II Runda Przeprawowego Pucharu ATV Polska Sudety

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » śr 05 gru, 2007

Panowie , jakieś opinie, fotki , relacje? Puszczacie w niebyt taką fajną imprezę , co z wami?
Jakieś wyniki poproszę czy coś ....
3fun - bo quady są naszą pasją

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » śr 05 gru, 2007

chyba nie ograniczyliście się tylko do integracji :?: :mrgreen:
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA:

MaciekP

Post autor: MaciekP » śr 05 gru, 2007

Jako, ze była to impreza pod patronatem ATVPOLSKA to na tamtejszym forum jest wiele informacji. Kiedy był RR tam było pusto a tu zatrzesienie komentarzy...
Dla mnie było to bardzo fajne doswiadczenie.....do powrórzenia.

Okazało się, że Bomba się nadaje do rajdów przeprawowych, choć ten był raczej enduro 8)

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

No tak, jest społeczeństwo quadowe ATV Polska i społeczeństwo quadowe Quadzik.pl ?!!
Nawet imprezy podzieliły się na quadzikowe i atvpolskie :) ?
Nie dajmy się zwariować - łączą nas quady nasza pasja i miłość , nie izolujmy się sztucznie i nie dzielmy !

MaciekP

Post autor: MaciekP » śr 05 gru, 2007

chyba nikt tego sztucznie nie dzieli. Mozna pisac o tym tu i tu...choć z pragmatycznego punktu widzenia to dosc niewygodne.

Na rajdzie nie było specjalnych podziałów. Wiekszosc problemow rodzi się z nudów na Forach.

2CAN....skoro to piszesz ....to dlaczego nie ma cię także TAM?

Zacznijmy integracje od siebie!

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Nie ma mnie z powodów osobistych , chociaż sporadycznie coś skrobnę (nadal jestem drugim lub trzecim najaktywniejszym w rankingu mimo 2 letniej przerwy) , poza tym uważam że głową muru nie przebijesz , pisząc , dając coś z siebie angażujesz swój cenny czas i jeżeli nie trafia to na podatny grunt i nie masz z tego satysfakcji...
przykład: moje ogłoszenie o naborze pracowników , w dobie bezrobocia cenne dla wszystkich. Jest na wszystkich forach branżowych : quadzik.pl , na forum motocyklistów , forum ścigacz i nikt nie widzi w tym nic złego , wręcz przeciwnie - chcemy dać pracę 30 pasjonatom quadów , motocykli, skuterów , wszyscy to rozumieją poza ... atvpolska, które w kilka minut po ukazaniu się wykasowało ogłoszenie ! :) beton po prostu , albo złośliwość jedna z wielu... inna to to , że nie mogę odpisywać na PW ! śmieszne utrudnienie życia , czy złośliwość , jescze inne - zlikwidowanie w ciągu chwili dorobku moich tysięcy postów w postaci zielonych quadzików itak dalej i tym podobne :)
Na szczęście jest demokracja i inne miejsca w sieci.
Ostatnio zmieniony śr 05 gru, 2007 przez Krzysztof Wronowski, łącznie zmieniany 2 razy.

aleksz
Kontakt:

Post autor: aleksz » śr 05 gru, 2007

Tak tam jest....dlatego jestem na quadziku.... :)

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » czw 06 gru, 2007

Każde forum ma swoje z góry ustalone zasady. O ile pamiętam na ATV niewiele się w tej kwestii zmieniło, tak jak na swoboda na Quadziku :)

Więc co się dziwicie?
.:GALEON:.

Jarek Kobierski
V-ce Admin
Kontakt:

Post autor: Jarek Kobierski » czw 06 gru, 2007

... a wracając do imprezy ATV Polska tzn. do tematu zawartego w tym wątku :) .
To jak udały się Andrzejki w Sudetach ... :?:

Mirek Z

Post autor: Mirek Z » czw 06 gru, 2007

Prosicie - macie;
Grizzly Team Po pierwszej (zimowej) edycji nie miał, niestety, imponujących wyników. W związku z ty zapadła decyzja o podejściu do imprezy "bez ciśnienia". W związku z tym Kret miał inne zajęcia, Jacek zabrał ze sobą "kursanta" z Holandii, a piszący te słowa umówił się na spokojne przejechanie trasy z Maćkiem P (spokojne przynajmniej do momentu gdy ktoś nas wyprzedzi).
Nasz zespół wraz z Jackiem pojawił się w bazie w czwartek wieczorem. Były niewielkie ilości "rozśmieszacza i długie rozmowy o off-roadzie z organizatorami. Rano przyjechał Martin i w 4 quady pojechaliśmy się rozgrzać w góry. Padał deszcz ze śniegiem.
Wieczorem byli obecni wszyscy startujący w klasie ekstremalnej. Odprawa, start w kilku minutowych odstępach pomiędzy zespołami. Na początek próba czasowa wytyczona na śliskiej łące z otaśmowanymi winklami. Zezyk pojechał tak szybko, że zgubił kawałek trasy spadając automatycznie na, strategiczną, ostatnią pozycję. Michał obiecał, że na następnej edycji otaśmuje, specjalnie dla mnie, całą trasę czasówki :wink: .
Po próbie czasowej pętla nocna - 20 km i kilkanaście pieczątek. Organizator dał na przejechanie tego odcinka 4 godziny. Bardzo szcybka trasa z tylko jedną pieczątką wymagającą użycia windy spowodowała, że po godzinie z małymi minutami panowie od mierzenia czasu zostali zaskoczeni hurtowym przyjazdem zawodników. Potem nastąpiła integracja...
Rano towarzystwo zostało powiększone o "turystów", którzy nie startowali w nocy.
Start i megaszybkie pokonywanie przelotowych pieczątek. Dojazd do, jak się okazało, jedynej trudnej pieczątki, która spowodowała gigantyczny korek i wzrost ciśnienia. Wspomniana pieczątka zatrzymała Maćka i mnie na ok. godzinę i było po zawodach. Kilka PKPów i trzy triale. Pirwszy to przejadz po trawersie - dobra asekuracja lub dużo siły połączonej z rozumem i po problemie. Następny to podjazd po kamieniach jak małe telewizory z pokonaniem zwalonego drzewa na trawersie. Trzeci był pokonywany... tyłem.
Jeszcze 40 km enduro i byliśmy w Bazie.
Integracja... jak przyszedłem na śniadanie właśnie się kończyła :shock:
Podsumowując:
- Można zrobić przeprawówkę z dwoma pieczątkami przeprawowymi,
- Jeszcze nigdy nie jechałem tak szybkiej przeprawówki. Widać, że do układania trasy przyłożyli się miejscowi eudurowcy - Gospodarze - Rodzina Bembeników.
- Organizatorom dziękujemy i prosimy więcej.
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy przeprawowe”