Idealny quad?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
Ma Teo

Idealny quad?

Post autor: Ma Teo » śr 23 wrz, 2009

Witam
Jako ze moja wiedza na temat quadow jest bardzo mizerna prosze was o pomoc w wybraniu quada
Moje "dane" to 175cm wzrostu okolo 60kg wagi
W te wakacje mialem okazje byc na obozie gdzie jezdzilem na quadach(150, firma New Force, całkiem fajny) i bardzo mi sie spodobalo wiec chcialbym miec swojego.
Nie chcialbym wychodzic poza 6000zł ale minimalnie wyzsze propozycje napewno rozwaze
Troche juz czytalem co tu piszecie i jest jedna prawidłowosc ze Chinczyki to zło jednak te renomowane firmy to jednak drozszy wydatek wiec rozwazalem opcje kupna uzwywanego.
Aha nie wspominałem jeszcze o pojemnosci, a wiec 150 cc to minimum, sadze ze najlepsza bedzie 200.
Narazie nie moge zdecydowac czy chcialbym quada sportowego czy przeprawowego, z jednej strony sportowy poniewaz chcialbym nauczyc sie jezdzic na dwoch kolkach i takie tam :P
Z drugiej przeprawowy bo wydaje sie mocniejszy na trudny teren a takowy jest w mojej okolicy

Na tyle co ogladałem oferte na allegro to zwrocilem uwage na takie modele jednak mam pewne obawy ze to sa jakies Chinczyki...
http://moto.allegro.pl/item737796245_qu ... warto.html
http://moto.allegro.pl/item737878004_qu ... _raty.html

Mam nadzieje ze dacie mi jakies ciekawe propozycje
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Krawco
Quad:: XP 850 ;)
Imię: Arkadiusz

Post autor: Krawco » sob 26 wrz, 2009

Chiny, chiny i jeszcze raz chiny... W tej kasie poszukaj jakiegoś LSa używanego. Lepiej na tym wyjdziesz.
Pojazdy Polaris www.polariscenter.pl i nie tylko...

Ma Teo

Post autor: Ma Teo » ndz 27 wrz, 2009

Tak teraz juz wiem ze to cinczyki i sie w to nie bawie, pomyslalem zeby wlasnie kupic jakis firmowy model uzywany ale niekoniecznie Yamahe bo nawet uzywane jej modele nie mieszcza sie zbytnio w moim progu.
Przyznam sie ze patrzylem wlasnie te Lucky Star jednak prosilbym was o podanie jakis konkretnych modeli(aukcji) z ktorymi najlepiej mieliscie doswiadczenie
Dodam jeszcze ze interesuja mnie quady wylacznie z automatyczna skrzynia
Pozdrawiam i mam nadzieje ze pojawia sie jakies propozycje bo narazie ani widu ani słychu

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Quad:: Suzuki LTR 450 sprzedam
Imię: Bartosz
Kontakt:

Post autor: Ruszko » ndz 27 wrz, 2009

Ma Teo - zerknij tutaj na mojego quada....
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=754784446
Do tej ceny kupisz LS'a 180'ke co jest nie porozumieniem jak dla mnie przy tej wadze, zresztą nawet większy LS 250 nie ma szans z Triton 250'ka. Tylko, że to manual...
Zerknij i zastanów się.

Chińczykom stanowcze NIE!
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!
110ccm->SMC 250->LTZ 400->LTR 450->...?...DAKAR!

Awatar użytkownika
Krawco

Post autor: Krawco » ndz 27 wrz, 2009

Trzeba się jeszcze zastanowić jak z częściami do Tritona. LS ma niezłą sieć punktów serwisowych oraz niezły dostęp do części. Sam sprzedałem dwa LSy 250 pomiędzy 6 a 7 tysi więc jest to możliwe. Jeśli chcesz sprawdzić Tritona to zadzwoń do jakiegoś dealera i zapytaj na kiedy mógłbyś mieć np. przedni plastik. Będziesz miał jasność.

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Krawco ma racje, LS ma na pewno lepiej rozwiniętą sieć dealerską. Łatwiejszy dostęp do części masz na 100%.

Kwestia tylko jak jeździsz, bo gwarantuje Ci, że części nie będziesz długo potrzebował przy rekreacyjnej jeździe :)
A części do Tritona to nie jest jakiś wielki problem, strona quad-depot.com wszystko wyjaśnia :) Do tego można masę części dopasować od motorów czy quadów, np gaźnik to Keihin tej samej firmy co YFZ'cie Yamahy...
Udało mi się dojść z niczego do czegoś, wystarczy silna wola, pasja i marzenia, to one motywują mnie do działań.
W życiu nie ma rzeczy niemożliwych, pieniądze są nieważne, liczysz się Ty - sam!

Ma Teo

Post autor: Ma Teo » ndz 27 wrz, 2009

Przyznam ze ten twoj quad Ruszko przypadl mi do gustu jednak ta skrzynia:/ mam zamiar kupic quada zeby nie zajmowac sobie głowy zmiana biegow a w mojej opini to znacznie zmniejsza przyjemnosc z jazdy. Napisales ze LS 180 to to jest nieporozumienie przy tej wadze, jednak ja na obozie jezdzilem na 150 co prawda instruktor mowil ze mozna sie nia wyszalec jednak ja nie jestem taki "pro" zeby kupywac jakies ekstra mocne maszyny(jak dla mnie) :P
Czytalem wlasnie o czesciach do tego tritona to sadze ze przez ta strone co podaliscie nie byloby problemu z zakupem.
Pytasz jak jezdze, na poczatku zapewne wyczuwalbym maszyne a z czasem coraz szybciej i szybciej.
Dodam ze w mojej miescinie i okolicach zapewne ciezko o jakis serwis do quadow, ja sam nie mam zbyt duzego pojecia o mechanice itp wiec mam pewne obawy co mialbym zrobic gdybym mial jakas usterke

Dobra wracajac do tematu, prosze o kolejne propozycje, ten Triton Ruszka jak najbardziej pozytywny tylko gdyby jeszcze mial inna skrzynie to zapewne bym go brał :)

Awatar użytkownika
Ruszko
Moderator
Kontakt:

Ma Teo, gdy za pierwszym razem wsiądziesz na rower to mówisz, że jest to rakieta, z biegiem czasu wszystko staje się słabsze, kwestia tylko ile czasu zleci dopóki Ci się znudzi.

Dla mnie manual to plus, sam decydujesz o obrotach silnika, mniej spala, lepiej przyspiesza.
Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić :)

Wszystko oczywiście zależy od Ciebie i twoich chęci :)

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Krawco

Post autor: Krawco » ndz 27 wrz, 2009

a ja na Twoim miejscu poszukał bym jeszcze LSa... To naprawdę fajny sprzęcik i spełnia Twoje kryteria... A gdybyś miał przypadkiem ze dwa tysie więcej to mógłbym Ci polecić Phoenixa http://polariscenter.pl/index.php?p=used_quads - sztuka jak nowa z potwierdzoną historią. Daleko nie masz ;)

Ma Teo

Post autor: Ma Teo » wt 29 wrz, 2009

panowie co myslicie o takim modelu?
http://moto.allegro.pl/item756858807_lu ... 2007r.html
najlpeiej zeby wypowiedzial sie ktos kto jezdzil na takowym i prosze o jakies dane, spalanie, moc, awaryjnosc itp

Krawco fajny ten Phoenix jednak ja narazie nie mam nawet tych 6k, umawialem sie z moja rodzinka ze kilka osob zrzuciloby sie i cos za 6k moznaby kupic ciekawego. Tak troche głupio bo to niby nie taka duza roznica ale jednak, powoli ceny robia sie takie ze samochow moznay za to kupic.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”