Quad:: był KYMCO 500 IRS aktualnie w trakcie szukania ;)
- Imię: Mateusz
witam widze ze temat umarl smiercia naturalna. Czy ktos juz testowal modul w kymco 500i irs (wersja z wtryskiem) ???
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Mateusz, odpuść moduł.
Jeżeli chcesz mieć lepszego kopa to lepsza i tańszą opcja jest kupić sprzęgło tuningowe EPI.
Będzie lepiej startował od dołu.
Sam moduł niewiele daje, żeby odczuć efekty trzeba by zmienić cały układ wydechowy+moduł. Łącznie ok 2500zł+
Poniżej link do sprzęgła
http://www.gmpowersports.home.pl/catalog/index.php?cPath=1_11_74_178&osCsid=40c61631e845446495a9457f88e93d9a
Jeżeli chcesz mieć lepszego kopa to lepsza i tańszą opcja jest kupić sprzęgło tuningowe EPI.
Będzie lepiej startował od dołu.
Sam moduł niewiele daje, żeby odczuć efekty trzeba by zmienić cały układ wydechowy+moduł. Łącznie ok 2500zł+
Poniżej link do sprzęgła
http://www.gmpowersports.home.pl/catalog/index.php?cPath=1_11_74_178&osCsid=40c61631e845446495a9457f88e93d9a
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad