maxxis zilla czy bighorn
-
- Quad:: kawasaki kvf 650
maxxis zilla czy bighorn
Witam
Jestem posiadaczem kawasaki kvf 650. Zastanawiam się nad zakupem nowych opon. Jeżdżę 50% twarde dróżki leśne, 20% średnie błoto, 10% asfalt, 20% mokry teren, pola itp. Nie wiem które będą lepsze.
Jestem posiadaczem kawasaki kvf 650. Zastanawiam się nad zakupem nowych opon. Jeżdżę 50% twarde dróżki leśne, 20% średnie błoto, 10% asfalt, 20% mokry teren, pola itp. Nie wiem które będą lepsze.
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Re: maxxis zilla czy bighorn
jeśli nie jeździsz w ciężki teren, a z tego co piszesz to nie to BH, Zilla jest typowo błotna
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Na takie tereny to tylko BH i to 26 cali. Nie wiem ile mocy ma 650, bo jeśli BH1, 26 za ciężka to może być wersja BH2, trochę miększa i mniejsze ma klocki ale za to dużo lżejsza i lepiej się sprawuje na kamienistych terenach.
-
A jak się sprawują podróbki (sunf,duro). Czytałem że BH 2.0 jest gorsza od BH, szybciej się ździera, itp. 26' odpada gdyż jest droższa od 25', a słyszałem, że większe opony to raczej do przeprawy.
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Żeby trochę ci dać do myślenia ja latam brutem na sztywnej ośce na all track i jestem bardzo zadowolony ,ale jeśli miał bym wybierać między tymi dwiema oponami do bruta na pewno nie brał bym zilli , co do ciężaru bh nie powinien mieć dużego wpływu na jazdę bo nasz brut ma przyzwoity moment obrotowy 52 nm przy 4000 obr/min ewentualnie możesz wymienić sprężyny w cvt
-
jarecki13
w jakim terenie jeżdzisz? Czy all-trak szybko się zdziera? Myślałem też nad tymi oponkami bo są tańsze od BH
w jakim terenie jeżdzisz? Czy all-trak szybko się zdziera? Myślałem też nad tymi oponkami bo są tańsze od BH
- jarecki13
Jeśli chodzi o ścierajność all tracka to jestem zadowolony, zrobiłem dość sporo km po asfalcie z powodu dojazdów a nastukane mam już chyba 5 tyś na nich i jak narazie starły mi się prawie całe te rowki a klocek został prawie nie ruszony , ale tak szczerze to jak bym miał teraz brać to brał bym bh 1 , z tyłu masz ośkę więc przeguby i łożyska nie dostaną po d***
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
BH2 na pewno nie jest gorsza od BH1 wręcz przeciwnie jest dużo lepsza. Jest lżejsza, guma jest miększa, lepiej trzyma się podłoża, lepiej radzi sobie w terenie szczególnie na śliskim. Fakt szybciej ściera się od BH1, ale coś za coś. Nie ma opon niezniszczalnych, super na wszystko oraz tanich, takie cuda to tylko w erze.
-
Dzięki wszystkim za odpowiedzi zdevydowałem się na BH, ale wszystko zależy od mojego ojca, bo to on fiinansuje oponki ;D. Jeszcze raz wielkie dzięki
- jarecki13
Jak dobrze poszukasz po aukcjach to można wyrwać używki w dobrej cenie