Kupię Outlandera 650 lub 800

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Bombardier / Can-am
Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Re: Kupię Outlandera 650 lub 800

Post autor: oolsztyniak » wt 22 wrz, 2015

Akurat ten przewala się już jakiś czas na OLX, widziałem go jakiś czas temu.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

szymoneski

Post autor: szymoneski » wt 22 wrz, 2015

Kompletnie nie znam się na quadach, planowałem sprawdzić go w jakimś serwisie zajmującym się quadami, chyba to opłacalna inwestycja :)

Jeżeli przewala się na OLX jakiś czas, to prawdopodobnie coś jest na rzeczy.

a co powiecie na to:
http://allegro.pl/show_item.php?item=56 ... c8bb6a98ef

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » wt 22 wrz, 2015

Co do sprawdzenia w serwisie, to zapoznaj się z tymi opiniami

http://quadzik.pl/forum/warsztaty-serwisow-i-dilerzy-cfek-dyskusja-t12256-75.html
Tyczy się to nie tylko CF-ek
Jak chciałem kupić Can Ama to rozmowa na serwisie była inna niż jak kupiłem używanego i chciałem dokonać przeglądu.

Co do tego XMR-a, to cena netto (jak chcesz fakturę) - bardzo dobra, ale czy można go zarejestrować? (nie doczytałem)

szymoneski

http://olx.pl/oferta/can-am-outlander-8 ... 28d2a241f4

600 km w takim roczniku, na ile jest to prawdopodobne?

Dużo na OLX jest quadów z przebiegiem poniżej 1000 km, szczególnie polarisy i can-amy, podejrzane.

Awatar użytkownika
DKfan
Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
Imię: Jacek

Post autor: DKfan » wt 22 wrz, 2015

Ten quad od wielu miesięcy nie chce się sprzedać i defiluje na allegro i olx. Cena nieadekwatna do wartości to cena za którą można kupić zadbanego Outlandera XXC z tego samego rocznika, czyli średnio rzecz biorąc quada o jakieś 3 klasy lepszego.

Quady z tych roczników mają co najmniej 4-5tys km a jeżeli są sprowadzone z zachodu to 10tys km+ co nie jest niczym niezwykłym bo tam przebieg Can-ama rzedu 20-30 tys km nikogo nie szokuje. Tylko u nas dziwnie topnieje. Dla przypomnienia BRP przewiduje wymianę oleju w skrzyni co 6tys.km. i przewiduje że będzie ich kilka a nie pierwsza i ostatnia.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

szymoneski

oolsztyniak pisze:Akurat ten przewala się już jakiś czas na OLX, widziałem go jakiś czas temu.
Pamiętasz może jak długo? prawdopodobnie będę jechał go oglądać, mam bardzo blisko.
Jakieś rady na co zwrócić uwagę?

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » wt 22 wrz, 2015

Dzizas....chyba trzeba przykleić temat na co zwracać uwagę w Can-amie.

W mega skrócie.
Rama gdzie się da, szczególnie przy górnych mocowaniach amortyzatorów.
Silnik czy nie słychać stukania jakby klepania, może być spowodowane wyrobionymi "pinezkami" w wariatorze ale też tak samo brzmi zacierająca się panewka na wale i sworzeń tłoka. Dla pewności zagrzać silnik aż do włączenia wiatraka, nie dać mu wychłodzić silnika tylko od razu zgasić z kluczyka i błyskawicznie odpalić ponownie. Nie może kręcić nawet odrobinę wolniej niż na zimno, jeżeli rozrusznik kręci jakby miał nieco pradu mniej to panewki zacierają się na wale. Przejechać quadem, dać mu parę razy ognia, zdjąć pokrywę filtra, wyjąć go, wsadzić łapę do środka airboxa i pomacać czy nie ma śladów oleju, jak są to uszczelniacze do roboty.
Luzy na kolumnie kierownicy, poruszać przód tył czy w górnym trzymaniu nie ma luzu. Podnieść na podnośnik i sprawdzić luzy na kołach.
To takie najbardziej ogólne sprawdzenie.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad

Awatar użytkownika
Ikar
Quad:: Honda xxc
Imię: Artur

Post autor: Ikar » śr 23 wrz, 2015

Wykręcić bagnet oleju, dać gazu, jak wypluje to silnik do roboty
Ozo Drapers Squad

Awatar użytkownika
Cj_cezar
Quad:: CF Moto 550, Outlander 800
Imię: Cezary

Post autor: Cj_cezar » śr 23 wrz, 2015

DKfan pisze:Dzizas....chyba trzeba przykleić temat na co zwracać uwagę w Can-amie.

W mega skrócie.
Rama gdzie się da, szczególnie przy górnych mocowaniach amortyzatorów.
Silnik czy nie słychać stukania jakby klepania, może być spowodowane wyrobionymi "pinezkami" w wariatorze ale też tak samo brzmi zacierająca się panewka na wale i sworzeń tłoka. Dla pewności zagrzać silnik aż do włączenia wiatraka, nie dać mu wychłodzić silnika tylko od razu zgasić z kluczyka i błyskawicznie odpalić ponownie. Nie może kręcić nawet odrobinę wolniej niż na zimno, jeżeli rozrusznik kręci jakby miał nieco pradu mniej to panewki zacierają się na wale. Przejechać quadem, dać mu parę razy ognia, zdjąć pokrywę filtra, wyjąć go, wsadzić łapę do środka airboxa i pomacać czy nie ma śladów oleju, jak są to uszczelniacze do roboty.
Luzy na kolumnie kierownicy, poruszać przód tył czy w górnym trzymaniu nie ma luzu. Podnieść na podnośnik i sprawdzić luzy na kołach.
To takie najbardziej ogólne sprawdzenie.
W mega skrócie:
Jacek to samo tłumaczyłeś mi już wcześniej w tym temacie ;)

Awatar użytkownika
DKfan

Post autor: DKfan » śr 23 wrz, 2015

Dla tego proponuję żeby takie info przykleić, bo co kilka tygodni pisze się to samo bo zainteresowanym nie chce się poszukać, przeczytać podobnego tematu.
M&M sQuad

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bombardier / Can-am”