Lubuskie Mistrzostwa OFFROAD
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Re: Lubuskie Mistrzostwa OFFROAD
Ruszko nie generalizuj...
Wszyscy jesteśmy "wariatami" po troszę... A czy ośki są bardziej niebezpieczne? Chyba jednak trochę odwrotnie jest. Ośki są lżejsze i bardziej stworzone do ścigania niż np. ważące prawie dwa razy więcej G700, o XP850 nie wspominając...
Oczywiście, gdyby wpisowe zbliżyło się do 200 zł to na pewno byłoby do zaakceptowania przez większą grupę zawodników, tym bardziej, że zawody organizowane przez PZM są znacznie tańsze...
Wszyscy jesteśmy "wariatami" po troszę... A czy ośki są bardziej niebezpieczne? Chyba jednak trochę odwrotnie jest. Ośki są lżejsze i bardziej stworzone do ścigania niż np. ważące prawie dwa razy więcej G700, o XP850 nie wspominając...
Oczywiście, gdyby wpisowe zbliżyło się do 200 zł to na pewno byłoby do zaakceptowania przez większą grupę zawodników, tym bardziej, że zawody organizowane przez PZM są znacznie tańsze...
Póki co quadowa emeryturka :)
musiały by być dwie klasy, bo nie widzę rywalizacji ośki z 4x4.
- Ruszko
- Moderator
- Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
- Imię: Bartosz
- Kontakt:
Możliwe, nie przeczę.
Są 2 klasy ale jadą wspólnie.
Jeśli Maciek się nie zdecyduje nie zobaczymy.
Jeśli Maciek się nie zdecyduje nie zobaczymy.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
blado to widzę szybka ośka kontra spowalniacz 4x4, jedzie jedno albo drugie inaczej to tylko męczarnia zawodników, tak mi się wydaje.Ruszko
Na Gormie w Cottbus nie było podziału, a wystarczyło trochę błotka z małą kałużą aby szanse się wyrównały. Mie widzę przeszkód aby połączyć dwie klasy ale dać zróżnicowany teren i szerokie przejazdy aby wyprzedzanie było możliwe. Inna sprawa że chłopaki po 2,5 godzinach jazdy na fajce mieli już dosyć i bardzo cieszyli się z zakończenia rajdu, więc cena nie ma tutaj związku z długością jazdy tylko bardziej z organizacją i zabezpieczeniem samej imprezy.
A na Gormie w MT w Drawsku było sucho, jechało tylko trzech zawodników dwa 4x4 i jedna ośka, z niedbalstwa w Raptorze odleciało koło, ale zanim to się stało to Xp 850 wąchało dymek i o jakich szansach mowa, najlepiej zabierać dwa quady.Marko 777
Na Gormie w Cottbus nie było podziału, a wystarczyło trochę błotka z małą kałużą aby szanse się wyrównały
- Ruszko
- Moderator
- Kontakt:
Najlepszym rozwiązaniem byłoby puszczenie klas osobno, ale wtedy dnia by nam zabrakło.
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Pamiętajmy, że oprócz quadów jadą również samochody - 4 godziny, do tego doliczyć trzeba przejazd ulicami miasta - robi się więc Dzień rajdowy.
Póki co quadowa emeryturka :)
- Ruszko
- Moderator
- Kontakt:
Dokładnie.
Dlatego też myślę, że nie jest możliwy do zrealizowania wyścig jednodniowy dla tylu klas.
Dlatego też myślę, że nie jest możliwy do zrealizowania wyścig jednodniowy dla tylu klas.