Jakiego quada do 30000 zł wybrać??

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
JohnyBi
Quad:: Suzuki Reiger 400

Jakiego quada do 30000 zł wybrać??

Post autor: JohnyBi » wt 13 lis, 2012

Witam,
jestem zainteresowany kupnem quada, jednak nie mam jeszcze wybranego modelu. Zastanawiam się nad Kymco mxu500 irs. Czy będzie to dobry wybór?? Quad ma służyć głównie do odśnieżania śniegu z posesji oraz to jazdy w terenie. Najlepiej by było gdyby był nowy :)

Awatar użytkownika
Buczek
Quad:: Yamaha YFZ450
Imię: Krzysztof

Re: Jakiego quada do 30000 zł wybrać??

Post autor: Buczek » wt 13 lis, 2012

Bdb quad, praktycznie bezawaryjny, jedyne co trzeba w nim robić to wymieniać olej:)
Oczywiście jeszcze wymieniać filtr:)
Bardzo solidny, jedyne co jest niedopracowane to skrzynie- do wymiany po 60-70 motogodzinach
Only Yamaha
Buczek #262

Awatar użytkownika
wacoQ
Quad:: Przerwa techniczna :)
Imię: waco

Re: Jakiego quada do 30000 zł wybrać??

Post autor: wacoQ » śr 14 lis, 2012

Nie no bez przesady, Kymco to nie lider w ATV :D żaden quad nie jest bez awaryjny :!: Co do tego modelu, mogę powiedzieć tyle:
Całkiem fajna zabawka, w wersji podstawowej daję rade w terenie i na zwykłej przejażdżce.
Co do wcześniej wspomnianej skrzyni, trudno powiedzieć, wydaje mi się że to zależy od chęć ludków którzy składają quada :D ogólnie ja użytkuje w szerokim tego słowa znaczeniu, od wyskoku do sklepu, po pływanie po korek paliwa i jestem zadowolony....

...ma swoje zalety i wady ale nie jednemu "Gryzlakowi", "KQ" czy nawet "Rinconowi" udowodniło że jest godnym rywalem 8)

Podsumowując :
Jeśli będziesz odśnieżał głównie teren posesji i robił wyskoki polatać po wertepach to POLECAM na 100%. Jednak jak szukasz wrażeń lub ciągnie Ciebie na rajdy przeprawowe to jednak musisz zainwestować jeszcze 30PLN :D
Ja również kierowałem się podobnymi wytycznymi (może być trochę słabszy ale nowy) resztę mojej przygody z moją Quadziną znajdziesz w linku w podpisie :D

pozdro

Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy :ok:

●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”