Kwietniowa wyprawa - Kierunek Bunkry !
Re: Kwietniowa wyprawa - Kierunek Bunkry !
Interkomy naprawdę super działają ale na 10 quadowy wyjazd a nie na 38 osobową grupę quadów jak to miało teraz miejsce i która to grupa momentami rozciąga się na odcinek 3 czy 4 km polecam ale tak jak wyżej na mniejszą ilość ludzi !
Wolność każdego Człowieka jest wartością nadrzędną......
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź Piotr:) To potwierdza nasze testy w górzystym terenie - gdzie nawet w odległości kilkuset metrów Intercomy nie zdawały egzaminu (jak jeden był w dole a drugi za górką)
My właśnie pracujemy nad rozwiązaniem bazującym na paśmie krótkofalowym - zasięg 5-10 km (zależnie od terenu). Koledzy z okolicy nam ten paten "sprzedali", jak to wycenimy, skończymy i uruchomimy oraz zrobimy ostateczne testy - podzielimy się z chętnymi
My właśnie pracujemy nad rozwiązaniem bazującym na paśmie krótkofalowym - zasięg 5-10 km (zależnie od terenu). Koledzy z okolicy nam ten paten "sprzedali", jak to wycenimy, skończymy i uruchomimy oraz zrobimy ostateczne testy - podzielimy się z chętnymi
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
My działaliśmy na 4 interkomach razem sparowanych wiec w małej grupie nawet jak się rozjechaliśmy to interkom ogarniał ale na strzale powyżej 1 km już nic nie dawały lub łączność była nie taka jakiej byśmy chcieli . Ponieważ interkomy działają na blutucie wspomagaliśmy się telefonami odbiór w systemie VOX super odbiór cicho żadnych szumów z poza kasku rewelacja . Przy podjazdach czy wjeździe w rzekę naprawdę bardzo pomocna rzecz !!
Ostatnio zmieniony pn 27 kwie, 2015 przez Czoper, łącznie zmieniany 1 raz.
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
Grupa jest jak Enola Gay - tyle ,że my niesiemy radość i radość dostajemy na Nuklearnej Integracji a prawdziwa Enola Gay zaniosła śmierć do Nagasaki i napiszę tak JUŻ ZA WAMI TĘSKNIĘ !!!
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
<www.atvmoto.pl>
- marioIII
- Quad:: siwy OUT 500L był: Sportsman 800 EFI i Rancher TRX 350 FE
- Imię: Mariusz
Kurde..... ja też
Jeśli ktoś chciałby pośmigać w zielonogórskim lub na Śląsku
https://www.facebook.com/marioIIIPL
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5lFyuP3ZljO-U2x85z_Bt4eB7q_xu3hG
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Prawda jest taka, że mamy na prawdę fajną ekipę i tego nie da się ukryć
Co do interkomów ogólnie są ok jako coś do odbierania telefonu bez zdejmowania kasku.
Jak odłączyliśmy się od grupy czekając na lawetę to wracałem z Emilem i w sumie całą drogę żeśmy gadali, jechaliśmy w 6 quadów, odstęp kilkadziesiąt metrów i absolutnie żadnych zastrzeżeń, zero szumów czy innych dziwnych dźwięków.
Ale to raczej na lokalne wyjazdy się nadaje a nie na taką grupę.
Dalej jestem zdania, że porządna antena CB do tego CB ze słuchawkami i mikrofonem włączanym jakoś z zewnątrz i z zasięgiem nie ma problemu.
Czas zacząć myśleć o kolejnym wyjeździe, może jakieś propozycje ?
Co do interkomów ogólnie są ok jako coś do odbierania telefonu bez zdejmowania kasku.
Jak odłączyliśmy się od grupy czekając na lawetę to wracałem z Emilem i w sumie całą drogę żeśmy gadali, jechaliśmy w 6 quadów, odstęp kilkadziesiąt metrów i absolutnie żadnych zastrzeżeń, zero szumów czy innych dziwnych dźwięków.
Ale to raczej na lokalne wyjazdy się nadaje a nie na taką grupę.
Dalej jestem zdania, że porządna antena CB do tego CB ze słuchawkami i mikrofonem włączanym jakoś z zewnątrz i z zasięgiem nie ma problemu.
Czas zacząć myśleć o kolejnym wyjeździe, może jakieś propozycje ?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Zmora1966
- Quadowa Grupa Południe
- Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Łukasz, dam znać jak, pracujemy właśnie nad podobnym rozwiązaniem - bazuje właśnie na paśmie CB, system włączania i wyłączania dosyć fajnie rozwiązany a z zasięgiem nie ma problemu - jak pisałem - nawet do 10km. Oczywiście problem z mówieniem na raz, równocześnie, ale nie można mieć wszystkiegooolsztyniak pisze:Dalej jestem zdania, że porządna antena CB do tego CB ze słuchawkami i mikrofonem włączanym jakoś z zewnątrz i z zasięgiem nie ma problemu.
Co do wyjazdu: Mam nadzieję że tym razem termin spasi (może byśmy pomyśleli o dolnym śląsku?)
Zmora
www.sqgp.pl
www.sqgp.pl
- marioIII
- Quad:: siwy OUT 500L był: Sportsman 800 EFI i Rancher TRX 350 FE
- Imię: Mariusz
Bardzo ciekawy kierunek
Jeśli ktoś chciałby pośmigać w zielonogórskim lub na Śląsku
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Na razie nie przyszedł mi do głowy żaden kierunek ale pewnie niebawem się to zmieni
Nie znam dolnego śląska ani okolic, zależy nam na tym, żeby coś pozwiedzać, posłuchać mądrzejszych od nas a nie tylko jeździć i jeździć.
Dobrze byłoby żeby nie był to rejon mocno nastawiony na turystów bo w takim wypadku cena za noclegi automatycznie idzie w górę i to ostro.
W interkomie spokojnie można mówić jednocześnie bo tu nadawanie nie wyłącza odsłuchu jak jest w CB, w sumie to nie jest do tego żeby sobie dyskutować a jedynie "pomagać".
Inaczej było jak jechałem i tylko ja i Emil mieliśmy interkomu to można było gadać w kółko.
Ogólnie pomysł dobry ale nie na takie wyjazdy.
Sprzedajcie później swój pomysł z CB
Nie znam dolnego śląska ani okolic, zależy nam na tym, żeby coś pozwiedzać, posłuchać mądrzejszych od nas a nie tylko jeździć i jeździć.
Dobrze byłoby żeby nie był to rejon mocno nastawiony na turystów bo w takim wypadku cena za noclegi automatycznie idzie w górę i to ostro.
W interkomie spokojnie można mówić jednocześnie bo tu nadawanie nie wyłącza odsłuchu jak jest w CB, w sumie to nie jest do tego żeby sobie dyskutować a jedynie "pomagać".
Inaczej było jak jechałem i tylko ja i Emil mieliśmy interkomu to można było gadać w kółko.
Ogólnie pomysł dobry ale nie na takie wyjazdy.
Sprzedajcie później swój pomysł z CB
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son