Mapy sztabowe Polski

Wszystkie informacje przydatne do jazdy w terenie, czyli niezbędnik quadowego przeprawowca...
Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » wt 02 gru, 2008

Kicha!! zarejestrowalem sie do 3fun a jak chcialem wejsc w mapy to pojawia sie informacja, ze nie mam uprawnien i zebym sie zarejestrowal :x Tylko po co moje dane zostały przechwycone???
Przy rejestracji nie zaznaczyłeś opcji "chcę należeć do Klubu Free&Fun" dla tego nie mogłeś wejść , już poprawiłem Twój profil.
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » wt 02 gru, 2008

Powoli przygotowujemy sztabówki Ukrainy , tym razem kolorowe :)

Awatar użytkownika
TomekD

Post autor: TomekD » śr 03 gru, 2008

nie denerwuje sie.. za poprawienie profilu dziekuje ale.. nadal ściąganie map nie "bangla".. :(
KQ750axi

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » śr 03 gru, 2008

Poszło PW do Ciebie

Awatar użytkownika
denis

Post autor: denis » śr 03 gru, 2008

Zciągnąłem sobie na próbę jakis kawałek polski ale okazało sie że takiego pliku nie załaduje przez mapsource'a więc chwilowo odpuściłem...

Oziexplorer to załaduje? Program jest bezpłatny?

Troche brakuje koloru, podejrzewam że szczególnie podczas jazdy w terenie rozróżnienie szczegółow może być kłopotliwe ( np. odróżnienie rzeczki od szutrówki jest trudne- obie kreski są czarne...) ale ogólnie super sprawa. Zawsze brakowało mi typowej mapy topograficznej w wersji elektronicznej. Szacunek Krzysiu!

Aktulanie nie do pobicia są sztabówki GPSManiaka ale obejmują tylko "rogala" od centralnego wybrzeza poprzez wielkopolskę po cale poludniowe gory od sudetów po bieszczady. Gpmapa topo jest bez porównania gorsza w szczegółach jednak do turystyki quadowej w zupełnosci wstarczy. Jednak gp mapa topo to ponad 400 MB i do mojego garmina nie wchodzi w całości...Nawet Mapsource na kompie potrafi się nieźle zamulić na tej mapie.
VINSON 500

Awatar użytkownika
TomekD

Post autor: TomekD » śr 03 gru, 2008

OK. Sprobowalem po raz kolejny i... działa. Dzieki Krzysztof!
KQ750axi

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » śr 03 gru, 2008

Zciągnąłem sobie na próbę jakis kawałek polski ale okazało sie że takiego pliku nie załaduje przez mapsource'a więc chwilowo odpuściłem...
Pliki są tylko pod Oziego, są to mapy rastrowe na podstawie których pasjonaci tacy jak GPS Maniak rysują mapy wektorowe do Garmina. Niezależnie od tego można nawigować na nich za pomocą komputera lub palmtopa.

Dostępne są mapy topograficzne praktycznie całego świata (na mojej stronie jest link) pod Oziego.

Oziexplorer to załaduje? Program jest bezpłatny?
Tak jest to program shareware i jest do pobrania pod adresem www.oziexplorer.com

Dodatkowo na www.3fun.pl zamieściłem spolszczenie do tego nieocenionego kombajnu do nawigacji.

Troche brakuje koloru, podejrzewam że szczególnie podczas jazdy w terenie rozróżnienie szczegółow może być kłopotliwe ( np. odróżnienie rzeczki od szutrówki jest trudne- obie kreski są czarne...) ale ogólnie super sprawa. Zawsze brakowało mi typowej mapy topograficznej w wersji elektronicznej. Szacunek Krzysiu!
Dziękuję , to fakt brakuje koloru, ale na pocieszenie powiem, że już szykujemy wojskową mapę topo Ukrainy i ona jest w kolorze!

Tu znajdziesz artykuł o Oziexplorerze klik

Obrazek

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » pt 05 gru, 2008

Dziękuję bardzo! :oklaski:
Pozdrawiam Mikołaj

krolik2002

Post autor: krolik2002 » sob 20 gru, 2008

zarejestrowałem się ale lipa. Poza ujawnieniem swoich danych niczego ciekawego nie mam :|

Awatar użytkownika
Mickey
Kontakt:

Post autor: Mickey » ndz 21 gru, 2008

Kolego, wstrzymaj się z przedwczesnymi osądami. ;)
Po zalogowaniu wystarczy wejść w ten link: http://www.3fun.pl/index.php?dsid=klubadv
Miłego latania w terenie. :mrgreen:
Pozdrawiam Mikołaj

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poradnik terenowy”