Honda Rincon nie odpala
Honda Rincon nie odpala
Rincona 680 mam od nowości, od 2007. Systematycznie wymieniany olej, nigdy nie katowany, jeździłem tylko do lasu na polowania. Wczoraj po tygodniu stania w garażu nie odpalił;kręcił, kręcił i nic. Sprawdziłem olej a tam na dnie dolałem i dalej nic. Proszę Was o sugestie....
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Honda Rincon nie odpala
Sprawdź świece, wyczyść i zobacz czy jest iskra. Od tego zacznij.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
Dodałbym do tego kontrolę czystości filtra powietrza. Sprawdź też szczelność układu airbox - wtrysk. Kłopoty z odpalaniem mogą wyniknąć z braku drożności układu dolotowego... Jeśli świeca i filtr sprawdzone brałbym się za kontrolę luzu zaworów.
Ozo Drapers Squad
Dziękuje za wskazówki, jutro zabieram się roboty. Dam znać....
Też jestem ciekaw, ale zasypali mnie dzisiaj papierami i siedzę jeszcze w robocie i chyba przełoże na jutro moje mechanikowanie
Wyczyściłem świece, iskra była ,ściągnąłem filtr powietrza (był w dramatycznym stanie) i dalej NIC....
Kolega który mi pomagał (jest mechanikiem) mówi że kręci ale trochę za słabo.... podłączyliśmy kable i odpalił.... Dziękuję wszystkim za pomoc.
Kolega który mi pomagał (jest mechanikiem) mówi że kręci ale trochę za słabo.... podłączyliśmy kable i odpalił.... Dziękuję wszystkim za pomoc.
Fajnie obawiałem się, że coś cięższego, ale w sumie to Honda
Co do filtra - pamiętaj odpowiednie czyszczenie to nie wszystko, filtr powinien być również dobrze NASĄCZONY. Jak wcześniej o tym nie pomyślałeś to zrób telefonem zdjęcie przepustnicy w króćcu i zobacz jak wygląda. Powinna być koloru złotego, jak jest inaczej są ślady brudu itp to w przyszłości mogą być problemy z silnikiem. Wiadomo piach i kurz silnikom nie służą
Pozdrawiam Artur.
Co do filtra - pamiętaj odpowiednie czyszczenie to nie wszystko, filtr powinien być również dobrze NASĄCZONY. Jak wcześniej o tym nie pomyślałeś to zrób telefonem zdjęcie przepustnicy w króćcu i zobacz jak wygląda. Powinna być koloru złotego, jak jest inaczej są ślady brudu itp to w przyszłości mogą być problemy z silnikiem. Wiadomo piach i kurz silnikom nie służą
Pozdrawiam Artur.
Ozo Drapers Squad