jak zarejstrowac quada zprowadzonego z usa

Gdzie jeździć, wyposażenie ridera, wyposażenie atv-ki, rejestracja, import quadów, przepisy prawne, prawo jazdy, nawigacja...
ODPOWIEDZ
Gracek
Kontakt:

jak zarejstrowac quada zprowadzonego z usa

Post autor: Gracek » śr 02 sie, 2006

Witam chcialbym zarejstrowac quada z usa kupiony w salonie mam przeprowadzone badanie techniczne mozna rejstrowac jako motocykl 2 osobowy posiadam vakture fat marżę certyfikat z usa odprawe celna ale nie posiadam orginalnego rachunku i polskiej chomologacji.moze ktos wie jak to zrobic chetnie zlece komus kto by go zarejstrował za odplata.pozdrawiam

jackd1234
Kontakt:

czesc

Post autor: jackd1234 » pt 03 lis, 2006

Czesc

napisz prosze co oplacales jak sprowadziles quada z USA czy placiles VAT 22 % .
dzieki z gory
pozdro

Raczy
Kontakt:

Post autor: Raczy » pn 16 kwie, 2007

ja tez prosze o wiecej informacji jak sprowadziles quada jak z clem itd..

Awatar użytkownika
Max
Kontakt:

Re: jak zarejstrowac quada zprowadzonego z usa

Post autor: Max » wt 17 kwie, 2007

Gracek napisał: Witam chcialbym zarejstrowac quada z usa kupiony w salonie mam przeprowadzone badanie techniczne mozna rejstrowac jako motocykl 2 osobowy posiadam vakture fat marżę certyfikat z usa odprawe celna ale nie posiadam orginalnego rachunku i polskiej chomologacji.moze ktos wie jak to zrobic chetnie zlece komus kto by go zarejstrował za odplata.pozdrawiam
Z tego co sie orientuje to jak kupiles w kraju i masz fv to nie musisz miec rachunku zakupu tam. Co do homologacji to w przypadku nowego quada musisz miec oswiadczenie importera o tym, ze sprowadzil tylko jedna sztuke takiego quada w ciagu roku... czyli np. ze sciagnal jednego Yamaha Grizzly 700 kolor camo i juz...
Ostatnio zmieniony wt 17 kwie, 2007 przez Max, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niezbędnik quadowca”