Mam was serdecznie dość!!! :)

Tutaj możecie napisać wszystko co nie jest związane z quadami...
ODPOWIEDZ
Antyfan

Post autor: Antyfan » pt 25 wrz, 2009

A wracając do samego sedna sprawy, może Ty nam przeszkadzasz w lesie?
Zwierzynę tak czy siak płoszysz, co za różnica czym...
Jeżeli chcesz się kłócić to uwierz, że do niczego nie dojdziesz, las jest dla wszystkich.
Zatrzymaj takiego delikwenta i porozmawiaj z nim ale na spokojnie, dam ci 100% gwarancji, że będzie lepiej niż było.
Oczywiście, że wam przeszkadzam, tak jak każdy, kto zwraca wam uwagę.

Nie porównuj wpływu hałasującego quada, słyszalnego w promieniu wielu kilometrów, na ekosystem, do turysty który w najgorszym wypadku może być słyszalny w promieniu stu metrów, chyba że śpiewa albo jodłuje, a i tak będzie mu daleko do quada.

Właśnie. jak powiedziałeś las jest dla wszystkich, tyle że dla wszystkich, którzy ten las i jego mieszkańców szanują. Dla quadów i motocyklów, które go niszczą i zasmradzają nie ma w nim miejsca.

Porozmawiać z nim spokojnie?? Chyba żartujesz. Jedynym efektem takiego postawienia sprawy w najlepszym wypadku jest pukanie się w czółko owegoż, częściej zaś przekleństwa lecące w kierunku zwracającego uwagę. Rzeczowe argumenty nie przemawiają do wyobraźni quadowców pędzących po szlakach. Dopiero zmuszenie ich do powrotu bez powietrza w kołach daje jakiś efekt

Antyfan

My Ci przeszkadzamy w lesie, Ty nam, proste. Trzeba umieć się dzielić.
Cały czas zastanawiam się czy ty to na serio piszesz. No oczywiście, że mi przeszkadzacie, mnie i setkom innych użytkowników szlaków turystycznych. Dziwi cie to?? Nie sądzę, żeby ktokolwiek lubił uciekać do rowu przed pędzącym quadem. Nie sądzę by ktokolwiek cieszył się z tego, że nie może odpocząć w ciszy i spokoju, bo jakiś rajdowiec mu smrodzi pod nosem i hałas robi.

Antyfan

Żeby nie było, że tak bronie quadowców, oczywiście jestem przeciwko tego typu zachowań, każdy quadowiec powinien stosować się do KODEKSU QUADOWCA.
Ale jak wszyscy wiemy, wszędzie są idioci.
A wracając do samego sedna sprawy, może Ty nam przeszkadzasz w lesie?
Zwierzynę tak czy siak płoszysz, co za różnica czym...
My Ci przeszkadzamy w lesie, Ty nam, proste. Trzeba umieć się dzielić.
Wybacz kolego, ale twoje wypowiedzi przeczą sobie nawzajem.

Awatar użytkownika
kogut

Post autor: kogut » pt 25 wrz, 2009

wpadnij domnie to ci tego guza gratis opatrze:)

iras

Post autor: iras » pt 25 wrz, 2009

Antyfan ,jest jasne jak słońce na niebie - musisz zmienić lekarza ,ten u którego się leczysz oszukuje Cię.Masz kompleksy z którymi nie dajesz sobie rady.Opuść te forum i nie wracaj w innej postaci.A na szlaku to pewnie i wiewiórki mają Ciebie dosyć,toż one poruszają się szybciej niż Ty a i śmiecą łupinami orzechów.A tak na serio cóż i wśród turystów na szlaku trafiają się tacy jak Ty.Swoje odchody to pewnie zabierasz w woreczek i buteleczkę i oddajesz do utylizacji?.Brrrrr twoja choroba jest straszna.

Antyfan

wpadnij domnie to ci tego guza gratis opatrze:)
Miło mi, że się tak o mnie troszczysz :)

Antyfan

Antyfan ,jest jasne jak słońce na niebie - musisz zmienić lekarza ,ten u którego się leczysz oszukuje Cię.Masz kompleksy z którymi nie dajesz sobie rady.Opuść te forum i nie wracaj w innej postaci.A na szlaku to pewnie i wiewiórki mają Ciebie dosyć,toż one poruszają się szybciej niż Ty a i śmiecą łupinami orzechów.A tak na serio cóż i wśród turystów na szlaku trafiają się tacy jak Ty.Swoje odchody to pewnie zabierasz w woreczek i buteleczkę i oddajesz do utylizacji?.Brrrrr twoja choroba jest straszna.
Jak dotychczas radzę sobie doskonale sam ze swoimi problemami. ale poradzę się lekarza specjalisty :)

Co do opuszczenia forum, z definicji forum, wynika iż jest to miejsce wymiany opinii, niekoniecznie zgodnych z poglądami innych jego użytkowników.

Czy wiewiórki mnie lubią?? O to musisz zapytać same Wiewiórki. Mnie one w niczym nie przeszkadzają.

Swoich odchodów nie zbieram do woreczka, bo nie zostawiam ich gdzie popadnie. Kulturalnie załatwiam się do muszli klozetowej.
Ostatnio zmieniony sob 26 wrz, 2009 przez Antyfan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » pt 25 wrz, 2009

Piszesz, że jadąc quadem czy motorem w lesie zatruwam powietrze, to powiedz mi co robi tam straż leśna swoimi jeepami czy jakimkolwiek innym sprzętem motoryzacyjnym?
Też zanieczyszcza powietrze...
Jak ktoś Ci wyżej napisał, cierpisz na straszną chorobę...
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » pt 25 wrz, 2009

Antyfan ma dużo racji w tym co pisze i nie wiem dlaczego go atakujecie. Oczywiście pomijając słownictwo w większości się z nim zgadzam. PO SZLAKACH I LASACH SIĘ NIE JEŹDZI!!!.
Atyfanie jednak, że jak byś poczytał trochę forum, wiedział byś, że nie wszyscy quadowcy to wandale i chamy. Jest wiele proekologicznych inicjatyw quadowych jak np. sprzątanie lasów, dokarmianie zwierząt, pomoc w nadleśnictwach, zgłaszanie dzikich wysypisk itp.
Jak chcesz coś zmienić w tej kwestii uczestnicz w życiu forum, edukuj i uświadamiaj nasze środowisko, a nie obrażaj. Napiętnuj złe zachowania quadowców, podawaj na forum nr rej. łamiących prawo.
Ps. Ruszko, a ty byś się wstydził powoływaniem na kodeks, którego chyba nie czytałeś. Jak możesz pisać, że ktoś quadowcom w lesie przeszkadza!!!
:I love POLARIS:

Antyfan

Piszesz, że jadąc quadem czy motorem w lesie zatruwam powietrze, to powiedz mi co robi tam straż leśna swoimi jeepami czy jakimkolwiek innym sprzętem motoryzacyjnym?
Też zanieczyszcza powietrze...
Jak ktoś Ci wyżej napisał, cierpisz na straszną chorobę...

Naprawdę niesamowite porównanie. Jak tyś to wymyślił?? A co może straż leśna ma poruszać się na rowerach?? Strażnicy nie jeżdżą po lasach dla zaspokojenia swoich zachcianek, oni tam pracują. Między innymi łapiąc takich delikwentów jak ty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”