Jakiego QUADA kupić? musi być uniwersalny!
Re: Jakiego QUADA kupić? musi być uniwersalny!
@ma-wi , masz racje, 15-20 litrów to nie jest dużo jak 2 wypady. Myślę, że za niedługo KFX 700 bedzie mój. Jeszcze jedno pytanie do ma-wi, ile wyciąga ci max Kawa (km/h) ?
Kolego masz nielimitowany budżet na quada a nie masz kasy na benzynę ? Albo sobie jaja z nas robisz albo poważnie się zastanów nad kupnem maszynki !! 10 litrów to nic w przypadku poważniejszej awarii sprzętu. Sam pasek to koszt przewyższający 400 zł !
Ozo Drapers Squad
Kolego! Nie robie sobie z was jaj. Quada dostaję "za darmo" ( ja za niego nie płace , dostaje od dziadka bogatego) więc na Quada budżet nielimitowany! Benzyny mi nie kupi! Oczywiście nie mówie, że nie mam wgl kasy itp. Stać mnie na benzyne, ale na dłuższą mete niewiem czy tak wyrobie. Staram sie wybrać jak najlepiej! Niechce żeby palił masakrycznie dużo i niechce żeby był awaryjny! Wiem, że awarii sie nie da przewidziec, ale niektóre quady mają skłonność do niektórych awarii itp (np przegrzewanie drugiego cylindra w kawa, co prawda nie jest do duża "awaria")
Tak więc ponawiam pytanie:
Znacie jakiegoś w miare dobrego Quada spalanie max 10l , pojemność minimum 450, moc minimum 40km?
Tak więc ponawiam pytanie:
Znacie jakiegoś w miare dobrego Quada spalanie max 10l , pojemność minimum 450, moc minimum 40km?
Przegrzewanie drugiego cylindra nie jest "dużą" awarią ? Doprawdy sądzisz, że stan który może doprowadzić do poważnego remontu zarówno góry jak i dołu silnika to błahostka ? No to bardzo ciekawe.
Co do Twojego pytania - nie ma takiego quada.
Co do Twojego pytania - nie ma takiego quada.
Ozo Drapers Squad
Wklejam cytat: "Co do przegrzewajacego sie drugiego cylindra wystarczy po kazdej jezdzie przeplukac chlodnice i po problemie." - ma-wi
Nie wiem czy mam wierzyć na słowo, ale jeśli jest to prawda to po kłopocie prawda?
Nie wiem czy mam wierzyć na słowo, ale jeśli jest to prawda to po kłopocie prawda?
Jakby jeszcze tak było, w najczarniejszym scenariuszu zatrzesz cały silnik.
Ozo Drapers Squad
No to tu rzeczywiście lipa ._. Jest jakaś rada na te przegrzewanie?
Dbać dbać o tę chłodnicę i zainstalować czujnik temperatury cieczy
Ozo Drapers Squad
Dzieki za rade
A jaki jest koszt czujnika, i co najważniejsze - gdzie go moge kupić?

Przejrzałem dużą część forum i chciałbym zadać nowe pytania 
Szkukam quada na "lekki teren" i szutr... ( lekki teren czyli 4x4 nie bedzie konieczne, bo 2x4 da rade) Zastanawiałem sie nad 700, bo 450 są dość małe, a ja potrzebuje większego.
Była już mowa o kfx700 i o trx700, i nad tymi quadami się zastanawiam, bo innych spełniających moje oczekiwania chyba nie ma (nie chce reni)
Tak więc zostawmy sprawę skrzyni biegów, a przejdźmy do innych wad i zalet
Honda jest ponoć mniejsza od Kawy, lecz dużo mniej awaryjna - tyle wiem
Jeszcze jest ktoś kto może mi powiedzieć coś o tych Quadach?

Szkukam quada na "lekki teren" i szutr... ( lekki teren czyli 4x4 nie bedzie konieczne, bo 2x4 da rade) Zastanawiałem sie nad 700, bo 450 są dość małe, a ja potrzebuje większego.
Była już mowa o kfx700 i o trx700, i nad tymi quadami się zastanawiam, bo innych spełniających moje oczekiwania chyba nie ma (nie chce reni)
Tak więc zostawmy sprawę skrzyni biegów, a przejdźmy do innych wad i zalet
Honda jest ponoć mniejsza od Kawy, lecz dużo mniej awaryjna - tyle wiem
Jeszcze jest ktoś kto może mi powiedzieć coś o tych Quadach?