Jaki quad dla dużego chłopa?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
durro
Quad:: Chce kupić.
Imię: Grzegorz

Jaki quad dla dużego chłopa?

Post autor: durro » pn 08 lip, 2013

Witam.
Od razu powiem szczerze o co chodzi, i jaki mam problem.

Poszukuję quada dla siebie do ceny ok. 11 tyś zł. (plus minus max 2 tyś. zł.), niby sprawa prosta, ale problem jest taki, że mam: 193 cm wzrostu oraz 110kg wagi, i dość szerokie ramiona, i nie chciałbym na quadzie wyglądać jakbym ukradł dziecku z komunii jeżdżąc na nim. Dlatego, zależy mi na czymś dużym oraz wytrzymałym. Będzie to mój pierwszy quad. Pojazd musi mieć wszystkie homologacje to odpowiedniej jazdy po mieście (tak aby policji się nie narazić i nie płacić mandatów).

Głównie użytkowałbym go do jazdy do pracy (czyli jazda po terenie zabudowanym, miejskim, droga, ulica itp), oraz po terenie górzystym, jakieś małe górki, wzniesienia, czasem błotko, lekka rzeczka, lasy.

Czekam na jakieś propozycje dokładnych marek oraz modeli, bo nie wiem kompletnie za czym się rozglądać, nie wiem czy w ogóle coś odpowiedniego znajdę.

Z góry dzięki za odpowiedź,
pozdrawiam.
Grzegorz.

P.S
Znalazłem inny temat podobny do moje, ale tam inny użytkownik miał podobny problem z tym, że był o wiele niższy ode mnie, a nazwał się dużym chłopem, także nie wiem co będzie ze mną, mam nadzieje, że cos uda się poszukać dla mnie odpowiedniego i będę mógł już w sposób realny i fizyczny zasilić grono fanów quadów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”