Lucky Star sp300 nie odpala :(
Lucky Star sp300 nie odpala :(
Po ostatni postoju przez około miesiąc czasu quad nie chce zapalić. Próbuje go kręcić rozrusznikiem ale tylko co jakiś czas co chwilkę coś burknie i obroty wskoczą na 150 rpm po czym znowu na zero i tak w kółko. Szarpak niestety nie działa. Czy może to być wina sprzęgła jednokierunkowego w rozruszniku? Czy może gdzieś dostała się woda. Świecę wymieniłem na nową, przeczyściłem styk masy. Co jeszcze mogę sprawdzić ?
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Lucky Star sp300 nie odpala :(
jeżeli rozrusznik kręci a silnik nie obraca i w cylindrze nie ma wody - tak, pewnie jest to sprzęgło rozrusznika, niestety znany problem w ls-ach
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
Dzisiaj rozebrałem i naprawiłem szarpak. I quad zapalił od razu, więc to pewnie będzie to sprzęgło rozrusznika. Co dokładnie muszę wymienić? samo sprzęgło? czy jakieś uszczelki jeszcze?
Czy chodzi o takie łożysko jak z tej aukcji ?
http://allegro.pl/lozysko-rozruchowe-be ... 04822.html
Czy chodzi o takie łożysko jak z tej aukcji ?
http://allegro.pl/lozysko-rozruchowe-be ... 04822.html
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
dokładnie to
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Zamówiłem cały komplet łożysko 42mm, zębatkę i uszczelkę
Dzięki za pomoc, pozdrawiam
Dzięki za pomoc, pozdrawiam