Ls 300 sie grzeje.
- Brzuch
- Quad:: Access SP 300
- Imię: Paweł
Ls 300 sie grzeje.
Witam, otóż podejrzewam ze mi uszczelka pod głowicą odmowila posłuszeństwa. Termostat wywalony wentylator zmostkowany a i tak sie grzeje. Teraz pytanko planować glowice czy wymienić tylko uszczelke?
Wysłane z mojego ONE TOUCH 6012D przy użyciu Tapatalka
Im więcej błota tym większy fan
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: Ls 300 sie grzeje.
Po co sie zastanawiać przecież można zrobić próbę ciśnienia i będzie wiadomo czy uszczelkę wydmuchało
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
- Brzuch
A możesz mi podpowiedzieć jak to zrobic?
- Brzuch
Podpowiedz mi proszę czy warto kupować ten zestaw tuningowy z atv
-
Ustawiasz silnik w takim połozeniu by wszystkie zawory były zamknięte szczelnie silnik musisz zablokować w tej pozycji najlepiej kluczem na wale korbowym tak by ani drgnął ,zalewasz chłodnice pod korek ale korka nie zakładasz tak by widziec płyn na powierzchni , następnie wykręcasz świecę i musisz sobie zrobic jakis patent by kompresorem tam zapodac cisnienie tak by ci nie uciekało najlepiej ok 8 bar i patrzysz czy w płyn ida bąbelki będziesz widział na powierzchni dla tego nie zakrecaj korka od chłodnicy . Pamiętaj by ktos blokował wał w tym momencie bo bez tego po podaniu cisnienia w cylinder wał sie obróci a zawory otworzą i bedzie du pa . Jesli zrobisz to poprawnie bedziesz wiedział czy uszczelka jest ok zakładam że olej czysty w silniku ?? bo uszczelka moze sie zrypac na 2 sposoby albo płyn idzie w kanał olejowy i masz masło zamiast oleju w silniku ,albo okucie uszczelki sie wypala i kompresja ucieka w kanał wodny wtedy wykonując ten test który ci opisałem wyzej bedziesz wiedział czy nie wypaliło okucia uszczelki.
Ale zanim cokolwiek zaczniesz kombinowac upewnij sie ze masz dobrze odpowietrzony układ ,czy chłodnica ma dobrą wentylacje i nie jest zabita syfem i zmień korek od chłodnicy ten ze sprężyna często sie psuja i nie utrzymuja ciśnienia w układzie i płyn wywala do zbiorniczka wyrównawczego co mozna interpretować jako przegrzewanie sie silnika
Ale zanim cokolwiek zaczniesz kombinowac upewnij sie ze masz dobrze odpowietrzony układ ,czy chłodnica ma dobrą wentylacje i nie jest zabita syfem i zmień korek od chłodnicy ten ze sprężyna często sie psuja i nie utrzymuja ciśnienia w układzie i płyn wywala do zbiorniczka wyrównawczego co mozna interpretować jako przegrzewanie sie silnika
- Ori_2
- Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
- Kontakt:
na co zmienić ten korek od chłodnicy?
-
Na nowy lub inny czasem spreżyna nie trzyma korek ma za zadanie utrzymac cisnienie w układzie 1,1 bar a jesli jest zje...b.....y to wywala płyn do zbiorniczka co sprawia wrażenie gotowania sie płynu .Ori_2 pisze:na co zmienić ten korek od chłodnicy?
warto tez zajrzec do pompy wody czy ma wszystkie łopatki zanim rozbierze sie pół silnika
- Ori_2
- Quad:: LS 450 / LS 300 / Shineray 250 STXE / ATV 150
- Kontakt:
oki, dzieki za info