Kupię Outlandera 650 lub 800

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Bombardier / Can-am
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Re: Kupię Outlandera 650 lub 800

Post autor: DKfan » śr 03 cze, 2015

oolsztyniak pisze:To, że Jacek od razu wszystko wrzuca do złego wora to taka jego "zaleta" - nie kieruj się tylko jego opinią bo masz przecież swój rozum ;)
Łukasz ja mu mogę napisać że najlepsze quady to Can-amy kupuj będziesz zadowolony. Uśmieszki, śmieszne mordki, :I love CAN-AM:

Ale chyba od tego jest właśnie forum żeby komuś kto nie ma wiedzy na temat danego pojazdu tą wiedzę udostępnić. W tym przypadku lepiej żeby miał świadomość jakie mogą być konsekwencje i omijał szerokim łukiem roczniki wysokiego ryzyka.
Nie rozumiem po co mi jakąś łatkę tutaj przypinasz, ma to mnie zniechęcić do pisania o negatywnych stronach pojazdu, mam pisać tylko o pozytywnych?
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Quad:: CanAm 800XT - była CFka X8, Keeway 300 GTX, Honda
Imię: Sławek
Kontakt:

Post autor: Zmora1966 » śr 03 cze, 2015

DKfan pisze: mam pisać tylko o pozytywnych?
Nie ..z ciekawością czytam twoje analizy... poważnie..

PS. Pozytywów mamy dość o XXC :wyśmiewacz: (to był żart - zaznaczam żeby nie było znowu opatrznie zrozumiane ) :)
Zmora
www.quadowagrupapoludnie.pl
www.sqgp.pl

:I love QUADOWA GRUPA POŁUDNIE:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » śr 03 cze, 2015

A gdzie tam Jacku, pisz i takie i takie, zresztą pisz co chcesz.

Ale jakby czytać i kierować się tylko opiniami ... To wielu z nas w ogóle nie kupiłoby quada.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » śr 03 cze, 2015

Zmora1966 pisze: PS. Pozytywów mamy dość o XXC :wyśmiewacz: (to był żart - zaznaczam żeby nie było znowu opatrznie zrozumiane ) :)
Bo to przyjemny quadzik, ma mało wad również dzięki temu że to był ostatni rok produkcji ramy G1 więc wszystko było doszlifowane. Co mu można zarzucić to tylko słaba ramę i bardzo agresywne sprzęgło. Oczywiście inne wady też są ale są tożsame ze wszystkimi innymi quadami.
oolsztyniak pisze:A gdzie tam Jacku, pisz i takie i takie, zresztą pisz co chcesz.

Ale jakby czytać i kierować się tylko opiniami ... To wielu z nas w ogóle nie kupiłoby quada.
Osoby które zaczynają przygodę z quadem mogłyby się zrazić ale ktoś kto już jest zarażony raczej się nie zraża. W przypadku nowych quadów wybór zależy od zasobności portfela i preferencji w przypadku używanych dochodzą do tego użytkowanie poprzednich włąścicieli i wady fabryczne. Wolę wypisać ich cąła listę bo z kupowaniem niestety tak jest że jak sie nam coś spodoba to ciężko zachować zimną krew. Sam wiesz jak było z zakupem Heniusia, stracił dużo nerwów i kasy. Ja sam miałem obróconą panewkę na wale w 800R, obyło się bez strat ale gdyby tak się trafiło Czarkowi czy komuś innemu to by go sczyściło na 6-10tys.

W kwesti Can-amów wychodzę z założenia że jeżlei komuś na to budzet pozwala lepiej w ogóle nie interesować się egzemplarzami ponizej 2009roku.
Niestety nawet dokłądne sprawdzenie może nie dać rezultatu bo jeżeli sprzęt miał przytarty wał i zrobiony remont "na sztukę" czyli szlif wału i panewki nad-wymiary to słychać go nie bedzie a rozleci się za 500-1000km. Wał w 800 jest płytko utwardzany, szlif zdejmuje to utwardzenie i dalej nie muszę się rozpisywać.
No właśnie znów się rozpisałem.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Robsson
Quad:: canam

Post autor: Robsson » śr 03 cze, 2015

DKfan pisze: .....No właśnie znów się rozpisałem.
Kopalnia wiedzy... :oklaski:
V2.....sound of madness :twisted:

Awatar użytkownika
Czoper
Quad:: can am outlander XTP 1000
Imię: Piotr

Post autor: Czoper » śr 03 cze, 2015

Heniuś miał bardzo duże ............ciśnienie na kupno ........... ale quad teraz jest naprawdę cacy , a Heniuś śmiga na nówce sztuce już
Wolność każdego Człowieka jest wartością nadrzędną......
<www.atvmoto.pl>

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

:załamka:
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » śr 03 cze, 2015

oolsztyniak pisze:To, że Jacek od razu wszystko wrzuca do złego wora to taka jego "zaleta" - nie kieruj się tylko jego opinią bo masz przecież swój rozum ;)
I właśnie za to należy się Jackowi duży Jonny Walker, ale to po zakupie.

Słodzenia mam już dość przez sprzedawców. Jednego na koniec zapytałem się wprost. Cytuję: "Do czego k...służy quad, skoro nie można nim jeździć po wodzie?" I na tym rozmowa się skończyła bo nie wiedział co powiedzieć.
Pomijając fakt, że jest jeden z największych sprzedawców i serwisantów CF MOTO w Polsce, to pierd.. takie głupoty, że nie chciało się słuchać.

Dlatego też słowa Jacka znaczą dla mnie bardzo dużo.

Właśnie ten gość od 800 z 2006 co miała ok.1100 km przebiegu (miałem dzisiaj jechać to obejrzeć) stwierdził, że jednak nie sprzedaje. Dziwne.

Ten od zamiany - sprzedaje ktoś za kogoś i jest z tego tylko pier********

Szukam dalej.................. A jak znajdę to podeślę do weryfikacji

Awatar użytkownika
Zmora1966
Quadowa Grupa Południe
Kontakt:

weź Brutka od Paulusa...sprzedaje
Zmora
www.sqgp.pl

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » śr 03 cze, 2015

1.post
Warunek - musi być 2 -osobowy a takie produkuje tylko can am i chińczycy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bombardier / Can-am”