Wykryto narzędzie do blokowania reklam: Nasza stronie istnieje dzięki wyświetlaniu specjalnych treści dla użytkowników. Rozważ wyłączenie blokowania reklam.
Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
Witam wszystkich Dlatego na samym początku pragnę się przywitać bo na tym forum jestem tutaj świeżakiem ale damy sobie radę Mieszkam w borach tucholskich i kupiłem sobie bashana 200cc. Pierwsze co chciałem zrobić to wymienić olej w silniku odkręcam wlew a tam bagnet użarty (brak) a jaką długość ma wasz bagnet od wlewu oleju?i od ilu do ilu jest min i max. A tak w ogóle to ile wchodzi oleju do silnika i jakiego najlepiej używać dzięki i pozdro
siemano..
co do ilości oleju to 1,5 litra i w miarę szybko kup nowy bagnet bo jak wiadomo olej trzeba kontrolować tak często jak się tylko da.
co do jakiego oleju to nie wiem w jakiej kondycji jest Twój silnik ?....jeżeli jest w miarę świeży i nie zmęczony to najlepszy olej będzie syntetyczny np.mobil czy motul albo castrol
jeżeli silnik jest taki sobie to wlej mineralny ,tych samych firm
ok ...może z ilością się mylę ,ale tak jak już napisałem podstawa to kup nowy bagnet... a co do jakiego oleju,to musiał byś coś więcej na temat stanu silnika...żeby dobrze podpasować olej....
latas3987...chciałeś błysnąć ? co to znaczy lej syntetyk....czemu jesteś taki pewny ze może wlać syntetyk ?...bez zastanowienia to tylko w "GARDŁO" można lać i to też nie wszystko
jak wleje syntetyk do marnego silnika,albo do silnika który od dawna jeździ na minerale to sobie kłopotów narobi
Podsumowując wasze odpowiedzi wywnioskowałem że do moje Quada wchodzi 1l. dlatego wlewam litr MOBIL (mineralny ) gdyż nie wiem jaki olej lał poprzedni właściciel ?? Silnik na moje fachowe oko jest w średnim stanie Dzięki za wasze wspaniałe wsparcie i pozdrawiam.. a j jeśli mogę jeszcze raz ponaglam moje pytanie : Jaką długość ma wasz bagnet od wlewu oleju?i od ilu do ilu jest min i max.
hejka.Czy moge wlać normalny olej silnikowy?Tak jak do osobówek?Ach i jaki polecacie olej do automatycznej skrzyni quład ma rok i nie wiem co tam było wlane od nowosci