Witam
Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej na temat quada kawasaki ksf 250
Mam okazje go kupić z 2002 r za cenę ok 7000 tyś w stanie bardzo dobrym.
Warto kupować takiego quada? Da radę sobie w terenie ? Ile mnie więcej pojedzie i czy ma wystarczająco mocy aby pojeździć sobie w terenie ?? I będzie mi służył czy będę musiał go naprawiać ?
Jakie są wasze opinie na temat tego quada
Z góry dzięki za odpowiedzi
Pozdrawiam
Kawasaki KSF 250
-
Kilka tygodni temu kupiłem taką właśnie gadzinkę, tyle, że z 2000 roku. Narazie nie mogę Ci wiele powiedzieć, ponieważ maszyna jest u mechanika (wymiana zużytej części, nic takiego), ale kilka razy udało mi się poszaleć. Jak na pierwszego quada dla osoby dorosłej mocy w zupełności wystarczy, chyba, że ktoś jest szalony... no to wiadomo. Czy warto? Jeśli nie znasz się na quadach, to obowiązkowo pytaj osób w temacie. Wiem, że to banał, ale lepiej zapytać 10 osób, niż później żałować. Jeśli sprzęt rzeczywiście nie wymaga wkłady finansowego i jest zadbany, to wydaje mi się, że warto... Mechanik powiedział mi, że jest kłopot z nabyciem części do mojego quada (rok 2000), więc nie wiem jak wyglądałoby to z twoim rocznikiem. Z drugiej strony, podobno (nie dam głowy uciąć sobie) większość części jest standardowa i pasują części od innych modeli motocykli Kawasaki, o pojemności 250 rzecz jasna:). Co do prędkości to nie umiem Ci powiedzieć, bo jako początkujący dotarłem do biegu nr 4 i troszkę zwolniłem:) Wydaje mi się, że około 70 km/h pojedzie... kiedyś sprawdzę:)
Na pewno lepsza starsza Kawa od nowego chińczyka, ale to w innym dziale tego forum...
Pozdrawiam
Na pewno lepsza starsza Kawa od nowego chińczyka, ale to w innym dziale tego forum...
Pozdrawiam