[YC] III RUNDA APPwPJQ YC2006
[YC] III RUNDA APPwPJQ YC2006
Witam forumowiczów
Z niecierpliwością oczekiwałem na podanie miejsca III eliminacji i się doczekałem... całe szczęście. To że miejsce znamy to już sukces ale że tydzień przed imprezą zmienia się termin to już niezły wynalazek...
zastanawiam się czy zmiana terminu wpłynie na frekwencję , ja mam duży problem z odblokowaniem sobie terminu 09-11, bo od kilku miesięcy ustawiłem sobie tak wszystko, aby być wolny na termin wiszący na stronie od kilku miesięcy. Niestety wpłyneło to też na decyzję kilku moich znajomych ( z 6 quadów 3 już nie jadą i nie wiadomo czy na tym to stanie ), jak wy zapatrujecie się na dopisanie obecnością???
Z niecierpliwością oczekiwałem na podanie miejsca III eliminacji i się doczekałem... całe szczęście. To że miejsce znamy to już sukces ale że tydzień przed imprezą zmienia się termin to już niezły wynalazek...
zastanawiam się czy zmiana terminu wpłynie na frekwencję , ja mam duży problem z odblokowaniem sobie terminu 09-11, bo od kilku miesięcy ustawiłem sobie tak wszystko, aby być wolny na termin wiszący na stronie od kilku miesięcy. Niestety wpłyneło to też na decyzję kilku moich znajomych ( z 6 quadów 3 już nie jadą i nie wiadomo czy na tym to stanie ), jak wy zapatrujecie się na dopisanie obecnością???
Ostatnio zmieniony wt 30 cze, 2009 przez klos, łącznie zmieniany 1 raz.
4x4
Nie zakładam że się nikt nie pojawi, tylko jest duże prawdopodobieństwo żę pewne składy sie wycofają, bo się zmieniają terminy. Oczywiście mam nadzieję że tak nie będzie, zakładając że uda mi się pojechać. Złoszcze się tylko że namawiałem osoby które miały być pierwszy raz i już był sukces 100% że jadą a tu niespodzianka ze zmianą terminu, zdaża się, pozwolenia, logistyka itd - tylko czemu nie było inf że termin może uledz zmianie. Koledzy z esoxa mogli o tym pomyśleć...
4x4
Witajcie, wielkimi krokami zbliża się termin ostatniej, finałowej rundy Pucharu 2006. Mamy nadzieję, że przygotowywanie maszyn idą pełną parą a duch bojowy z dnia na dzień rośnie w siłę. Pogoda sprawiła nam bardzo miłą niespodziankę, preparując teren do odpowiedniej konsystencji. Polarne temperatury ustąpiły miejsca jesiennym. Zapowiada się, więc całkiem przyjemnie mokro i błotniście. A oto garść ważnych, dodatkowych informacji o III Rundzie:
- planujemy trzy pętle o łącznej długości przekraczającej 100 km.
- na każdą pętle przypadać będzie oddzielna Karta Drogowa. Zdanie Karty z jednej pętli uprawnia do otrzymania materiałów nawigacyjnych na kolejną pętle.
- startować będziecie zgodnie z kolejnością zgłoszeń!!!. UWAGA: nie przyjmujemy zgłoszeń telefonicznych!!!.
- podstawę nawigacji stanowić będzie itinerer/roadbook uzupełniony o odcinki otaśmowane, koordynaty GPS oraz azymuty.
- pieczątki podzielone będą jak zwykle na PP (Próba Przejazdu) i PK (Próba Kontrolna), konkretne numery pieczątek przypisane będą do konkretnych pętli. Wstęplowanie numeru odpowiadającego innej pętli skutkuje niezaliczeniem pieczątki.
- na trasie znajdować się będą trzy PO (Próby Obserwowane) w tym jeden OS (Odcinek Specjalny).
- po każdej pętli podawane będą wyniki cząstkowe.
- zalecamy wyposażyć się dodatkowo w łopatę lub opracować inne rozwiązania korzystania z wyciągarki w sytuacji braku zaczepów dla liny lub wyciągania się bez elektrycznej wyciągarki.
- dla osób nieposiadających odbiornika GPS zalecamy wyposażyć się w kompas.
- przypominamy o konieczności dbałości o Kartę Drogową oraz o jeździe w kaskach pod groźbą dyskwalifikacji.
- planowane są min. dwa badania alkomatem: jedno na starcie, drugie lotne na trasie.
Dla przypomnienia i rozwiania wszelkich wątpliwości przedstawimy jeszcze raz Ramowy Program III Rundy:
czwartek 16.11.2006
14.00 - 22.00 rejestracja Uczestników
piątek 17.11.2006
7.30 – 8.30 rejestracja Uczestników
8.30 odprawa
9.00 start, otwarcie trasy
sobota 18.11.2006
20.00 zamknięcie trasy
21.00 ogłoszenie wyników, impreza
Baza i noclegi: http://www.esox.pl/yamahacup.htm
WAŻNE INFO IMPREZOWE!!!
Dla chętnych, w trakcie trwania imprezy zamykającej Puchar udostępniony będzie busik. Możecie przyjechać na imprezkę i jak przystało na zmęczonych twardzieli, napić się piwka bez stresu powrotu na podwójnym gazie. Nasi Gospodarze zapewniają nas, że busik będzie pobierał raczej symboliczne opłaty od osoby.
Jeżeli będziecie mieli do nas jeszcze jakieś pytania to proszę o kontakt elektroniczny lub telefoniczny. Chętnie odpowiem na wszystkie wątpliwości.
Pozdrawiam
Bartek Sołtys
- planujemy trzy pętle o łącznej długości przekraczającej 100 km.
- na każdą pętle przypadać będzie oddzielna Karta Drogowa. Zdanie Karty z jednej pętli uprawnia do otrzymania materiałów nawigacyjnych na kolejną pętle.
- startować będziecie zgodnie z kolejnością zgłoszeń!!!. UWAGA: nie przyjmujemy zgłoszeń telefonicznych!!!.
- podstawę nawigacji stanowić będzie itinerer/roadbook uzupełniony o odcinki otaśmowane, koordynaty GPS oraz azymuty.
- pieczątki podzielone będą jak zwykle na PP (Próba Przejazdu) i PK (Próba Kontrolna), konkretne numery pieczątek przypisane będą do konkretnych pętli. Wstęplowanie numeru odpowiadającego innej pętli skutkuje niezaliczeniem pieczątki.
- na trasie znajdować się będą trzy PO (Próby Obserwowane) w tym jeden OS (Odcinek Specjalny).
- po każdej pętli podawane będą wyniki cząstkowe.
- zalecamy wyposażyć się dodatkowo w łopatę lub opracować inne rozwiązania korzystania z wyciągarki w sytuacji braku zaczepów dla liny lub wyciągania się bez elektrycznej wyciągarki.
- dla osób nieposiadających odbiornika GPS zalecamy wyposażyć się w kompas.
- przypominamy o konieczności dbałości o Kartę Drogową oraz o jeździe w kaskach pod groźbą dyskwalifikacji.
- planowane są min. dwa badania alkomatem: jedno na starcie, drugie lotne na trasie.
Dla przypomnienia i rozwiania wszelkich wątpliwości przedstawimy jeszcze raz Ramowy Program III Rundy:
czwartek 16.11.2006
14.00 - 22.00 rejestracja Uczestników
piątek 17.11.2006
7.30 – 8.30 rejestracja Uczestników
8.30 odprawa
9.00 start, otwarcie trasy
sobota 18.11.2006
20.00 zamknięcie trasy
21.00 ogłoszenie wyników, impreza
Baza i noclegi: http://www.esox.pl/yamahacup.htm
WAŻNE INFO IMPREZOWE!!!
Dla chętnych, w trakcie trwania imprezy zamykającej Puchar udostępniony będzie busik. Możecie przyjechać na imprezkę i jak przystało na zmęczonych twardzieli, napić się piwka bez stresu powrotu na podwójnym gazie. Nasi Gospodarze zapewniają nas, że busik będzie pobierał raczej symboliczne opłaty od osoby.
Jeżeli będziecie mieli do nas jeszcze jakieś pytania to proszę o kontakt elektroniczny lub telefoniczny. Chętnie odpowiem na wszystkie wątpliwości.
Pozdrawiam
Bartek Sołtys
- Krzysztof Wronowski
Filmu nie będzie , niestety quadziki nie dały rady ...
Z relacji Darka W ,z którym rozmawiałem udział wzięło ponad 40 quadów .
Pierwszego dnia komplet miały dwie ekipy Pieetrek z Markiem i Krecik z Bujanem , który startuje jednak ponownie w klasie wyczyn nie extrem, Darek , który jechał z synem nie miał czterech pieczątek. Walka była wyrównana i do końca nie było pewności kto wygra.
Z relacji Darka W ,z którym rozmawiałem udział wzięło ponad 40 quadów .
Pierwszego dnia komplet miały dwie ekipy Pieetrek z Markiem i Krecik z Bujanem , który startuje jednak ponownie w klasie wyczyn nie extrem, Darek , który jechał z synem nie miał czterech pieczątek. Walka była wyrównana i do końca nie było pewności kto wygra.
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Z małym opóźnieniem zamieszczamy na Quadzik.pl relację Bartka Sołtysa z Esoxa oraz zdjęcia Ani Wróbel.
Relacja, wyniki i zdjęcia z III rundy II APPwPJQYC2006...
Relacja, wyniki i zdjęcia z III rundy II APPwPJQYC2006...