KYMCO MXU 500 IRS od fabrycznego do przeprawowego
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Re: KYMCO MXU 500 IRS od fabrycznego do przeprawowego
Oczywiście naprawa bagażnika przedniego oraz plastiku osłaniającego wyciągarkę przebiegła jednego dnia Tym razie importer dopisał i części czkały jak by na mnie w magazynie. Reszta zasługi to oczywiście GM
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Widzę że ma wyciągarkę Dragon Winch więc nie dziw się, że dzieją ci się takie cyrki. Ja i znajomi z którymi latam mają podobne dziwne akcje z tymi chińskimi wynalazkami. Większość rezygnuje z tej firmy bo jakość słaba, a i serwis też nie najlepszy.
Jutro odbieram mojego gada
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- wacoQ
Zobaczymy jak teraz się to będzie spisywało. Wyciągarka sama z siebie jest niezła mam nadzieje że to tylko ten sterownik.wgmparkot pisze:Widzę że ma wyciągarkę Dragon Winch więc nie dziw się, że dzieją ci się takie cyrki. Ja i znajomi z którymi latam mają podobne dziwne akcje z tymi chińskimi wynalazkami. Większość rezygnuje z tej firmy bo jakość słaba, a i serwis też nie najlepszy.
Jakie rezultaty naprawy twojego MXU???
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Tym razem jest zrobione tak jak się należy. Teraz się przyznali że poprzednia naprawa była zrobiona po łebkach. Tym razem wymienili wszystkie zawory, uszczelki, łańcuch i napinacz, a maszyna wreszcie chodzi jak nowa, silnik cyka równiutko i o połowę ciszej niż poprzednio. Mam tylko jeden problem, wentylator nie chce się załączać i nie wiem, czy to problem tych przekaźników pod siedzeniem, czy silniczek zrobił wysiadkę.
- wacoQ
No to bardzo dobrze że w końcu to zrobili porządnie może nie załącza się, bo jest zimno i nie uzyskał odpowiednio wysokiej temperatury...
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Ale quad się gotuje zapala się kontrolka od temperatury i od silnika, a on nadal nie dział. Dzisiaj sprawdzałem czy ruszę go na krótko, zwarłem kable od czujnika temperatury i nic (jedynie kostka pod siedzeniem pykała). Podejrzewam że jest uszkodzony ten przekaźnik co się znajduje po prawej stronie nad chłodnicą, gdyż do tego momentu prąd dochodzi, a przez czujnik już nie. Na silniku od wiatraka też jest przepływ prądu.
wgmparkot pisze:Widzę że ma wyciągarkę Dragon Winch więc nie dziw się, że dzieją ci się takie cyrki. Ja i znajomi z którymi latam mają podobne dziwne akcje z tymi chińskimi wynalazkami. Większość rezygnuje z tej firmy bo jakość słaba, a i serwis też nie najlepszy.
W serwisie robiłem quady z wyciągarkami WARN problem był ten sam uruchamiały się samoczynnie . To nie jest problem producenta tylko wody
Pozdrawiam
=> Przemek <=
=> Przemek <=
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
No nie wiem czy ta woda ma tu znaczenie skoro to samo działo się w wyciągarce, która jej nie widziała.
Silnik wentylatora już działa, okazało się że kostka która znajduje się z prawej nad chłodnicą jest uszkodzona, po jej wyjęciu i po podłączeniu wentylatora bez niej wszystko działa. Pytanie tylko po co wrzucać kostkę redukującą szumy w quadzie, no ale ja się nie znam.
Silnik wentylatora już działa, okazało się że kostka która znajduje się z prawej nad chłodnicą jest uszkodzona, po jej wyjęciu i po podłączeniu wentylatora bez niej wszystko działa. Pytanie tylko po co wrzucać kostkę redukującą szumy w quadzie, no ale ja się nie znam.
- wacoQ
Z wyciągarkami zawsze jest problem jak pracują w terenie dla tego profilaktycznie zdecydowałem się na "HEBEL" . W maszynach budowlanych nie raz uratował d*** jak np koparka sama zaczęła się kręcić w kółko cyk hebel i po sprawie.
Co do twojego wentylatora dziwna sprawa, ale jak działa na krótko do luz, mały problem, czasem coś samo wysiądzie i nie masz na to wpływu. Wymień tę kostkę i ciesz się z jazdy, z naszych maszyn czołgu się nie zrobi
Co do twojego wentylatora dziwna sprawa, ale jak działa na krótko do luz, mały problem, czasem coś samo wysiądzie i nie masz na to wpływu. Wymień tę kostkę i ciesz się z jazdy, z naszych maszyn czołgu się nie zrobi
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Dzisiaj zrobiłem kilka kilometrów quadzikiem na próbę i jestem bardzo zadowolony z tej naprawy. Tym razem maszyna chodzi jak nowa a nawet chyba lepiej, wreszcie odzyskał moc, a i elektryka ani razu nie zawiodła.