KINGWAY ALPINUS 250HMR PLZ odpiszcie...

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
Suroo
Kontakt:

KINGWAY ALPINUS 250HMR PLZ odpiszcie...

Post autor: Suroo » pn 02 cze, 2008

Witam wszystkich... Chciałbym kupic wlasnie tego quada kingway alpinus 250HMR i prosze o rade jest to fajny quad i nawet szybki czy sie opłaca?... niechce zeby ktos mi odpisywal ze to chinski zlom czy cos takiego bo to mnie wkur*ia... niemacie chinskich quadów to po h*j sie o nich wyrazacie ze to złomy?
QUAD MA BYĆ NOWY! namowiłem rodziców i chcą kupic na raty wiec musi byc nowy i do 9000zl...

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » pn 02 cze, 2008

1. POWITALNIA!!!!!!!!!!!!!! :kłótnia:
2. Łacina podwórkowa nie jest najepszym sposobem na wyrażanie swoich poglądów. Kultury trochę człowieku.
3. Skoro nie akceptujesz prawdy odnośnie chinoli to po co prosisz o wyrażenie zdania?
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pn 02 cze, 2008

Suroo przede wszystkim spokojniej i zmień słownik... Na miły początek zapraszam do działui Przywitaj się z nami Quadzikowcami...
Póki co quadowa emeryturka :)

Suroo
Kontakt:

Post autor: Suroo » wt 03 cze, 2008

dobra srry za to slownictwo... no ale troche mnie ponioslo jak przeczytalem co niekturzy pisza o chinskich quadach choc takich niemaja...
wiem ze sa gorsze od Yamahy czy Suzuki no ale mnie niestac na takie cuda;D i dlatego chce kupic chinskiego, moj kumpel ma Kingway Bashana 200 i dobrze mu sie spisuje jak narazie niema znim problemu i dlatego sie troche dziwie jak czytam co niekturzy piszą...
A może Kingway jest w miare dobry... bo te co nawet firmy niemaja na Allegro jest pelno to moze te sa Gowniane co? :P

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » wt 03 cze, 2008

Suroo, większość osób na forum zaczynała od chinoli, a że teraz mają Hondę czy Yamahę to dlatego, że przekonali się na własnej skórze, że chinol to szajs (z małymi wyjątkami np. Linhay). Niestety firma Kingway należy do tej gorszej części. Są to te same, słabej jakości chińczyki co no-name na aledrogo tylko z naklejką Kingway. Zapewne i tak kupisz tego quada i najdalej za pół roku będziesz wyklinał na czym świat stoi i przekonywał każdego żeby tego g... nie kupywał. Pozdrawiam i życzę rozsądnego wyboru.
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
djmp9
Quad:: www.minikoparkawroclaw.pl
Imię: www.minikoparka.hekko.pl
Kontakt:

Post autor: djmp9 » wt 03 cze, 2008

za 9 tys kup cos markowego.. przecież uzywany sprzet tez mozesz zabrać na raty
HONDA RINCON 650 2005 r
ITP T7 12' + ITP Mud Lite XTR 26'

HONDA RANCHER 400 4x4 2004 r

Suroo
Kontakt:

Nom widzialem Kingwaya Linhai ale ja chce sportowego quada... a nieznasz innych quadow chinskich ktore sa wmiare dobre?? a djmp9 jak znasz takie miejsce gdzie sprzedaja uzywane markowe quady na raty to daj znac :)

Awatar użytkownika
BadAmstaff
Kontakt:

Post autor: BadAmstaff » wt 03 cze, 2008

Nie ma quadów chińskich dobrych jakościowo. Kup crossa za 9tys. to wyrwiesz naprawdę eXtra sprzęt Honde CRF 250 2000+ spokojnie i to dobrze zrobioną.
Bomba Atomowa 800 Zamienie GRIZZLY 700 EPS 2007 rok SALON POLSKA jeszcze 1 rok gwarancji na CAN-AM RENEGADE 800

Awatar użytkownika
szyka666

Post autor: szyka666 » wt 03 cze, 2008

Do 9 tys znajdziesz używanego LS'a 250, Yamahe Blaster 200, Yamahe Warrior 350 zresztą też
Czerwona Honda Rancher 350 ES 4x4 - i styka bo musi ;P :I love HONDA: :I love HONDA:

Suroo
Kontakt:

Nom wiem, ale na Raty musze kupic wiec raczej nieda rady używanego LS'a :(
Ale co myslicie ze chinczyk nieprzetrwa z 2 lata?? bo ogólnie bede nim jezdzil na działce w wakacje i w weekendy :P moze przez te 2 lata uzbieram i kupie nowego LS'a :lol:

to wlasnie ten quad -> http://moto.allegro.pl/item376515585_ki ... atisy.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”