Kawasaki KVF 360 Nie odpala !!

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
west101

Kawasaki KVF 360 Nie odpala !!

Post autor: west101 » pt 14 maja, 2010

Witam mam taki problem , wczoraj normalnie odpalilem quada na starter bez zadnego problemu odrazu odpalil. Quad pochodzil okolo 30minut poczym dodalem gazu i po chwili zgasl mi. W baku mialem malo paliwa wiec zajrzalem do baku i bylo sucho , wiec pojechalem po paliwo zalalem paliwo. Po czym probuje odpalic na starter a starter wogole nie lapie nic sie nie dzieje i nie kreci na szarpak tez niechcial mi odpalic. Objawy sa takie ze wszystkie kontrolki sie pala , klakson dziala gdy wciskam hamulec swiatla z tylu sie zapalaja , ale niemam swiatel z przodu niechca sie palic i starter wogole nie lapie. Pierwsze co sprawdzilem bezpieczniki to jeden sie wypalil wiec wymienilem na nowy , ale to nic niedalo. Sprawdzilem czy jest iskra na swiecy , ale jej niema. Co to moze byc za przyczyna? jak najlepiej to sprawdzic?

Awatar użytkownika
maxior145
Quad:: Honda TRX400ex , Yamaha G660
Imię: Maksymilian

Re: Kawasaki KVF 360 Nie odpala !!

Post autor: maxior145 » wt 08 cze, 2010

Miałem podobnie w hondzie trx 400 ex , rano wstaje chcę zapalić i zero odzewu . Wymiana świecy na nową powinna załatwić sprawę . ;)

NAJSSS
Quad:: KAWASAKI KLF 300 4x4
Imię: Beni

Re: Kawasaki KVF 360 Nie odpala !!

Post autor: NAJSSS » śr 09 cze, 2010

zobacz czy masz podłączoną masę do akusia :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”