Mam was serdecznie dość!!! :)

Tutaj możecie napisać wszystko co nie jest związane z quadami...
ODPOWIEDZ
bartek1586

Post autor: bartek1586 » sob 26 wrz, 2009

Leże i kwicze :D :D :D !!! Koleś sam sobie zaprzecza. najlepiej niech quad zrobią elektryczne , i niech się poruszają 10 km/h ... nie , to za dużo ! 5 km/h ! Znalazł się przyrodnik. Jak zwykle tak jest w Polsce. Chociażby Japonia , tam dzieciaki auta prowadzą od 7 lat. a u nas w Polsce , to ni ma ani fabryk samochodów , i wygląda na to że quadów też nie będzie. TO JEST CHORE!!! Ktoś się wypowiadał , o tych obs**** i obszczanych szlakach , wyrzucaniu śmieci i innych gadów. WEŹ SIĘ NAJPIERW ZA TO I PISZ PETYCJE! I co mnie to że wyrażasz swoje zdanie , wywalić i zbanować t3go Antyquadowca jednego. Chwila , już się pogubiłem , to forum jest w końcu o quadach czy o przyrodzie? Każde g**** , nawet papieros ci zatruje środowisko , ja rozumiem , jakby na szlakach jeździł 30 letnie quady z emisja spalin wynoszącą nie wiadomo ile , ale nowoczesne quady uwierz mi , nie wydalają tyle spalin ile myślisz. Wszystko jest dla ludzi , i twoje spacerki , i twoje pływanie , i jeżdżenie quadem , rozumiem jak by ci do lasu ktoś MONSTER TRUCKIEM wjechał ale quadem , to najwyżej emisja spalin która jest mała. Rozumiem , sam lubię przyrodę , ale nie do takiego stopnia , dziś idę na imprezę i już mam humor popsuty. PARANOJA I HAMSTWO , TAKIM OSOBĄ MÓWIMY NIE , BANNNED MU ZROBIĆ , TAK NIE MOŻE BYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Się przyrodnik do jasnej anielki znalazł! Jak by on zamieszkał w Niemczech to by się jaja działy , tam przecież tyle quadów jeździ , by zawału dostał!

Z Poważaniem

Bartek.

Antyfan

Post autor: Antyfan » sob 26 wrz, 2009

Teraz opiszę Ci jedną sytuacje i proszę bądź łaskaw to skomentować :)
Szosowa droga, zakręt wjazd na moją działkę. Jadę góra 20-30km/h na tym zakręcie i wylatuje do mnie Łodzianin z wężem wody aby zalać kurz i mnie ;) . Na to nie zareagowałem.
Ale to jest nic, przy tym co zrobił na innej szosowej drodze, dobrze wiedział gdzie jeżdżę. Rozwiesił metalową linkę pomiędzy drzewami tak na wysokości 1,2-1,6m akurat gdybym nie jechał dosyć wolno to bym jej nie zauważył i nie wyhamował. Co najśmieszniejsze w tej wiosce każdy jest pozytywnie do mnie nastawiony, przyjechał Łodzianin i "zonk" ...

Po tym zachowaniu(100% pewności, że to on) jeżdżę w tym zakręcie zawsze szybciej niż dotychczas, z linką przegiął - niestety. Co najśmieszniejsze więcej wrażeń nie było :) I jest cisza i spokój...
Faktycznie z linką to przegięcie i na twoim miejscu zgłosił bym to na policję. Z drugiej strony takich reakcji będzie coraz więcej i w dużej mierze jesteście temu sami winni.
Ostatnio zmieniony sob 26 wrz, 2009 przez Antyfan, łącznie zmieniany 1 raz.

Antyfan

Widzisz, masz szlak dla siebie, wyznaczcie dla nas. I to nie jest dziecinna wymówka, bo w tej kwestii to i Tobie brak argumentów.
To jest jak najbardziej dziecinna wymówka ale widać nie dorosłeś do tego, żeby to zrozumieć. Te szlaki zostały wytyczone jeszcze w XIX stuleciu przez pasjonatów gór i wędrówki.

Sami sobie wyznaczcie trasy, nikt za was tego nie będzie robił, nikt nie będzie wydawał milionów złotych na zachcianki kilkunastu tysięcy quadowiczów. Wyznaczcie sobie trasy, ale tam, gdzie nie będziecie stanowili zagrożenia dla otoczenia i pieszych.

Antyfan

Teraz powiedz mi tak, co quad zrobi nie ekologicznego w lesie, oprócz spalin?
I tu nieświadomie poruszyłeś bardzo ważną kwestie. Większość z was nie wie, bądź też nie chce wiedzieć jakie szkody wyrządzają przyrodzie.

1. Hałas

Płoszy zwierzęta, zmuszając je do migracji i porzucania terenów lęgowych. Żadne zwierze nie będzie rozmnażać się i żerować w miejscach, gdzie czuje się zagrożone. Znane jest zjawisko porzucania przez ptaki gniazd pełnych jaj spowodowane właśnie nadmiernym hałasem.

2. Spaliny

Tu wiele pisać nie trzeba. Problem wpływu spalin na środowisko jest od lat poruszany i ogólnie znany. I proszę was, nie mówcie mi, że samochody też zasmradzają środowisku, bo tego typu wypowiedzi są tylko i wyłącznie próbą przenoszenia odpowiedzialności na innych. Tak spaliny samochodów są szkodliwe, szczególnie biorąc pod uwagę ich ilość w stosunku do ilości quadów, ale służą one do transportu ludzi bądź towarów, a nie dla czyjejś rozrywki (choć i takie przypadki pewnie się zdarzają) Poza tym samochody poruszają się po miejscach do tego przeznaczonych i robią to legalnie. Z drugiej strony wy, na swoich quadach nie potraficie nawet uszanować parków narodowych. Poza tym jest to forum o quadach.

3. Niszczenie ściółki i runa leśnego.

Tu również wiele nie trzeba dodawać, wystarczy przejść się po miejscach przez was uczęszczanych, zasięgnąć opinii dowolnego leśnika, bądź poczytać artykuły w mediach, opisujące zniszczenia jakich dokonały quady do spółki z crossowcami.

4. Bezpośrednie zagrożenie dla życia zwierząt.

Myślę, że tu wystarczy przytoczyć fragment artykułu w "Polityce":
W lasach kieleckich w ciągu jednego tylko weekendu zginęły trzy łosie. Przerażone hałasem, uciekały prosto pod koła jadących samochodów. – Tragedia – rozpacza nadleśniczy Roman Wróblewski. – Żyło ich w naszych lasach może dziesięć sztuk. Trzy to ogromna strata. Quadowcy to szaleńcy, którzy wszelkie zasady mają gdzieś. Pędzą na oślep duktami, nie wiedząc, co jest za zakrętem: zwierzę, rowerzysta, dziecko, spacerowicz.
Czy coś mam jeszcze dodać w tym temacie??

Antyfan

Wybacz ale tutaj to ty pokazujesz, że jesteś 0.
Jak sam piszesz, przebijasz opony, psujesz czyjeś mienie, łamiesz prawo, czyli na policje też mogą dzwonić :)
Wcale bym się nie zdziwił jakby Ciebie przewieźli quadem po tym lesie...
Faktycznie sprawa z wykręcaniem wentyli (a nie przebijaniem opon, chociaż to by było całkiem niezłe ) jest kontrowersyjna ale środki "pokojowe" niestety przestały już dawno odnosić jakikolwiek skutek. Tak owszem można to traktować jako zabór mienia, ale jak dotychczas żaden napotkany przez nas quadowicz nie miał ochoty zgłaszać tego na policję, bo oprócz wentyli pozbył by się jeszcze tysiąca złotych. Może mam takiego delikwenta zatrzymać i wzbudzić w nim współczucie?? A może mam go pogłaskać po główce i zrobić wykład na temat niszczenia przyrody?? Przykro mi ale jedyną reakcją na grzeczne zwracanie uwagi jest wiązka przekleństw. Numerów też nie spiszę bo ich NIE MA. Zostawić sprawę policji?? - to tak jakby nic nie robić, bo policja nie ma sił i środków, żeby was wszystkich ścigać. A może mam nic nie robić i pozwolić, żebyście byli bezkarni?? Nie mój drogi, te czasy już się skończyły. Może jeśli będziecie mieli świadomość, że na szlaku możecie dostać po gębie, i w perspektywie powrót do domu z quadem pod pachą, to przestaniecie na nie wjeżdżać. Robicie wszystko, żeby opinia o was była jak najgorsza i żeby tacy jak ja piłowali sobie tutaj gardło. Sami się prosicie o to żeby tacy jak ja pojawiali się coraz częściej. Póki się to nie zmieni, ja będę miał pełne ręce roboty i pełen kufel wypasionych wentylków. A wypowiedzi wasze i waszych kolegów z innych forów:
jeb***** go ^^
Jak przeczytalem ten post 2 raz mam ochote mu wy***** :P
Na wstępie chciałem zaznaczyć ,że lubię bardzo wszystkich ludzi m.in. spacerowiczów - nie lubię tylko pedałów ,bo ich filozofia dawania d*** nie bardzo pasuje do mojej.(nie d*** tylko filozofii).
Siłą rzeczy jak spacerowicz jest pedałem to go nie lubię.
Kolego z miła chęcią spotkamy się z tobą na [pogawędkę],jeżeli możesz i się nie boisz to podaj gdzie tak spacerujesz.
Zauważ kolego szanowny ,że cywilizacja idzie do przodu i niestety do pewnych rzeczy trzeba przywyknąć.Statki i jachty motorowe też pływają po twoim ukochanym morzu i nie robisz z tego problemu, ryby ze strachu nie s***** i jakoś to leci.
moim zdaniem szkoda nerwow na goscia. Z takim to nie pogadasz, wyzej s***** niz d*** ma. Nawet jak bedzie musial gowno wpierdalac ze szlaku to nie powie Ci ze jeb***** jak gowno.
Przykre ze komus sie wogole chcialo szukac, rejestrowac i wogole tyle zachodu....
Lepiej go zlac i tyle :P Nie ma co sie produkowac bo i tak do tuka pustego nie dojdzie
Hej Witam desperata .Mam Dla Ciebie propozycje pier******** sie w czoło potem połóż się na ścieszce w tych zasranych Beskidach ,zadzwoń do Mnie (tel. pryw.) a Ja Przyjadę moim Grizzly i tak CCię przewioze ze Te beskidy beda dla Ciebie niczym Himalaje :mrgreen:
Nie wiem czy sie mam juz smiac czy plakac z tych wypowiedzi ^^
Słuchaj jak jesteś z zielonych to wal odrazu a nie mydlisz oczy.
Przywiąż się do drzewa jak bedą las wycinali,a nie tracisz tylko czas pisząc z nami a my z tobą.Poza tym jak tak bardzo szanujesz zieleń to weż się za sprządanie,a nie krytykowanie.
Don Kichocie z La Manczy niestety ,ale sam swiata nie zmienisz
musisz przywyknac do pewnych rzeczy,zachowan
w przeciwnym razie wykonczysz sie nerwowo lub kiedys ktos ciebie wylaczy
spojrz w lustro, czemu jestes samotna osoba , nikt obok cibie nie spi ,ptaki na ciebie s***** ?
moze pora udac sie do lekarza zamiast wedrowac samotnie po szlakach ,lowiskach itp.
szkoda mi ciebie
pewnie tego nie rozumiesz (u chorych osob to normalne) i zaraz bedzie riposta
zrob sobie test:
przygarnij na poczatek jakiegos pieska ,kotka i nagraj swoja reakcje w momecie kiedy zrobi siku-kupke na twoj dywanik

ps.
ograniczaj sluchanie tej czestotliwosci 88,4 MHz
chłopie ten jad może ci zaszkodzić zobacz jaki syf na szlakach zostawiają pseudo turyści i spoczywaj w spokoju amenn
My Ci przeszkadzamy w lesie, Ty nam, proste. Trzeba umieć się dzielić.
Utwierdzają mnie w przekonaniu, ze to co robię jest słuszne.

Antyfan

Jeździłeś kiedyś quadem?
Niestety nie miałem okazji, chociaż bardzo chętnie bym spróbował.

Wydaje mi się, że jest to wstęp do próby przypięcia mi łatki "wroga" quadów i w ogóle wszystkiego co nowe i zapiernicza więcej niż 20/h. Nie jestem przeciwnikiem quadów, motocykli crossowych ani samochodów terenowych. Jazda nimi to wspaniały sport i rewelacyjna zabawa, pod warunkiem, że odbywa się to w miejscach, gdzie nie stanowi to zagrożenia dla ludzi i przyrody. Zdaję sobie sprawę, że najlepsze tereny do jazdy terenowej są w miejscach "dzikich" i szlakach, ale przykro mi, nie upoważnia to w żadnym stopniu użytkowników quadów do wjazdu na te tereny.

Antyfan

Mazur
hmmm
każdy no może większość narzeka na quady, każdy uważa, że to potwory z piekła rodem, że niszczą, psują, hałasują i wogle trzeba im wszystkiego zakazać. Czytając nie tylko to forum nie mogę zrozumieć dla czego jest takie podejście, to tak jak w dawnych czasach jak został wymyślony samochód i każdy się go bał bo była to piekielna maszyna.
Oj jacy wy jesteście biedni, wszyscy się na was uwzięli.
Jestem quadowcem pasjonatem i nikt mi tego z głowy nie wybije. Staram się oddawać swojej pasji tam gdzie nikomu nie będę przeszkadzał, ale to nie znaczy, że nie spotykam ludzi na spacerach, i o dziwo nigdy nie spotkałem się z nie aprobatą, wręcz przeciwnie przeważnie są zdięcia, dużo pytań na temat quadów itp.
Na ten temat już raz się wypowiadałem więc zacytuję sam siebie
Nie dziwi mnie to w zupełności. Na szlakach też większość ludzi odsuwa się potulnie z drogi i nie zwraca wam uwagi. Wynika to najczęściej z braku świadomości, że to co robicie jest niezgodne z prawem i etyką, jak również z ogólnej społecznej znieczulicy. Większość woli nie zauważać problemu, albo nie ma odwagi się wypowiedzieć, co dla was byłoby najlepszym rozwiązaniem, bo moglibyście robić co chcecie. A tu się zjawia taki wredny gość, co ma czelność się odezwać.
Więc dziwi mnie i zawsze dziwić będą wypowiedzi ludzi którzy nie mieli do czynienia z normalnymi quadowcami.
Mnie to w najmniejszym stopniu nie dziwi. Sami jesteście temu winni.
Rozumiem, że są quadowcy którzy mają wszystko i wszystkich gdzieś....ale trzeba też zrozumieć, że są również ci normalni. Wszędzie są ci "nie normalni" nie raz czytamy, że jakiś policjant złamał prawo, ale to nie znaczy że Policja jest zła.
Na ten temat też już raz mówiłem ale powtórzę. Nie twierdzę że WSZYSCY quadowcy są "źli" i wiem, że jest też spora grupa tych "normalnych". Niestety ci źli są znacznie bardziej aktywni. To czy coś w tym temacie się zmieni, zależy tylko i wyłącznie od samych użytkowników quadów. Będzie was coraz więcej, już rośnie nowe pokolenie quadowców, ale to z was będzie ono brać przykład. Dopóki nie zmieni się mentalność WSZYSTKICH quadowiczów problem pozostanie nierozwiązany, wręcz przeciwnie, będzie narastał.
Czytamy również, że jest zakaz wstępu i wjazdu do lasów, ale i tak można spotkać samochody i ludzi...i czemu się o nich nie pisze, że źle robią..... Quady cóż są następna dziedzina postępu - techniki, co nie którzy zapewne powiedzą, że można się bez nie go obejść, ale czy każdy da radę dzisiaj żyć bez dobroci postępu - techniki? Obserwator dobrze piszesz, ale czy nie używasz dobroci techniki? czy nie jeździsz samochodem który zanieczyszcza powietrze?, czy nie używasz prądu który wytwarza elektrownia zanieczyszczająca powietrze?, czy nie używasz telefonu komórkowego który, może szkodzić zdrowiu?,czy nie myjesz auta? Niestety postęp idzie do przodu i nie unikniemy tego. Słyszę tylko, że quady niszczą, ale my ludzie wyrządzamy więcej szkód niż quady..... Wystarczy się przejechać po lasach, brzegu Warty, na około jezior, a zobaczymy sterty śmieci które zostały wyrzucone przez ludzi i na pewno nie przez tych co jeżdżą na quadach Z chęcią porozmawiam z każdym na temat quadów
Bo inni coś tam..... to jest standardowa próba przerzucania odpowiedzialności. Najczęściej "coś tam" to problem śmieci. Inni śmiecą, to my też możemy jeździć po lasach. Aby to zjawisko bardziej zobrazować przytoczę znowu swoją wypowiedź z innego forum:
Argument godny przedszkolaka. Przyznam, że nie pierwszy raz słyszę takie tłumaczenie. Jest to dyżurna wymówka, prawie każdego quadowicza, którego miałem okazję opierdolić na szlaku. Bo inni śmiecą... ha ha..... no proszę.... bo inni śmiecą.... Czyż to nie cudowne?? Idąc tym tropem, można stwierdzić, że włamania do samochodów spowodowane są przyklejaniem zużytych gum do żucia pod siedzeniami autobusów, zaś napady na banki są zapewne spowodowane przez wzrost liczby małoletnich palaczy. No kurde.... skoro inni kradną to ja też od jutra będę kradł, albo wybijał szyby w oknach. Skoro inni wyprzedzają na podwójnej ciągłej, to ja od jutra będę rozjeżdżał staruszki na ulicach. [.....] Ludzie niestety nie wynoszą z domów elementarnych zasad kultury i to również, tak jak i quady na szlakach jest poważny problem. Czy mnie to wk*****?? Otóż wk***** i to bardzo, tak samo jak wk***** mnie telewizory wyrzucane do rowów, czy obs**** chodniki, ale jest to forum o quadach, wiec poruszyłem na nim problem quadów, na forum o pseudoturystach, jeśli takie by się znalazło, poruszyłbym pewnie sprawę chamstwa i śmieci, zaś na forum śmieciarzy problem wyrzuconych telewizorów
Nie stety postęp idzie do przodu i nie unikniemy tego.
Mylisz się drogi kolego, my MUSIMY tego uniknąć, bo za kilkadziesiąt lat nie będzie już ani zwierząt, ani lasów. Nie jesteśmy odpowiedzialni za przyrodę tylko wobec siebie samych, ale także wobec tych, którzy przyjdą po nas. Im więcej ludzi z takim podejściem jak ty, tym pewniejszym staje się fakt, że nasze dzieci nie będą już miały czego podziwiać i czym oddychać.

Antyfan

Albo udajesz albo tego nigdy nie zrozumiesz.
Wy nas nie rozumiecie..... Typowe zagranie osób, którym skończyły się argumenty, bądź ich wcale nie mają, żeby zakończyć spór i wyjść z niego z twarzą.

Antyfan

Leże i kwicze :D :D :D !!! Koleś sam sobie zaprzecza. najlepiej niech quad zrobią elektryczne , i niech się poruszają 10 km/h ... nie , to za dużo ! 5 km/h ! Znalazł się przyrodnik. Jak zwykle tak jest w Polsce. Chociażby Japonia , tam dzieciaki auta prowadzą od 7 lat. a u nas w Polsce , to ni ma ani fabryk samochodów , i wygląda na to że quadów też nie będzie. TO JEST CHORE!!! Ktoś się wypowiadał , o tych obs**** i obszczanych szlakach , wyrzucaniu śmieci i innych gadów. WEŹ SIĘ NAJPIERW ZA TO I PISZ PETYCJE! I co mnie to że wyrażasz swoje zdanie , wywalić i zbanować t3go Antyquadowca jednego. Chwila , już się pogubiłem , to forum jest w końcu o quadach czy o przyrodzie? Każde g**** , nawet papieros ci zatruje środowisko , ja rozumiem , jakby na szlakach jeździł 30 letnie quady z emisja spalin wynoszącą nie wiadomo ile , ale nowoczesne quady uwierz mi , nie wydalają tyle spalin ile myślisz. Wszystko jest dla ludzi , i twoje spacerki , i twoje pływanie , i jeżdżenie quadem , rozumiem jak by ci do lasu ktoś MONSTER TRUCKIEM wjechał ale quadem , to najwyżej emisja spalin która jest mała. Rozumiem , sam lubię przyrodę , ale nie do takiego stopnia , dziś idę na imprezę i już mam humor popsuty. PARANOJA I HAMSTWO , TAKIM OSOBĄ MÓWIMY NIE , BANNNED MU ZROBIĆ , TAK NIE MOŻE BYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Się przyrodnik do jasnej anielki znalazł! Jak by on zamieszkał w Niemczech to by się jaja działy , tam przecież tyle quadów jeździ , by zawału dostał!

Z Poważaniem

Bartek.
Post ten utwierdza mnie w poczuciu, że na tym forum znajdują się quadowicze, którzy szeroko rozminęli się z rozumem, a określenie "inteligentny" jest im całkowicie obce. Po przeczytaniu takiej wypowiedzi to już faktycznie skończyły mi się argumenty i ręce mi opadły. Znudziło mi się powtarzanie w kółko tego samego, poczytaj sobie moje poprzednie posty, tam znajdziesz odpowiedź na twojego.

Nawiąże jedynie do wypowiedzi o dzieciach z Japonii. W Polsce też dzieci jeżdżą na quadach...... często ze skutkiem śmiertelnym.

Awatar użytkownika
domin11
Lucky ATV Team
Quad:: 800 HO
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: domin11 » sob 26 wrz, 2009

Podziwiam Cię cała sobota przed kompem na forum quadowym :shock: :lol: :lol:. Że Ci się chce pisac takie długie posty :wyśmiewacz:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”