Mamry Challenge 2008

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Re: Mamry Chalange

Post autor: Arecki » wt 04 mar, 2008

Tata Aleksza napisal:

Krótka refleksja Taty Aleksza z rajdu Mamry Challenge...........

......Jeździmy jednak z Alkiem po to aby mieć satysfakcję i nie bać się mamy ale rywalizacja też jest dla nas ważna. Wszystko to uzyskaliśmy. Uważam też, że w tej rywalizacji nie najgorzej wypadliśmy. Nie mogę się jednak zgodzić z niektórymi komentarzami, że Alek się do tego jeszcze nie nadaje.
Nadaje jak najbardziej, ale do grupy Adventure / FUN

Wiem, że nie wypływają one ze złej woli i za to dziękuję ale proszę aby osoby, które nie biorą udziału w zawodach, tylko się im przypatrują przynajmniej postarały się zrozumieć i wczuć w sytuację startujących a nie pouczać.
Najlepsza nauka to pouczenie i podpowiadanie. Jak sie robi źle to ja przynajmniej słucham co się do mnie mówi, ale nie każdy faktycznie musi robić podobnie.

Nie prawdą jest, że Alek połamał plastiki w swoim grizzly. Nie wiem skąd ta informacja.
A to żadna informacja tylko fakt i to co bylo widoczne przez kilka osób. Wystarczy zobaczyć...

Obrazek

Nie prawdą jest też, że Alek mówił, że zalał w grizzly gaźnik. Narzekał tylko na zabłoconą chłodnicę, przez co gasł mu silnik na pierwszym nocnym os.
Tu najlepszym rozjemcą będzie ekipa QuadzikTV, bo i chyba mają ten "tekst" uwieczniony na materiale filmowym...

Nikogo jednak nie blokowaliśmy w sposób wykraczający poza normalne reguły. Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do teamu 2 to proszę o informację. Uważam natomiast, że z Alkiem stworzyliśmy świetny zespół. Na nocnym etapie pokonaliśmy 3 os.
Gratulacje, o ile pokonanie jednego rowu zajmuje 40 min. w ramach wkraczających "normalnych reguł" to należy to uznać, iż nie blokowaliście OSu.

Na dziennym etapie niestety tylko dwa – musieliśmy wycofać się z odcinka na śluzie, bo nie mieliśmy snurkli ale przejechaliśmy jego połowę. Później pokonał nas sprzęt – wysiadły na kolejnym os obie wyciągarki i nie było już sensu dalej jechać. Po drodze zdarzało się nam czekać w kolejce na trasie os i chcąc je szybciej pokonać pomagaliśmy poprzednim zespołom. Prawdą jest, że Alek nie ma jeszcze doświadczenia ale po to jeździ aby je zdobywać i jestem pewien, że niedługo nie będzie podstaw do zgryźliwych, aczkolwiek płynących od serca komentarzy.
Kolejne gratulacje, ale do takiego zdobywania doświadczenia służy właśnie klasa Adventure / FUN.

Chciałbym jeszcze pogratulować wszystkim uczestnikom rajdu i podziękować organizatorom aczkolwiek nie dostaliśmy nawet dyplomów.
Nie dostali go także i Ci, którzy przejechali więcej i szybciej OSów, ale go poprostu najzwyczajniej nie odebrali...

Chciałbym też poprosić o bardziej rzeczowe komentarze teoretyków, a jeżeli są uwagi ze strony praktyków – o ich przekazanie.
Właśnie wszyscy to robimy!

Nie mniej powodzenia życzę w kolejnych rajdach

Arecki
Ostatnio zmieniony wt 04 mar, 2008 przez Arecki, łącznie zmieniany 1 raz.
.:GALEON:.

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

aleksz
nie w sobote nie,w niedziele mozliwe że tak ...tak na 80 %
Ja niestety muszę odmówić najbliższym weekend - przepraszam.
Mam spore zapalenie płuc.

Mirek Z

Post autor: Mirek Z » wt 04 mar, 2008

Zdrówka Arecki

Awatar użytkownika
prezziguzzi
Kontakt:

Post autor: prezziguzzi » wt 04 mar, 2008

8) trzeba liczyć siły na zamiary :wink: byli inni młodzi ludzie też jechali i to na bardzo wysokim poziomie :)
inni mimo wieku na gorszym ,może o nich napiszemy :mrgreen: :?:

Tata Aleksza

Post autor: Tata Aleksza » wt 04 mar, 2008

Zaczynam się bać o to, żeby zabawa na forum nie wciagała mnie bardziej niż quady i błotko. Chciałem aby moje wystąpienie było jednorazowe ale widzę, że się nie da. Teraz nie mam czasu to coś napiszę poźniej.
Arecki szanuję ciebie i lubię i chyba o tym dobrze wiesz, mam jednak wrażenie, że z twojej strony jest jednak inaczej bo czym wytłumaczyć twoją ironię na temat gaźnika w GR. Poza tym dopiero jest poczatek roku wię nie masz podstaw do twierdzenia, że była to wypowiedź roku. Na pewno natomiast nie była to dobra rada. Nie obrażajmy sie jednak :D

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Tak to prawda - mam nadzieję, że lubimy się nadal.
Na ten temat napisałem to co miałem do powiedzenia i swoje spostrzeżenia.
Stąd z mojej strony kończę temat.

Awatar użytkownika
BEARTEAM
Kontakt:

Re: Mamry Chalange

Post autor: BEARTEAM » wt 04 mar, 2008

Tata Aleksza

Krótka refleksja Taty Aleksza z rajdu Mamry Challenge, do której wyrażenia zmusiły mnie okoliczności. Otóż impreza była świetna i chyba bardzo ciężka ale ciężej było jeszcze po powrocie do domu (kupa prania, mycia i suszenia oraz żona, która powiedziała, że nas czyli Aleksza i mnie wyrzuci do komórki). Jeździmy jednak z Alkiem po to aby mieć satysfakcję i nie bać się mamy ale rywalizacja też jest dla nas ważna. Wszystko to uzyskaliśmy. Uważam też, że w tej rywalizacji nie najgorzej wypadliśmy. Nie mogę się jednak zgodzić z niektórymi komentarzami, że Alek się do tego jeszcze nie nadaje. Wiem, że nie wypływają one ze złej woli i za to dziękuję ale proszę aby osoby, które nie biorą udziału w zawodach, tylko się im przypatrują przynajmniej postarały się zrozumieć i wczuć w sytuację startujących a nie pouczać. Nie prawdą jest, że Alek połamał plastiki w swoim grizzly. Nie wiem skąd ta informacja. Nie prawdą jest też, że Alek mówił, że zalał w grizzly gaźnik. Narzekał tylko na zabłoconą chłodnicę, przez co gasł mu silnik na pierwszym nocnym os. Na tym os byliśmy zresztą pierwsi i przecieraliśmy szlak. Alek pojechał po trawersie i rzeczywiście miał cholerne problemy. Ja taranowałem krzaki i zrobiłem drogę dla pozostałych. Nikogo jednak nie blokowaliśmy w sposób wykraczający poza normalne reguły. Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do teamu 2 to proszę o informację. Uważam natomiast, że z Alkiem stworzyliśmy świetny zespół. Na nocnym etapie pokonaliśmy 3 os. Na dziennym etapie niestety tylko dwa – musieliśmy wycofać się z odcinka na śluzie, bo nie mieliśmy snurkli ale przejechaliśmy jego połowę. Później pokonał nas sprzęt – wysiadły na kolejnym os obie wyciągarki i nie było już sensu dalej jechać. Po drodze zdarzało się nam czekać w kolejce na trasie os i chcąc je szybciej pokonać pomagaliśmy poprzednim zespołom. Prawdą jest, że Alek nie ma jeszcze doświadczenia ale po to jeździ aby je zdobywać i jestem pewien, że niedługo nie będzie podstaw do zgryźliwych, aczkolwiek płynących od serca komentarzy. Chciałbym jeszcze pogratulować wszystkim uczestnikom rajdu i podziękować organizatorom aczkolwiek nie dostaliśmy nawet dyplomów. Chciałbym też poprosić o bardziej rzeczowe komentarze teoretyków, a jeżeli są uwagi ze strony praktyków – o ich przekazanie.

P.S. Proszę to traktować jako moją własną inicjatywę i nie mieszać do tej sprawy Aleksza.

witam.
chyba spotkałem sie zwami na odcinku nocny oes nr. 3 czy aleksz ma G700 CAMO?
czy czasem nie narzekał ze niema płynu w chłodnicy??
Załączniki
12045523218[1].jpg
Image00001.jpg
Ostatnio zmieniony wt 04 mar, 2008 przez BEARTEAM, łącznie zmieniany 1 raz.

aleksz
Kontakt:

Post autor: aleksz » wt 04 mar, 2008

tak to ja,narzekalem ale już je dobrze :)

aleksz
Kontakt:

Post autor: aleksz » wt 04 mar, 2008

Arecki,jak sie wykurujesz to daj znać to moze mnie czegoś nauczyć :lol:

Awatar użytkownika
BEARTEAM
Kontakt:

Post autor: BEARTEAM » wt 04 mar, 2008

kiedy bedo dostepne filmy z MAMRY CHALLENGE??
Ostatnio zmieniony wt 04 mar, 2008 przez BEARTEAM, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”