Kamera Contour aktualizacja softu.
- LEJEK
- Quad:: G700 2014 EPS WTHC ZIELONA
- Imię: Tomek
Re: Kamera Contour aktualizacja softu.
jest jeden trik, ale to nic dobrego. Ustawiasz wszystko bardziej na kręcenie o zmroku i w pomieszczeniach, lecz materiał ze słońca masz prześwietlony czyli większość materiału....
Potem wrzucasz to do programu i przyciemniasz, ale zawsze to już nie to co powinno być.....
Potem wrzucasz to do programu i przyciemniasz, ale zawsze to już nie to co powinno być.....
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
- jarecki13
- Quad:: TraktoReX 680 :)
- Imię: Jarek
Dokładnie tak samo myślałem aby zrobić tak jak piszesz a potem obrobić programem ale za dużo zabawy z tym i się nie chce.
- LEJEK
Firma Contour upadła - ponoć.....
Tomek- LEJEK - LTD 2014, Atomowa INTEGRACJA 1+2, W.I.L. Albania Adwenture 2014, Lejkowa Ekspedycja ADRIA 2015, ciekawe plany na 2016......
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Z informacji od polskiego importera kamer Contour wiem póki co tyle, że były małe zawirowania w firmie w Stanach, ale to chodzi o zmianę właściciela marki. Nowy właściciel nie będzie już wznawiał produkcji ROAM2 i C+2. Importer nie posiada jeszcze informacji odnośnie terminu wejścia ROAM3 i C+3 do sprzedaży i dokładnych parametrów technicznych.LEJEK pisze:Firma Contour upadła - ponoć.....
Miejmy nadzieję, że "na dniach" się to zmieni...
Póki co quadowa emeryturka :)
- LEJEK
Dobrze by było, jak by dalej działali . Robią porządny sprzęt i szkoda by było na tym zaprzestać......
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
dobrze by było gdyby części do tych kamer produkowali, bo jak zrobi się rysa na obiektywie ( w roam2) to kamera do śmieci...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
Witam
Zakupiłem sobie kamerkę Contour Roam 2 i mam problem. Polega on na tym że po nakręceniu filmu ( bez względu na to czy kręcę 10 sekund czy 5 minut ) jak od razu chcę nakręcić kolejny to zapala się na chwilę czerwona kontrolka karty pamięci i kamerka piszczy. Sprawdziłem, kamera przez jakiś czas nagrywa i słychać te piski po czym się wyłącza. Problem ustaje gdy po każdorazowym nakręceniu filmu naciskam guzik STATUS z tyłu ( ale nie wyobrażam sobie robić to każdorazowo podczas jazdy ). Czy macie pomysł co jest grane? Próbowałem 2 razy formatować kartę, ale problem nie ustaje... ( karta SanDisk 32GB, 30MB/s, Micro SD HC1 ).
Pozdrawiam
G.
Zakupiłem sobie kamerkę Contour Roam 2 i mam problem. Polega on na tym że po nakręceniu filmu ( bez względu na to czy kręcę 10 sekund czy 5 minut ) jak od razu chcę nakręcić kolejny to zapala się na chwilę czerwona kontrolka karty pamięci i kamerka piszczy. Sprawdziłem, kamera przez jakiś czas nagrywa i słychać te piski po czym się wyłącza. Problem ustaje gdy po każdorazowym nakręceniu filmu naciskam guzik STATUS z tyłu ( ale nie wyobrażam sobie robić to każdorazowo podczas jazdy ). Czy macie pomysł co jest grane? Próbowałem 2 razy formatować kartę, ale problem nie ustaje... ( karta SanDisk 32GB, 30MB/s, Micro SD HC1 ).
Pozdrawiam
G.
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
A możesz sprawdzić na innej karcie ?
Bo może niekoniecznie wina leży po stronie karty.
Bo może niekoniecznie wina leży po stronie karty.
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Sprawdz klase karty, musi byc 10 przy nowych jest oznaczenie "I". Nie wiem czy contour czyta najnowsze karty. Włóż jakas starszą bo sa na rynku teraz nowe typy. Zawsze na poczatku uzytkowania trzeba zrobic format z kamery a nie z komputera.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Ta klasa 10 to też różnie bywa.
Ja do GPH3 kupiłem taką kartę i zawieszała mi kamerę a była klasy 10
Jak kupiłem kolejną tyle, że Sandisc i też klasy 10 to chodzi elegancko.
Czemu trzeba zrobić format z kamery a nie z komputera? Co to zmieni?
Ja do GPH3 kupiłem taką kartę i zawieszała mi kamerę a była klasy 10
Jak kupiłem kolejną tyle, że Sandisc i też klasy 10 to chodzi elegancko.
Czemu trzeba zrobić format z kamery a nie z komputera? Co to zmieni?
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son