jazda po polach i problem
jazda po polach i problem
Witam
Szanowni koledzy mam pytanie.Mianowicie brat jeździł qadem po lesie nie mając prawa jazdy zatrzymało go 3 pjanych gości i zdewastowali mu qada.Sprawa trafiła na policje brat dostał mandat za wjazd do lasu.Czy może mieć również jakieś nie przyjemnośći ze po drogach polnych i polach jeździł qadem bez prawa jazdy?
Szanowni koledzy mam pytanie.Mianowicie brat jeździł qadem po lesie nie mając prawa jazdy zatrzymało go 3 pjanych gości i zdewastowali mu qada.Sprawa trafiła na policje brat dostał mandat za wjazd do lasu.Czy może mieć również jakieś nie przyjemnośći ze po drogach polnych i polach jeździł qadem bez prawa jazdy?
Re: jazda po polach i problem
No jasne że może. No chyba że to był teren prywatny zamknięty.
Powiedzmy że pole prywatne.To mam rozumieć zeby móc nawet jeździć qadem po polnej drodze która nie jest zaliczane do użytkowych lub żwirowni potrzebne jest i tak prawo jazdy?
Jeśli pole jego albo miał zezwolenie właściciela pola to ok, jeśli wjechał na pole bez wiedzy właściciela to może mieć dodatkowo niszczenie mienia. A z polną drogą o może być różnie. Zależy czy to droga publiczna gruntowa czy na przykład przejazd przez pole wydzielony z prywatnej działki.
droga między polami o to wygląda tak że po każdej stronie pole a między nimi droga by można wjechać na pole
Ale to zależy co to za droga. Trzeba by było sprawdzić do kogo droga należy i tyle.